YENİ YERLER

ADI GİBİ ŞAHANE OLAN “CAFE ŞAHANE”

Bu hafta da yeni bir mekanı tanıtmak üzere çıktık yola. Kültür Mahallesi’ndeyiz. Çok şirin, çok renkli, adı gibi şahane olan “Cafe Şahane”nin kapısından içeri girdik.

ADI GİBİ ŞAHANE OLAN “CAFE ŞAHANE”
04-05-2015 21:48
Google News

İçeri girmekle birlikte, bir anda kendimi harikalar dünyasında hissetim. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama gerçekten de atmosferiyle, ambiyansıyla ve temizliğiyle olsun harika bir mekan “Cafe Şahane”!

Mekan kurucusu olan Halil Yoğurt’un, sıcak karşılamasından sonra röportajımızı yapmak üzere, bir masaya oturuyoruz ve başlıyoruz bu şirin mekanı tanımaya; çaylarımız eşliğinde tabi.

8 MART 2015’TE BATMAN’LA TANIŞTIK

Yaratıcısı Halil Yoğurt olan “Cafe Şahane” çok güzel, anlamlı bir günde 8 Mart 2015’te yani Kadınlar Gününde, Batman’la tanışıyor. İşletmeci Halil Yoğurt, açılışı Kadınlar Gününde yaptıklarını belirtiyor ve ardından “Hizmete açıldığımız gün, İşkur Müdürü Sayın Besim Eviz ve İşkur Müdür Yardımcısı Sayın Fatma Varol da bizi kırmayıp davetimize teşrif etmişlerdi. Kadınlar gününün anlam ve önemine yakışır bir açılış olsun diyerek, Sayın Varol’dan açılışı yapmasını istemiştik. Bizi kırmayıp açılışı O yapmıştı. O gün gelen bayan konuklarımızdan çok dualar almıştık. Bu da bizi ayrıca çok duygulandırmıştı.” cümlelerini sıralıyor.

BÖYLE GÜZEL BİR MEKANA ANCAK ŞAHANE DENİLEBİLİR

İsmine gelince Batmanlı bir sanatçı; Cengiz İmren bu renkli mekana ismini veriyor. “Böyle güzel bir mekana ancak şahane ismi koyulabilir” diyor ve “Cafe Şahane” böylece Halil Yoğurt tarafından da kabul görerek, meşrulaşıyor.

BATMAN’IN BÖYLE BİR YERE İHTİYACI VARDI

Daha önceleri batıda çok kaldığını ve uzun yıllar turizm sektöründe çalıştığını belirten Yoğurt, konuşmasının devamını “Turizm sektöründe uzun yıllar çalıştım. Dolayısıyla insanların, Batman halkının arz ve taleplerini biliyordum. Batman’ın da böyle bir yere ihtiyacı olduğunu düşündüm. Bu yüzden de memleketime kendi mekanımda hizmet vermek istedim ve burayı açtım.” şeklinde getiriyor.

İşletmeci Halil Yoğurt, uzun araştırmalar sonucunda mekanı açmış. Öyle ki tam 4 ay sadece mekan aramış. Sonunda da Kültür Mahallesi’nde karar kılmış ve açmış bu şirin mekanı.

BURDA ÖĞÜN YOK!

Adıyla özdeş olan bu renkli mekan, sabahları kahvaltı tabağı servis ediyor. Kahvaltı tabağında neler mi var? Peynir, zeytin, bal, reçel, tereyağı, yumurta; arzu edildiği takdirde kavurmalı, sucuklu yumurta. Ayrıca  simit, poğaça ve börek çeşitleri de gelen misafirlere sunulmakta.

Öğlenleri de tost, köfte, patates, salam, orijinal Mersin tantunisini burada yiyebilirsiniz. Ya da şöyle söyleyeyim: Burada öğün yok. Hangi saatte giderseniz gidin, bu saydığımız fast food yemekleri yiyebilirsiniz. Bunların hepsinden ben yedim. Tek kelimeyle bayıldım. Hem çok temiz hem de çok leziz.

İçecek olarak da sıcak-soğuk aklınıza gelebilecek her türlü içeceği sizlere sunmaktadır “Cafe Şahane”.

TAVLA VE SATRANÇ DA OYNAYABİLİRSİNİZ

Bitmedi! Adıyla özdeş, her şeyiyle şahane olan bu renkli mekana, gitmek için illa aç olmanız gerekmiyor: Sevdiklerinizle, dostlarınızla tavla, satranç gibi oyunları da oynayarak, burada harika vakit geçirebilirsiniz.

BURADA KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİREBİLİRİM

“Yeni Yerler Yeni Mekanlar” sayfamızı okuyanlar çok iyi bilir; ben gittiğim her mekana, diğer benzer mekanlardan farklarını soruyorum. Ama “Cafe Şahane” ye bunu sorma gereği duymadım. Zira her şey gözler önünde. Mekanın kapısında daha ilk girdiğiniz anda, temizliği fark ediyor ve “Burası gerçekten çok temiz. Ben burada gönül rahatlığıyla karnımı doyurabilirim. Keyifli dakikalar geçirebilirim.” diyebiliyorsunuz. Sadece bu mu? Tabi ki değil. Güler yüz, kaliteli hizmet, kusursuz servis… tek kelimeyle harika!

