YETER Kİ İSTEYİN

18-07-2017

Batman’a Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak atanan ve bizi makamında kabul eden Op. Dr. Sedat Özkul, henüz yeni geldiği Batman ve sağlık konusunda hepimizden çok şey biliyor.

Batman’daki görevine başlamadan önce kapsamlı bir dosya hazırladığını söyleyen Sedat Bey o dosya ile Ankara’da yetkili mercilerle görüşmeler yaptığını ve sağlık konusunda Batman’da eksiklikleri gidermeye dönük kolları sıvadığını anlattı ve tek tek neler yapılabileceğini paylaştı bizimle.

Sedat Beyin en önemli tespitine gelince; bütün sağlık kurumlarının bir bölgede toplandığını ve sağlık hizmeti almak isteyenin bu bölgeye yönelmek zorunda kaldığını belirtmesiydi.

Bunu bize harita üzerinde gösterince doğru ve yerinde bir teşhiste bulunduğunu anladık.

Bu teşhise uygulanacak tedaviye gelince “Semt Poliklinikleri” açılması gerektiğini uzun vadede olmasa da kısa ve orta vadede bir bölgeye yığılmış sağlık kurumlarının diğer bölgelerde yarattığı boşluğu bu şekilde telafi edebileceklerini anlattı bize.

Bu konuda girişimleri olduğunu, yetkili mercilerle konuyu paylaştığını ama bunun sonuç almak konusunda yetersiz olacağını paylaşarak, bu girişimi sonuçlandırmak için kamuoyu baskısına ihtiyaç olduğunu dillendirdi.

Tabi ki bu ve birçok konuda kamuoyunu bilgilendirip talebe dönüştürmek ve bu talebi siyaset ehline bir baskıya dönüştürmek, biz gazetecilerin işidir.

Eften püften konularla cebelleşip birbirimizi boğmak yerine tüm toplum ve kentin faydasını gözeten böylesi projelere eğilsek, sahiplensek, bu çabayı çoğaltsak, eminim ki çalışkan birçok idarecimiz bu çabadan aldığı güçle daha bir özgüvenle dosyalar hazırlayacak ve Ankara’da bu dosyaların değerlendirilmesini sağlayacak.

Sedat Bey 200 değil 800 yataklı bir hastaneyi gündemimize almamız gerektiğini, Araştırma Hastanesi için siyasetçilerimiz üzerinden neden talepkar olmadığımızı, Batman’ın ve Batmanlıların daha çok daha nitelikli sağlık hizmetini hak ettiğini söyleyerek, aslında ne kadar azla yetindiğimizi gösterdi bize.

İlk adım olarak sağlık kurumlarının kümelendiği bölge ve semtlerin dışında ki unutulmuş, göz ardı edilmiş, mahrum bırakılmış bölgelerde semt poliklinikleri açmak için milletvekilinden, Valisine, İl Sağlık Müdüründen, Muhtarına bütün herkesle, gür sesle neyi, ne kadar istediğini göstermenin zamanıdır.

Söz konusu bölgelerde semt polikliniklerinin açılması hem polikliniklerin açılacağı bölgeyi canlandıracak, hem de sağlık kurumlarının kümelendiği semtin yükünü azaltacak.

Diğer taraftan hastalıkla boğuşan, ki söz konusu bölgelerin gelir durumunu dikkate alırsanız birçoğu dar gelirli insanlarımız, bu insanların hasta halleriyle toplu ulaşım ya da başka şekilde ulaşım çilesi çekmesini de önlemiş olacağız.

Sağlık hizmetinin semt poliklinikleriyle şehrin çeşitli bölgelerine verilmesi birçok açıdan farklı olumlu sonuçlar doğuracaktır.

O zaman bir an evvel Kamu Hastaneleri Genel Sekreterinin hazırladığı dosyayı dikkatle değerlendirmek gerekir.

Sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürmek kaygısını taşıyan varsa buyurun nasıl yapılabileceğinin projesi de planı da hazır yeter ki siz isteyin.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?