YENİ YERLER

ÇADIR RESTAURANT’A GİDİN…

FARKLI LEZZETLER TATMAK İSTİYORSANIZ; ÇADIR RESTAURANT’A GİDİN…

ÇADIR RESTAURANT’A GİDİN…
26-11-2014 16:53
Google News

Yeni yerler yeni mekânlar durağımızda yine çok iddialı olan bir durağımız var.

Çadır Restaurant…

Turgut Özal Bulvarı Caddesi’nde Öğretmenevi’ne gidiyoruz ve restaurant müdürü Ataman Çabuk eşliğinde mekanı tanımak için sohbetimize başlıyoruz.

Daha girer girmez hijyenikliği ve nezih ortamıyla dikkatimi çeken Çadır Restaurant, Şubat 2014’te el değiştirerek Faysal Tunç yönetiminde hizmete açılıyor.

KADROMUZ UZMAN

İşletme müdürü Ataman Çabuk, restoran işine ilk defa girdiklerini belirtiyor ve “Restoran işine ilk defa Çadır Restaurant’la giriyoruz. Biz burada sadece yöneticiyiz. Ancak personelimiz çok tecrübeli ve deneyimli. Aşçılarımızın hepsi de turistik otellerde çalışarak alanlarında uzmanlaşmış kişilerdir. En güzeli de aşçılarımızın Batmanlı olması. Bu bizim için büyük bir şanstır. Çünkü Batman’ın damak tadını ve yöresel yemeklerini biliyorlar.” sözleriyle uzman kadro oluşturduklarına vurgu yapıyor.

Menüye gelince; menü çok zengin. Çadır Restaurant’ta, menüde bulunan tüm yemekler çıkıyor.

Yemek gruplarından spesiyal tavuk yemekleri, ızgaranın tüm çeşitleri, pide çeşitleri, pizza, balık (levrek, çupra, karides, alabalık) çeşitleri, perdepilav, saçtava, karışık tava, kiremitte köfte, bomfile türü yemekler, et güveç, vejeteryan güveç, saray kebabı, kaburga dolması (Cuma günleri çıkar. Ve o gün özellikle kaburga dolması yemek için gelen konukları var restaurantın)

“BEN ÖYLESİNE İSTEMİŞTİM”

Menünün hepsini saymaya kalkarsam; takdir edersiniz ki içinden çıkamam. Bunu, Ataman

Çabuk “Gelen konuklarımıza bazen istediklerinde menüyü ellerine veriyoruz. Şöyle bir göz gezdirip yemeklere bakıyorlar ve parmaklarıyla rasgele bir yemek gösterip istiyorlar. İstedikleri yemeği getirip önlerine koyduğumuzda da şaşkınlıklarını gizleyemeyip ‘gerçekten de varmış. Ben olmadığını düşünerek öylesine istemiştim ama varmış’ diyerek bizi tebrik ediyorlar.” örneğiyle pekiştirerek mutluluğunu da bizlere sergiliyor.

ALAKART MENÜMÜZ VAR       

Çadır Restaurant’ta alakart menüyle listeden bağımsız yani istediğiniz yemekleri seçerek de sizin için pişirilip önünüze getirtebilirsiniz. Restaurant hizmette sınır tanımıyor ve bu özgürlüğü de sizlere sağlıyor.

DIŞARIYA SERVİS YAPIYORUZ

Çadır Restaurant’tın dışarıya da servisleri olmaktadır. İnternet aracılığıyla “yemeksepeti.com” adresinden yemek siparişi verebilirsiniz.

AÇIK BÜFE KAHVALTIMIZ VAR

Restaurant müdürü Ataman Çabuk, açık büfe kahvaltılarının olduğunu söyleyince; ben de açık büfede neler olduğunu soruyorum. Yanıtı almakla büyük bir şaşkınlığa kapılıyor ve bu şaşkınlığımı da Ataman Çabuk’tan gizleyemiyorum.

AÇIK BÜFEMİZ 101 ÇEŞİT

Çabuk, hafta içi 50 çeşit; hafta sonları da tam 101 çeşitle açık büfe kahvaltı sunduklarını belirtiyor. Ben bu devasa kahvaltı menüsünü merak ediyor ve sizler için fiyatı soruyorum tabiki Ataman Çabuk’a. İşletme müdürü Çabuk, hafta içi kahvaltının (07.00-11.30 saatleri) 10 TL; hafta sonu kahvaltının (07.00-14.00 saatleri) 15 TL olduğunu belirtiyor.

AŞUREMİZ MEŞHURDUR

Tatlı olarak Çadır Restaurant gelen konuklarına; mevsim tatlısının yanı sıra kendine has meşhur aşuresini, fırında sütlaçı ve künefeyi sunmaktadır.

İÇECEKLERİMİZLE KEYFİNİZ DORUKLARDA

Çadır Restaurant yemekte olduğu gibi içecekte de menüsünü zengin tutarak; tüm meşrubat çeşitlerini, sıcak içeceklerin hepsini, başta Türk-Kürt kahvesi olmak üzere; kahve çeşitlerini ve tabi ki kışın vazgeçilmez içeceği olan salepiyle konuklarının keyfini doruklara çıkarıyor.

EKMEĞİMİZİ KENDİMİZ PİŞİRİYORUZ

Çadır Restaurant, ekmeğini de kendi fırınında pişiriyor. Böylece hem sürekli taze hem de daha temiz ekmek yemiş oluyorsunuz.

YOLUMUZ BİR HAYLİ UZUN

Bu sektöre Çadır Restaurant’la girdiklerini unutmayıp kendisine beklenti çıtalarını sorduğumda Ataman Çabuk “buraya gelen konuklarımızın zaman zaman masalarına oturuyorum. Hal hatırlarını soruyor, onlarla sohbet ediyorum. Ve onlardan çok olumlu, güzel tepkiler alıyorum. İşte o noktada riske girmekle ne kadar doğru yaptığımızı anlayıp yolumuzun, bir hayli uzun olduğunu düşünüyorum.” yanıtını veriyor.

SADECE ÖĞRETMENLERE DEĞİL; HERKESE AÇIĞIZ

Çadır Restaurant’la Batman’da bir numara olmayı hedeflediklerini belirten Ataman Çabuk, rastaurantın sadece öğretmenlere yönelik olduğunun düşünüldüğü; ama aslında öyle olmadığını, herkese meslek ayırımı yapmaksızın tüm Batman Halkı’na hitap ettikleri bilgisini de veriyor.

ORGANİZASYONLARA DA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

70 kişilik kapasitesi olan restaurant, yemekli iş toplantıları organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor aynı zamanda; Öğretmenevi düğün salonuna da 150-200 kişilik yemekler yapmaktadır.

PARK SORUNUMUZ YOKTUR

Çadır Restaurant, gülen yüzü, ilgi ve alakasıyla 07.00-22.00 saatlerinde park sorunu olmaksızın, sizleri ağırlamak için beklemektedir.

ŞİRİN BİR AMBİYANS

Beyaz tavana spotlar yerleştirilmiş. Duvarı olmayan mekanın bütün cepheleri cam düşünülmüş. Böylelikle çok ferah bir ortam yaratılmış. Mekanın iç kısmında ise gri renkli kolonlar dikilerek asimetrik bir hava yaratılmış. Beyaz döşenen zeminde pembe ve gri koltuklarla kahverengi masalar buluşturulmuş. Böylece mekana çok nezih ve de şirin bir ambiyans kazandırılmış.

FARKLI LEZZETLER TATMAK İÇİN BİZE GELİN

Bundan sonra tercihleriniz arasında çadır restaurant da bulunsun. Neden mi? Çünkü burada hijyen var. Mutfağına girdiğinizde, kendiniz de ne kadar temiz olduğunu göreceksiniz. Veee tabiki burada alışılagelmişin dışında sıradan değil; sıra dışı lezzetler var. Fiyatlar da diğer benzer yerlerle eş değer. O zaman ne diyoruz?

Farklı lezzetler tatmak istiyorsanız, Çadır Restaurant’a gidin diyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete