YENİ YERLER

BU OKULDA, İŞİNİZ HAZIR

Tanıtım günü bugün. Şafak Mahallesi Milli Egemenlik Bulvarında bulunan Boğaziçi Koleji’ne konuk oluyoruz. 2018 yılından bu yana Batman’da eğitim-öğretim hizmeti veriyor kolej.

BU OKULDA, İŞİNİZ HAZIR
24-07-2019 19:18
Google News

DENEYİMLİ OKUL MÜDÜRÜ
Yönetim Kurulu ve Okul Müdürü Mehmet Sait Bati, kapıda karşılıyor bizi. Yıllardır devlet okullarında müdürlük yapmış Sait Hocamız. Emekli olduktan sonra Boğaziçi Koleji’nde müdür olarak görev almış. Edindiği bütün tecrübeyle Boğaziçi Koleji’nde şimdi.
 

3 BİN 200 METREKAREDEN OLUŞAN ALAN ÜZERİNE KURULMUŞ
3 bin 200 metrekare alanda, 7 katlı binada, 70 derslikten oluşan kolej, öğrencilere en iyi eğitimi sunmak için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş. Kolej Müdürü Mehmet Sait Batti “Burası derslik, atölyeler, laboratuarlar, spor alanları, konferans salonu, kütüphane ve diğer idari birimlerden oluşan devasa bir kurum. 2 Bin 200 m2’lik geniş bir bahçemiz var. Bünyemizde Anadolu Lisesi, Havacılık Meslek Lisesi ve Teknik Lise var” diyor.
BÖLGEDE AÇILAN İLK HAVACILIK MESLEK LİSESİ
Sait Hocamız, gururla anlatıyor “Havacılık Meslek Lisesi olarak hızla gelişen ve yaygınlaşan havacılık ve hava ulaşımı sektöründe, ihtiyaç duyulan teknik personel ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Bölgemiz ve ilimizde açılan ilk havacılık meslek lisesiyiz”.
TEKNOLOJİK GELİŞMELERE AYAK UYDURAN BİR OKUL
Özel Batman Boğaziçi Kolejinin, kendine özgü kurum kültürü ile ülkemize ve toplumumuza yararlı her yönü ile birikimli, çağdaş değerlere sahip, kendini ifade edebilen, yabancı dil düzeyi yüksek teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen dürüst hoşgörülü ve nitelikli bireyler ve yurttaşlar yetiştirme misyonunu üstlendiğini belirtiyor Batti ve ekliyor “Eğitimdeki temel hedefimiz öğrencilerimizi yükseköğrenime hazırlık aşamasında kişisel becerilerini de kullanabilecekleri ve bir meslek sahibi olmaları için gerekli ortamı hazırlıyor. Bünyemizde açılan Özel Batman Boğaziçi Koleji Anadolu Lisesi Öğrencileri için yabancı dil ağırlıklı müfredat programının yanında yoğunlaştırılmış üniversite hazırlık eğitimi veriliyor”
 

HER AY DÜZENLİ DENEME SINAVI VAR
Her öğrenciye AYT -TYT yapak testleri soru bankalarından oluşan dokümanlar verildiğini de aktaran Batti “Her ay düzenli deneme sınavları yapıyoruz. Ders saatleri dışında ve hafta sonlarında yetiştirme ve tamamlama kursları, etüt-soru çözme programları uyguluyoruz. Önümüzdeki yıl özel dershaneler kapanacak. Öğrencilerimizin dershane YKS sınav hazırlık ihtiyaçlarını da özel programlarla, okulumuzda açacağımız ek kurslarla karşılayacağız” diyor. 
% 100 İSTİHDAM GARANTİSİ
Kolej, son iki yılda istihdamı % 87 artan havacılık sektörü için Yer Hizmetleri, Pilotaj, Kabin Hizmetleri, Ulaştırma Hizmetleri, Host-Hosteslik alanlarında deneyimli personeller yetiştirecek.
ÜCRETSİZ EĞİTİM DESTEĞİNİ KAÇIRMAYIN
Ücretsiz eğitim desteği sunduklarını anlatıyor Batti “Bu yıl yeni ilave ettiğimiz Uçak Bakım ve Elektrik Elektronik alanlarımız tamamen devlet destekli ve ücretsiz olarak açıldı. Meslek Lisesi öğrencilerimizin tamamının staj ve uygulama eğitimlerini yapabilmeleri için kamu ve özel sektör kurumları ile 10 yıllık protokoller yapıldı” ifadeleriyle. 
40 ÖĞRETMEN VE 25 PERSONEL HİZMETTE
2018/2019 öğretim yılında açılan okulda, alanında deneyimli 40 öğretmen ve 25 personel çalışıyor. Öğrenciler 17 kişilik sınıfta eğitim görüyor. Eğitimler, teknolojik olanaklarla destekleniyor. Mesleki eğitimin ağırlığının artacağı yönünde bakanlığın açıklamaları doğrultusunda önümüzdeki yıl Özel Batman Boğaziçi Teknik Lisesi bünyesinde yeni açılacak olan ücretsiz devlet teşvikli bölümlerle daha çok öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 
TAM TEŞEKKÜLLÜ ATÖLYELER KURULDU
Yeni sezon öncesi tüm atölyeleri kurduklarını belirten Batti, “Bahçemizde 400 metrekare alan üzerinde uçak hangarı ve atölyeler yaptık. Elektrik ve uçak bakımı için ekstradan atölyeler kurduk. Tam teşekküllü atölye donanımı sağlıyoruz”
UÇAĞIMIZ GELİYOR
En başta da belirttiğimiz gibi kolej, öğrencilerin eğitimi için her detayı düşünmüş. Uçak bakımı bölümü öğrencileri için yüksek bir maliyetle, gerçek bir uçak almış kolej. Gelecek hafta kolejin bahçesine konuşlanacak olan uçak, öğrencilerin uygulamalı eğitiminde kullanılacak.
 

YABANCI DİL EĞİTİMİ VERİLİYOR
Okulda yabancı dil eğitiminin de verildiğinin altını çizen Batti, “Öğrencilerimizin tamamına yoğunlaştırılmış İngilizce ve Almanca Dil Eğitimi veriyoruz. Ayrıca öğrenci değişim programları ile öğrencilerimize yurt dışı gezileri düzenleyerek, yabancı dil düzeylerini yükseltmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimize, seçkin firmalarda staj ve beceri eğitim olanağı da sunuyoruz. Buradan mezun olan öğrencilerimizin, sürekli gelişen sektörden mezun olmanın, yabancı dil öğrenmenin, teorik ve uygulamalı eğitim almış olmanın avantajı ile istihdam edilirliği yüksek oluyor, öğrencilerimiz işsiz kalmıyor ” diyor

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete