YORULMAYA BİLE TAKATİM YOK

YORULMAYA BİLE TAKATİM YOK
03-01-2022

2022’e uyandık ama olan bitene hala uyanmadık.

Bir yılı daha geride bırakırken aslında yaşadığımız saçmalıklardan tek birini bile geri bırakmadığımızı. O saçmalıkları hala ve inatla yaşamaya devam ettiğimizi anlatmaya çalıştılar yine yeni yılımızın daha ilk saatlerinde.

İliklerimize kadar yaşadığımız zamların her birini tek tek yazmama lüzum yok.

Yılın daha ilk saatlerinde önceki yılın zam kotasını dolduranların hatta o kotayı aşanların, yeni yılın daha ilk saatlerinde 2022’de yaşayacağımız halin felaket gibi fragmanını izledik hepimiz.

Siyaseten, devletin en tepesindekinin, en güçlü rakibi ana muhalefet partisi genel başkanına, yani en güçlü rakibine ağır sözleriyle kapattık 2021’i.

İktisaden de hepimizin cebine hakaret ve hortumla açtık 2022’yi.

Fakirin ekmeği umudu da aldılar elinden. Daha ne olsun. Daha ilk saatlerde aman ha sakın umutlanmayın dediler.

Yetmezmiş gibi, zamlara tepki gösteren millete iktidar partisinin MKYK üyesi Mücahit Birinci: Zam geldiği gibi gider, anlık tepkiye lüzum yok, dedi. Yetmedi yine aynı partinin bir diğer MKYK üyesi Şamil Tayyar da: Enerji akaryakıt fiyatlarındaki artış sürpriz değil. Avrupa 5/6 kat daha pahalı kullanıyor. Diye sıra arkadaşını destekledi. Ve ekledi peşine ‘giderler azaltılamıyorsa, gelirler artırılmalı, gelir fiyat artışından fazlaysa hayat kolaylaşır’mış.

Doğrudur geldiği gibi gidiyor bazı şeyler. Ama o bazı şeyler zamlar olmadı hiç. Ama Asgari ücretlinin alım gücü mesela, geldiği gibi gitti bile.

Özetle önceki yılı zamla kapattık yeni yılı zamla açtık. Önceki yılı küfür ve hakaretle kapattık, yeni yılı yine küfür ve hakaretle açtık. Yalanla kapattık, yalanla açtık. Yani değişen bir şey yok. 

Saçmalamaya devam..

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Genç Osman Killik, Batman’a geldi. Batman’a gelip de omuzlarına bir puşi atıp bizden olduklarını ya da yanımızda olduklarını göstermeye çalışanlar, kimse demiyor mu artık bir tek puşi takan yok. Dizilerden derleme kısır zihinlerinizde neye benziyorsak o değiliz biz.

Umut kervanı 102 yetim ve muhtacı giydirmiş. Allah razı olsun keşke bunu yaparken kameralarda afişe etmeseydiler o yetim ve muhtaçları. Bir elin verdiğinden diğer elin haberi olmasın diyoruz ama kameralarda değil diğer eli, bütün alemi haberdar ediyoruz.

Değişen bir şey yok, değişmeyecek de. Ekmek diye elinizde tuttuğunuz ekmeğe de zam geldi. Farkında değiliz.

Birinin ifadesiyle “Dünya hassas kalpler için Türkiye’dir”

İktidarı bir yandan, muhalefeti diğer yandan, yorulmaya bile takatim kalmadı.

Ne diyordu İşportacı Halil Amca:

“Dostum, güneşe bak, toprağa bak, suya bak, buluta bak; fakat arkana bakma. Kimin geldiği önemli

değil, kimin gelmediği de. Unutma, yolcu değişir, yol değişir, ama menzil değişmez. Yolcuya bakıp,

yolunu tanıma. Yola bak, yolcuyu tanı, yolcu hakkındaki kıymet hükmünü ona göre ver.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?