Yapıcıoğlu’nun Meselası Batman mı?

Yapıcıoğlu’nun Meselası Batman mı?
07-03-2024

Milletin bir tek kuruşunu israf etmeyecek. Mesela belediyenin bütçesini kendi reklamını ya da kendi partisinin reklamını yapmak için kullanmayacak. Milletin daha acil ihtiyacı varken, belki üçüncü dördüncü beşinci derece ihtiyaç bile olmayan şeylere bu parayı çarçur etmeyecek. Mesela altyapı eksikliği varken, kaldırıma da hiçbir şey olmamışken, yandaşını, kardaşını, candaşını zengin etmek için kaldırım taşlarını söküp onları tekrar tekrar yenilemeyecek. Vatandaşlar bundan çok ciddi şekilde rahatsız.”

Bunlar HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun sözleri.

Yapıcıoğlu haberler.com haber sitesinin yayın konuğu olarak katıldığı programda bunları zikrederken sizin aklınızı bilmem ama benim aklıma Batman Belediyesinin hizmet adıyla yaptıkları hizmetler geldi.

***

Batman il olalı nerdeyse hiçbir dönem, bu dönemki kadar belediye kaynakları kullanılmadı.

Mesela biri çıkıp da bana iktidar partisinin belediye yönetimlerinden bir tekinin emniyet ve jandarmaya araç hibe ettiğinin örneğini verebilir mi?

Ya da büyükşehir olmadığı ve ilçeler kendi hizmet alanına girmediği halde, ilçelere park yapan başka bir il belediyesi var mı?

Onu da geçtim daha yeni, kim bilir ne kadar bütçe ayrılıp yapılan bisiklet yollarının yine kendilerince sökülüp kaldırıldığını başka hangi belediye yönetiminde gördünüz.

Yapılıp bozulan kaldırımları mı desem, henüz yeni, bütünüyle sağlam sokak aydınlatmalarının gereksiz yere değiştirilmesini mi örnek versem, kayyum yönetiminin elinde olmasına rağmen siyasi bir parti sözcüsü ve reklamı gibi bütün şehrin bilboarlarında yapılmış, yapılmamış, daha proje aşamasında olan çalışmaların reklam giderlerini mi göstersem.

Hepsini geçtim zaten araçların üstüne çıkamayacağı 30-40 santim yüksekliğindeki kaldırımlara sözüm ona araçlar çıkıp park etmesin diye, derme çatma çakılan park mantarlarını mı göstersem?  

Buna hizmet mi demeli yoksa israf mı?

***

Batmanlı HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu katıldığı yayında dillendirdiği israfın tamamını nerde gördü dersiniz?

Belediye kaynaklarının, “yandaşını, kardaşını, candaşını” zengin etmek için nasıl tüketilip israfın dibine vurulduğuna en çok nerede tanık oldu dersiniz.

Hepsinin örneğini Batman’da görmediyse nerde görmüş olabilir.

Hani Yapıcıoğlu, iktidarla kolkola girmiş bir siyasi parti başkanı olmasa belki de söylemini daha sert dillendirip: Ha gayret az kaldı son bir ay.

Hizmete devam.

Bir tur daha kaldırım değiştirelim.

Bir tur daha aydınlatma direği, aralara birkaç daha direk atalım.

İsrafa devam, kaynakları tüketelim hızla, gelsin yandaşı, kardaşı, candaşı.

Diyecek ama diyemiyor.

Yapıcıoğlu, seçim arifesinde ortağını o kadar da eleştirmek ya da yıpratmak istemiyorsa artık. 

            

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Rohat
Rohat 2 ay önce
İktidarın ortağı bir suç ise (eyvallah), LGBT sapkınlığını bölgemize yaymaya çalışan, kan-gözyaşından nemalanan Parti'nin lehine haber/yorum yapmak, zihinleri bulandırmak ne ola ki?
Rohat
Rohat 2 ay önce
İktidarın ortağı bir suç ise (eyvallah), LGBT sapkınlığını bölgemize yaymaya çalışan, kan-gözyaşından nemalanan Parti'nin lehine haber/yorum yapmak, zihinleri bulandırmak ne ola ki?