VALİ SÖYLEDİ, REKTÖR ALDI MI?

17-07-2019

15 Temmuz anmaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerden birisi de Batman Üniversitesinin düzenlemiş olduğu paneldi.
Panel amacına hizmet etti mi emin değilim!
Lakin panelde verilen bir mesaj çok önemliydi.
Öncelikle, amacına hizmet etmeme mevzusuna gelelim. Panele katılanların hepsi mevzuyu en az panelistler kadar bilen kişilerdi. İl protokolü, dernek başkanları(3), akademisyenler ve gazeteciler. 
Sivil olarak bir tek eşim gelmişti, onu da ben geri gönderdim.
Birinci soru şu, 15 Temmuz’da hiçbir davet, duyuru, ilan olmadan, ellerinde bayrak, dillerinde tekbir, sokaklara koşan binlerce Batmanlı nerede?
Üniversite halka, 15 Temmuz’u mu anlatamıyor yoksa kendisini mi?
Her iki durumda da ciddi bir problem söz konusu çünkü üniversiteler tamda bunun için var.
Üniversitenin görevi, ülkenin en büyük bayraklarından birini dikmek değildir. O bayrağın, ruhunu aşılamaktır.
Bunun için çalışmıyor diyerek üniversiteye haksızlık edemem ama akademik düzeyde değil lise düzeyinde.
...
İkinci soru da tam buradan.
Soru benim değil Vali beyin; Nasıl oldu da bu kadar önemli yerlere gelen bir kesim (hakim, savcı, kaymakam, asker, hoca…), bir şarlatanın peşine düştü?
Bu nasıl bir mantık?
Bence üniversitenin asıl yapması gereken, bu soru ve sorunların cevaplarını bulmak. Samimi şekilde, özverili şekilde, kapsamlı şekilde…
Bunu yaptığında, bu amaca hizmet etmiş olacak. Bilenleri toplayıp, bildiklerini anlatmakla amaca hizmet edilmiyor. Ekstre bayrak dikmekle de bir yerler fethedilmiyor. Asıl fetih, kalplerin ihyası ile olur. Siz kalpleri aydınlatıp fethedin. O kalplerin sahibi, gidip o bayrakları fethedilmesi gereken topraklara diksinler.
Sayın hocam, hocalarım, sizin göreviniz durumu kınamak değil durumun analizini yapıp sebepleri ortaya koymak, sebeplere giden yolları tıkamak, benzer olayların yaşanmaması için öğrencilerinizi ve halkı bilinçlendirmektir.
Kahrolsun demek yerine, nasıl olmasın demek ve kahrolsun diyenleri yetiştirmektir göreviniz.
Dün, ben bunu göremedim.
Derin bir analiz, akademik bir çalışma ve dokunulması gereken halkı göremedim panelde.
Bence bunu da ciddi olarak sorgulamak gerekir.
600 bin nüfuslu Batman’da üniversitenin düzenlediği panele(hem de 15 Temmuz konulu) katılacak 60 kişi(halktan) yok muydu?
Hocalarımız, akademisyenlerimiz halka inip dokunamaz, onları yanlarına çekemezse, o sıcaklığı veremezse, bu iş nasıl olacak?
Deli sorular, deli sorular…
Ama en önemlisi vali beyin dediği; bu kadar yetişmiş adam, nasıl bir ruh haliyle böyle bir işe girişti? Bunu çözmeden hiçbir yere varamayız!
Fetöcülerle, bu yasalarla mücadele edemezsiniz. Yasalar, onları sadece traş ediyor. Bunların beynine oksijen taşıyan hattı tespit edip deprese etmek gerekir.
Bu hattı tespit edecek olanlarda kolluk kuvvetleri değil, bilim adamlarıdır.
Bilim adamları bu hatları tespit edip, analizini yapsın, kolluk kuvvetleri ve diğer ilgili birimler de gereğini yapsın.
Herkesin üzerine düşeni layıkıyla yaptığı yarınlar dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?