YÜZÜNÜZ KIZARMAZ MI?

26-05-2016

Lafa gelince mangalda kül bırakmaz idarecilerimiz. Hele ki dışardan gelip de yıllarca bu memleketin suyunu içip ekmeğini yiyen idarecilerimiz “Batman benim ikinci memleketim demekten” ve Batmanlılara sevgili hemşerilerim diye seslenmekten de geri durmazlar.

Ama ne hemşeri kelimesinin ne memleketim demenin ne de sevgili ifadesinin içine altına kenarına ikna edici tek bir icraat koymazlar, koymaya çalışmazlar.

Hepsi günü doldurmanın buradan kapağı memleketlerine ya da daha rahat edecekleri bir yerlere atmanın derdindelerdir.

Her ne kadar da futbolun f’sinden de anlamasam Batman’ın imajı dendiğinde ilk akla gelen Petrolsporun kaderine terkedilmesini de hazmedemem.

Kaderine diyorum ama onun yanına bir de Aydın’ına terkedilmeyi de eklemem gerekir ki, Petrolspor Başkanı Aydın Gülmez takımı devraldığından beri elinden ve cebinden geleni esirgemese de maalesef tek başına yetemiyor.

Takımı devraldığından beri kendi kaynaklarından 3.5 milyona yakın para da harcasa da maalesef olmuyor. Olmaz çünkü idarecileri ve tüm Batmanlılar Petrolsporu 3. Lige, Başkan Aydın Gülmez’e ve kaderine terk etti.

***

Yukarıda da belirttiğim gibi Başkan Aydın Gülmez’in çabalarını ve aktardığı kaynakları zaten biliyoruz ve bununla beraber Başkanın Petrolspor’a destek amaçlı bastırdığı 100 golkarttan sadece 7’sini satabildiğini, bunları da yine kendisinin yakın çevresinin aldığını da biliyoruz. Bu da yetmezmiş gibi kimi kurumların haberlere konu olabilmek ve reklam yapabilmek maksatlı 10 golkart, 5 golkart satın alıyorum deyip aldık dedikleri golkartların ödemesini yapmadıkları o kartları geri iade ettikleri de adını anmayacağım o kurumların ayıpları.

***

Başka türlü mümkün değil mi?

Mümkün elbette.

Örneği var mı?

Var tabi ki.

Güzel örnekleri çok uzaklarda aramanın lüzumu yok. Bakın hemşerimiz Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ne yaptı. Alanya’daki birçok otel sahibi ve yöneticisinden bağış ve desteklerle ve biraz da bunun Alanya için imaj çalışması olduğuna ikna ederek Alanyaspor’a topladığı bağış ve desteklerle Alanyaspor’u Süper Lige çıkarmak üzere. Alanyaspor bir iki gün içerisinde Konya'da Adana Demirspor'la oynayacağı maçı alırsa Süper Ligde yerini alacak.

Çok da zor değilmiş. Yüzünüz kızarmaz ve Kürtçeden tercümeyle burnunuz yanmaz ama ikinci örneğim de yine başka bir hemşerimizden Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın. Vali Günaydın Kastamonuspor’a oluşturduğu destek çalışmalarıyla Kastamonusporu önce amatör ligden 3. Lige, sonra da 3. Ligden 2. Lige çıkarmadı mı?

***

Biraz olsun gayret etseniz oluyor. Biraz olsun koltuk ve makamlarımızın hakkını verseniz oluyor. Biraz olsun suyunu içtiğiniz ekmeğini yediğiniz memleketi sahiplenseniz oluyor.

Olmuyorsa ne demeli sizce?

Başkan Aydın Gülmez bugüne değin yaptığı onca harcamaya bakmaksızın Petrolsporun yönetimini talip olacak birine bırakmaya hazırım diyor. Yeter ki bu takımı ayaklandırsın, yeter ki bu takıma sahip çıkıp daha da üstlere çıkarabilsin diyor.

Haklı olarak emeklerinin heba olmasını istemiyor ama belli ki bütün idareci ve yöneticileriyle Biz Batmanlılar onu da hayalinden umudundan etmişiz.

***

Son olarak şunu da ifade etmek istiyorum. Oldum olası anlamam neden futbolseverlerin ekseriyeti İstanbul takımları üzerinden birbirleriyle kapışırlar. Bir Batmanlı Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş’ın bayrağından başka bayrak sallamaz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?