YENİ YERLER

YERELDE HALK İNDİRİM MARKETLERİ

YERELDE HALK İNDİRİM MARKETLERİ

YERELDE HALK İNDİRİM MARKETLERİ
23-11-2014 18:31
Google News

Haftayı henüz yola yeni çıkmış ve Batman halkına gerçekten de hizmet etmek adına yola çıktığını belirten bir yerle HİM’le (Halk İndirim Marketi) açmak istiyorum. Gültepe Mahallesi’ndeki şubeye gidiyor ve bu şubeyi işleten Çetin İbri rehberliğinde HİM’i tanımaya başlıyoruz.

KOSGEP’İN DESTEĞİYLE İLK MARKETİMİ AÇTIM

İlk bu sektörle tanışma hikâyesini sorduğumda Çetin İbri, 14 yıl çeşitli firmalarda çalıştığı için piyasayı bildiğini belirtiyor. Dolayısıyla bir market açmaya kendini hazır hissettiğini görünce 2012’de KOSGEP’ten aldığı belge ve destekle Çetin adında ilk marketini açıyor.

ULUSAL MARKETLERE KARŞI DOĞDUK

İbri Market açtıktan bir süre sonra arkadaşlarla bir gün oturduk ve küçük marketlerin ulusal marketler karşısındaki durumunu konuştuk. Bu küçük marketleri ulusal marketlerin karşısında nasıl ayakta tutabiliriz, durumunu nasıl iyileştirebiliriz, diye. Bunun için de marketçilikte birliğin olması gerektiği kararına vardık. Daha sonraları bu noktadaki toplantılarımızı sıklaştırdık ve bu marketçilikteki birlik fikrini, benimsedik. Bunun için de tabelamızın ve ismimizin tek olması gerekiyordu. Bunun için de hep birlikte, HİM yani Halk İndirim Marketleri adının uygun olacağı kararına vardık ve Haziran 2014’te 4 şube birden açarak HİM’i Batman Halkı’nın hizmetine açtık açıklamasıyla HİM’in doğuşunu anlatıyor.

15 ŞUBEYE ÇIKTIK

Daha Haziran 2014’te 4 şubeyle doğan HİM, bu gün Batman’ın birçok mahallesine yayılmış ve tam 15 şubeye varmış. İbri, birçok mahalleden de şube açmaları yönünde talepler aldığını gururla belirtiyor. Çünkü fiyatların uygun olmasının yanı sıra müşteriyle birebir ilgilenme var. Bunu Çetin İbri “gelen müşterimizi güler yüzle karşılıyor; onunla sohbet ediyor, hal hatırını soruyoruz. Aradığı ürünü bulmasına yardımcı oluyoruz. Parası olmadığı zamanlar da deftere yazarak ona yardımcı oluyoruz. Ve en önemlisi kaliteli ürünler sunuyoruz. Uygun fiyata kaliteli ürünler veriyoruz” şeklinde anlatıyor.

PARAMIZ NEDEN CEBİMİZDE KALMASIN?

Neden ulusal marketçiliğe karşı olduklarını sorduğumda Çetin İbri Ulusal marketlerden bazıları ucuz ürün veriyor, bu doğru. Ama halk, bunun neden ucuz olduğunu sorgulamıyor. Evet ürünleri ucuzdur; kaliteli olmadığı için ucuzdur. Marka olmayan, bilinmeyen ürünlerdir bunlar. Fakat halk, bunun bilincinde değil. İşte biz bu doğrultudan yola çıkarak HİM’i yarattık. Çünkü Batman, ciddi anlamda maddi ve manevi kayıplar veriyordu. Hem kalitesiz ürünler alarak sağlığını tehlikeye atıyordu hem de parasını dışarı veriyordu. Neden paramız cebimizde kalmasın? Neden Batman’ın parasından Batman Halkı değil de Batman dışından birileri faydalansın? Ciddi anlamda büyük paralar dönüyor ve bu paralar, Batman dışına çıkıyor. Biz bunu daha aza indirgemek istedik yanıtını veriyor.

FİYATLARIMIZ ÇOK UYGUN

15 HİM şubesinin de aynı toptancılardan ürün aldıklarını; böylece daha ucuza getirip Batman Halkı’na daha uygun fiyata sattıklarını belirten İbri, özellikle bayanların çok tükettiği temizlik maddelerini daha uygun verdiklerinin altını çiziyor.

YERELDE DAYANIŞMA ŞART

Toptancılarını da özellikle Batman’dan seçtiklerini belirten Çetin İbri “Batman’daki toptancılarla alışveriş yapıyoruz. Bunu özellikle yapıyoruz. Çünkü paramızın dışarı çıkmamasını ve Batman’da dönüşümlü bir kazanç elde edilmesini sağlıyoruz” diyerek yereldeki dayanışmanın önemine vurgu yapıyor.

KISA SÜREDE BENİMSENDİK

HİM çatısı altında, kalite çizgisinden ayrılmadan daha uygun fiyatlarla müşteriyi memnun etmeyi hedeflediklerini belirten İbri, ilk açıldıklarında ulusal market sanıldıklarını fakat daha sonraları yerel olduklarının anlaşılınca sevildiklerini ve benimsendiklerini de dile getirmek istiyor.

MAHALLENİZİN BAKKALINA GİDİN!

“Herkes mahallesindeki bakkala gitsin sloganıyla yola çıktıklarını belirten İbri, Batman Halkı’nın ulusal marketler karşısında yerel marketleri sahiplenmelerini ve HİM’den (Halk İndirim Marketleri) alışveriş yaparak ona destek olmalarını istiyor.

YAKINDA HİM AVM AÇIYORUZ

Çetin İbri, şu anki mevcut HİM şubelerinin yanında; bu 15 HİM işletmeninin birleşerek bir de AVM şeklinde büyük bir market açacakları bilgisini de veriyor bize. İbri ardından bu büyük marketin bünyesinde fırın, patiseri, zücaciye, market, manav, kasap… gibi yani giyim dışında her şeyi bulundurarak Batman Halkı’na hizmet edeceğini sözlerine ekliyor.

TÜRKİYE’DE İKİNCİ OLACAĞIZ

Çetin İbri, bu şekildeki uygulamanın (Halk İndirim Marketleri’nin AVM’sinin açılması) Türkiye’de ikinci olacağı, bilgisini verdikten sonra; yanlarında olmasından dolayı Batman halkına teşekkürlerini iletmeyi de unutmuyor.

HİM’DE HER ŞEYİ BULABİLİRSİNİZ

HİM’de temizlik maddeleri reyonu, manav reyonu, bakliyat reyonu… Kısacası market adına her şeyi bulabilirsiniz.

07.00–23.00 saatleri arasında Gültepe, Aydınlıkevler, Karşıyaka, Kültür Mahallesi, Sağlık Mahallesi, Yavuzselim Mahallesi olmak üzere toplam 15 şubesiyle siz Batman Halkı’nı gülen yüzü, ilgi ve alakasıyla karşılamaya hazırdır.

Şimdiden bol kazançlı alışverişler…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete