VALİ’NİN HARAMLA MÜCADELESİ

11-02-2018

Tuhaf geldi kulağınıza değil mi? Devletin valisi ve haram ile mücadele…

Halbuki bildiğimiz devlet, kumarı resmi olarak oynatır, fuhuşa ev sahipliği yapar, içkiyi medeniyetin sembolü diye balo ve toplantılarda ikram eder, örtünmeyi yasalarla engellerdi…

Vali ise devletin ilde ki en üst rütbeli temsilcisi sıfatıyla, emir ve yasaklarını uygulamak zorundaydı.

Teori ile pratik çelişiyor mu? Tabii ki çelişiyor! Anayasa’nın 58. Maddesi çok açık bir şekilde; “Devlet gençleri, alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, kumar ve benzeri gibi kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri almak zorundadır.”diyor.

Sizce anayasanın gereği yapılıyor mu? Uzun yıllar bu maddelerin hilafında icraatlar yapıldı. Gençlerin bu tür kötü alışkanlıklarına bırakın mani olmayı, çanak tutuldu. Bu tür haram yollara düşen gençlik, düşünemez, düşünemeyen gençlikte her yola gelirdi.

Bunun içinde gençlik hep harama teşvik edildi. İçki, kumar, uyuşturucu, çıplaklık ve fuhuş, sanki modern gençliğin olmazsa olmazıydı.

Bunlardan uzak duranlar, gerici, bağnaz ve yobazdı! Gençliğin ahlakı, anayasanın 58. Maddesi, ülkenin geleceği…

Kimin umurundaydı ki! Önemli olan, kurtuluş savaşında yendiğimiz düşmanların kültürleriyle hemhal olup, onları memnun etmekti! İyi de madem onlar gibi yaşayıp, onlar gibi giyinip, onlar gibi yaşayacaktık, niye o kadar savaş yapıp, kan döktük? Bunca insan, boşuna mı düştü toprağa? Ah ahhh yine derinlere girdim, çıkmazsam asıl konuya yer kalmayacak.

Sayın Reisi Cumhurumuzun yetki makamına oturmasıyla, devlet bir zihniyet detoksuna girdi. Haram diye bilinen tüm kötü alışkanlıklarla ve cehaletle mücadele için talimatlar verildi. Onu sevenler, bu talimatları seve seve yerine getirdi. Sevmeyenler ise tam tersi istikamette pozisyon aldı.

Terör örgütü, bu konuda oldukça netti ve aynı zamanda bu tür işlerin ticaretini yapmaktaydı.

Devlet içine sinmiş teröristler ise içerden onlara destek vermekteydiler. Mesela FETÖ’den hüküm yemiş eski Batman valisinin döneminde, uyuşturucu ve fuhuş sirkülâsyonunun büyük artış gösterdiğinin tesadüf olduğunu, kim iddia edebilir? O dönemde raporlar yazıp, gerekli yerlere de ulaştırmıştık.

Ama o dönem fetöcüler oldukça güçlü olduğu için uyuşturucu ile değil, bizimle mücadeleye girişilmişti. Dönemin valisi(!), uyuşturucuya başlayan herkesin ilk adımı olan sigara ile mücadeleye bile çomak sokmuş, bu konuda eleştiri yapan Yeşilay il temsilcisini(ben) paralel bağlantılarını kullanarak sürgün ettirmişti.

Kötülerde, iyilerde üzerlerine düşeni yapıyorlardı.

Ama Allah her zaman iyileri desteklediği için iyiler kazanıyordu. 17 Aralık 2013 tarihinde ben ülkenin en uzak noktasında sürgündeyken, malum vali belki de iç işleri bakanı veya müsteşarı olmanın hayallerini kuruyordu.

Öyle olsa bende F tipi cezaevlerinde olurdum herhalde! Ama Allah işte, o cezaevine girdi ben evime döndüm, yerine gelen vali ise gece gündüz, sigara, içki, uyuşturucu, fuhuş, kumar ve cehalet ile mücadele ediyor.

Geçmişte bu haramlar için seferber edilen tüm imkânlar, şimdi bunlarla mücadele için seferber ediliyor.

Bu, anayasanın gereği, yukardan gelen emir veya baskı ile değil gönül rızası ve samimiyetle yapılıyor. Samimiyetle yapılan her mücadele başarıya ulaşır.

Bu konuda bedel ödemiş bir kişi olarak, sayın valimize güveniyor ve destekliyorum.

Herkesin bu mücadelede el ele vermesi gerekir.

Bizi sevmeyenler, gençlerimizi bu yolla kevgire çevirir.

Çekinmeyin, dik durun, karşı koyun, haber verin, kimsenin gençlerimizi zehirlemeye, ahlaksızlaştırmaya, fiziki ve ruhi olarak boşaltmasına izin vermeyin.

Vali beyin bu konuda ki samimiyetine katkı sunun.

Sigaranın da tüm haramların başı olduğunu unutmayın!

Sigara’nın insanı öldürdüğünü hiçbir tıp uzmanı inkâr edemez.

İnsanı öldürdüğü kesin olan bir maddenin, keyfi olarak kullanımının haram olmadığını, hiçbir din adamı iddia edemez!

Bunun birde kul hakkı vardır. Pasif içicilik diye tabir edilen durumda, sigara dumanına maruz kalanlar çok ciddi hastalıklarla karşı karşıya kalırlar.

Bunun da vicdani ve dini bir karşılığı mutlaka vardır.

Malum, şehit bile olsanız, kul hakkından kurtulamazsınız! Devlet ve milletin haram ile mücadelede el ele verdiği, yarınlar dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?