YENİ YERLER

KALİTENİN VE LEZZETİN KESİŞTİĞİ “ÇIRAĞAN”

Yeni yerler ve yeni mekanlardaki bu haftaki durağımız, Medikal park hastanesi yanında bulunan “Çırağan” restorant…

KALİTENİN VE LEZZETİN KESİŞTİĞİ “ÇIRAĞAN”
28-04-2015 21:15
Google News

İki katlı olan mekanın kapısından içeri girerken ilk gözümüze çarpan, dikkatimizi çeken hijyen ve ferahlıktır. Mekan kurucularından Mehmet Şirin Kızılırmak’ın karşılamasından sonra röportajımızı yapmak üzere yerimizi alıyoruz.

TAŞ KOLON VE OYUKLAR OTANTİK HAVA KATMIŞ

Röportaj yapacağımız kişiyi; Şiirin Beyin oğlu Ümit Kızılırmak’ı beklerken, ben de mekanı gözlemliyorum. Birinci katın ön cephesi tamamen cam olan mekan, ferah bir atmosfer yaratmış. Açık kahverengi ve beyaz renklerinden oluşan tavanda kullanılan geometrik şekillerin yanı sıra yer yer mavi ışıklandırmalar kullanılmış. Siyah ve krem renklerinde olan zemine, kahverengi masa ve sandalyeler kurulmuş. Masalarda krem renkli örtüler kullanılmış. Duvarlarda da yer yer geometik şekiller/oyuklar kullanılmış. Bu oyukların içine küçük fil heykelcikleri bırakılmış. Ortalarda sıra sıra taş kolonlar dikilmiş. Bu taş kolonlar ve duvarlardaki oyuklar, mekana otantik bir hava katmış. Yemeklerin servise hazırlandığı kısım ise görünür yere kurulmuş.

ANNELERİN RAHATLIĞINI UNUTMADIK

…Ve mekanı tanımak üzere, röportaj yapacağımız Ümit Kızılırmak’ın yanımıza gelmesiyle ikinci kata birlikte çıkıyoruz. İkinci kata mavi halıyla kaplı merdivenlerden çıkarken, yine aynı ferahlık ve hijyenle karşı karşıya kalıyorum. Merdivenlerden çıkmakla birlikte, tam ortada bordo renkli halı serilmiş zemine. Merdiven korkuluklarının dibine, sıra sıra insan figürü olan küçük heykeller bırakılmış. Belli başlı yerlere canlı çiçekler koyulmuş. İkinci katta tavandaki geometrik şekiller ve kolonlara ağırlık verilerek mekan, tek düzelikten kurtarılmış. Siyah ve krem renkli zemine, birinci kattaki gibi kahverengi masa ve sandalyeler kurulmuş.

Buraya bırakılan bebek sandalyeleriyle birlikte küçük çocuklar için bırakılan binek oyuncaklardan ikinci katın aileye ayrıldığını görüyorum. Böylece annelerin de rahatlığı unutulmamış.   

1992’DE BATMAN’LA TANIŞTIK

 “Çırağan” restaurant, ilk olarak Mehmet Şirin Kızılırmak ve ortakları Mehmet Tarhan’la Abdulkerim Çelikkaya tarafından 1992 yılında, Sanat sokağı girişinde hizmete açılarak, Batman halkıyla tanışıyor. Buradaki yerinde yedi yıl hizmet verdikten sonra 1999’da, Medikal Park Hastanesi yanındaki şimdiki yerine taşınıyor.  

ÇIRAĞAN SARAYI’NDAN ESİNLENDİK

Mekanın ismini nerden aldığını sorduğumda Ümit Kızılırmak, restauranta Çırağan Sarayı’ndan esinlenerek bu ismi verdiklerini belirtiyor.

BEĞENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL!

Neler mi pişiyor bu lezzet yuvasında? “Çırağan” restaurant kuzu tandır, kavurma, haşlama, güveç, et sote, talaş kebabı, domates tava ve daha birçok mahalli yemekler; döner, ızgara çeşitleri, lahmacun ve pide çeşitleriyle Batmanlılara hizmet etmektedir. Hijyenik bir ortamda hazırlanıp pişen bu lezzetleri, beğenmemek mümkün değil! Yiyenler biliyor; yemeyenler de yiyince hak verecektir bana.  

GÜNE “ÇIRAĞAN”DA MERHABA DEYİN!

Kahvaltıdaysa “Çırağan”da haşlama, mercimek çorbası, kavurma ve bal-kaymakla güne merhaba diyebilirsiniz.

KAVURMA VE DÖNERİMİZ ÖN PLANDA

Her lokantanın, restaurantın öne çıkan, kimliği haline gelen yemeği vardır ya; ben de buradan yola çıkarak, Ümit Kızılırmak’a “Çırağan”ın daha çok hangi yemeği veya yemekleriyle Batmanlıların gönlünü fethettiğini soruyorum. Kızılırmak bu soruma “Yemeklerimizin hepsi de birbirinden lezzetli. Ama biliyorsunuz ki biz bölge insanı olarak, et yemeklerine düşkünüz. Dolayısıyla buraya özellikle et yemekleri yemek için gelen konuklarımız var. Kavurma ve dönerimiz de en çok tercih edilen, ön planda olan yemeklerimizdir.” yanıtını veriyor.

DAMAK TADIMIZ DA LEZZETİMİZ DE BENİMSENMİŞ

Kızılırmak ilk olarak yemek işine Silvan’da 1985’te girdiklerini, ortaklarının da bu sektörde 45-50 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını dile getiriyor. Ardından “Bizim de ortaklarımızın da bu sektörde azımsanmayacak bir geçmişimiz vardır. Damak tadımızı da lezzetimizi de insanlar benimsemiş durumda. Hijyene çok önem veriyoruz. Zira böyle mekanlar; yemek yenen yerler, hijyen açısından son derece önemlidir. Bunların yanı sıra kalitemiz, gülen yüzümüz ve hoş sohbetimiz var. Elemanlarımızın kusursuz hizmeti var. Buraya gelen, gönül rahatlığıyla huzurlu bir şekilde yemeğini yiyor.” eklemelerini yapıyor.

HEDEFİMİZ HİZMET ÇITASINI YÜKSEK TUTMAK

Elden geldiğince hizmet çıtasını yüksek tutmayı hedefleyen işletmeci Ümit Kızılırmak, yemekli iş toplantılarına da ev sahipliği yaptıkları bilgisini veriyor. Dilerseniz sizler de bu kalite ve lezzetin kesiştiği yerde misafirlerinizi ağırlayabilir, iş toplantılarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

MODERNİTEYİ EN GÜZEL ÇİZGİLERLE SERGİLİYORUZ

Moderniteyi en güzel çizgilerle sergileyen mekan, mutfak hariç olmak üzere, 670 metre kare olup 200 kişilik kapasiteye sahip. 40 elemanıyla hizmet veren bu lezzet adresi, sadece ziyaretçi ve konuklarına değil, evlere ve esnafa da hizmet götürerek servis yapmaktadır.

E HADİ O ZAMAN BU EŞSİZ DAMAK TADINDAN YARARLANMAYA!

O halde siz değerli Batman halkına da tercihleriniz arasına bu lezzet adresi olan “Çırağan”ı koymak kalıyor. “Çırağan” Turgut Özal Bulvarı’nda, Çırağan İş Merkezi’ndeki yerinde 07.00-22.30 saatleri arasında, konuklarını karşılayıp en güzel şekilde; sınırsız hizmet ve damak tadıyla ağırlamak için beklemektedir. E hadi o zaman bu eşsiz hizmet ve damak tadından yararlanmaya!

Şimdiden afiyetler olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?