KENDİNİZİ GÖKKUŞAĞININ İÇİNDE SANABİLİRSİNİZ!

Bu lezzet yuvasında beyaz tavanla beyaz zemin buluşturulmuş. Beyaz olan tavana küçük küçük yaldızlar bastırılmış. Aynı şekilde beyaz olan duvarlara Suriyeli bir ressam tarafından farklı ülke ve illerin sembolleri olan petrol kuyusu, Eiffel Kulesi, Özgürlük Anıtı, Pizza Kulesi, Kız Kulesi, Kız Kumu (Marmaris’te) saat ve atlar resmedilmiş.

Koltuklar ve puflar renkli seçilmiş. Turuncu, turkuaz mavisi, mor, hardal sarısı, pembe, kırmızı, yeşil… Anlayacağınız gökkuşağının her rengi var burada. İçeri girdiğiniz anda kendinizi gökkuşağının içinde sanabilirsiniz, şaşırmayın! Çok tatlı, küçük, ahşap diktörtgen masaların aralarına canlı çiçekler kurulmuş. Ve akvaryum… Akvaryum da unutulmamış tabi. Mutfak bölümü, görünür yerde olup inanılmaz temiz ve çok şirin.

AHMET EKİNCİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu şirin mekanın yaratıcısı olan Halil Yoğurt tatlı bir anısını da bizimle paylaşırken “Ben burayı kiralarken mekan sahibi Ahmet Beyle biraz problem yaşadık. Çünkü burayı kiraya vermeyi düşünmüyordu. Kira günü geldiğinde, kirayı almak için buraya gelen mekan sahibi, gözlerine inanamadı. ‘Siz buraya ne yapmışsınız böyle? Çok güzel olmuş burası. Çevreden de güzel duyumlar almıştım ama bu kadarını beklemiyordum’ dedi ve bize teşekkür ederek her türlü kolaylığı sağladı.” diyor. Ardından da mekan sahibi Ahmet Ekinci’ye teşekkürlerini sunuyor.

TOPLANTI VE DOĞUM GÜNLERİNİZİ BURADA YAPABİLİRSİNİZ

Her kesime hitap eden “Cafe Şahane” bulunduğu muhitten dolayı daha çok doktor, öğretmen, emniyet ve sağlık personeli, memur kesimi, iş adamlarını ağırlamaktadır. (iş adamı, doktor geliyor diye sakın buranın pahalı olduğunu düşünmeyin. Fiyatlar tahmin ettiğinizden de uygun.) Bu renkli mekan, iş toplantılarına ve doğum günlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Dilerseniz sizler de bu modern mekanda toplantılarınızı ve doğum günlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

BURASI HEP BÖYLE TEMİZ OLACAK MI?

Mekanı inanılmaz temiz görünce “Burası hep böyle temiz olacak mı?” diye sorduğumda Halil Yoğurt’tan “Evet, burası hep böyle temiz olacak. Çünkü hijyen çok önemlidir bizim için. Buraya sık sık gelin ama bir 3 ay sonra özellikle temizliği kontrol etmek için gelin. Bu sorunun cevabını da siz kendiniz verin.” karşılığını alıyorum.

BURADA ZAMAN DURUYOR

Bu modern ve şık mekanda adeta zaman duruyor; zamanın nasıl aktığını inanın fark edemiyorsunuz. Hizmet kalitesinden ödün vermeyerek, müdavim çemberini genişletmeyi hedefleyen işletmeci Halil Yoğurt, elemanlarıyla birlikte her gün 07.00-24.00 arası zamanın durduğu bu modern mekanda, konuklarını karşılayıp ağırlamaktadır.

KALİTEMİZ BENZER YERLERDEN YÜKSEK

“Kalitemiz benzer yerlerden daha yüksek; ancak fiyatlarımız benzer yerlerinkinden çok daha uygun, çok daha iyi.” diyen Halil Yoğurt, Batmanlılara “Hizmetimizi, kalitemizi buraya gelmeden bilemezsiniz. O yüzden mutlaka bir kere olsun, buraya gelin ve hizmetimizi sizler de görün! Sonrasında zaten vazgeçemeyeceksiniz. (buna ben de katılıyorum)” diye bir çağrıda da bulunuyor.

CAFE ŞAHANE’DE ŞAHANE DAKİKALAR GEÇİRİN!

Güne güzel bir kahvaltı keyfiyle başlamak istiyorsanız; sıcak, samimi bir atmosferde sevdiklerinizle birlikte keyifli, şahane dakikalar geçirmek istiyorsanız hiç düşünmeden ilk fırsatta, bu olağanüstü tatlı ve renkli olan “Cafe Şahane”ye gidiyorsunuz!

 “Cafe Şahane” Kültür Mahallesi’nde İşkur’un hemen yanında, 8 Mart Kadın Parkı karşısında.

O halde şimdiden herkese bol renkli ve şahane dakikalar…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete