YENİ YERLER

CAFE JOR “MU?” EVET, “CAFE JOR!”

Bu hafta Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan durağımızda iniyoruz.

CAFE JOR “MU?” EVET, “CAFE JOR!”
25-02-2015 11:30
Google News

Telekom Merkezi’nin hemen yanındaki Telekom İş Merkezi’nin ikinci katında bulunan, “Cafe Jor”a gitmek üzere merdivenlerden çıkıyoruz. Mekanın kocaman cam kapısından içeri giriyor ve kafenin kurucularından olan Ahmet Toğyıldız ile mekanı tanımak üzere röportajımıza başlıyoruz.

5 ŞUBAT 2015’TE BATMANLA TANIŞTIK

“Cafe Jor” 8 Şubat 2015 tarihinde Batman halkıyla tanışarak, Ata ve Ahmet Toğyıldız kardeşler ile Hasan Fidan yönetiminde kuruldu.

JOR, YUKARDA DEMEK

Telafuz ederken Fransızca gibi gelen jor, Kürtçe bir kelime olup yukarı anlamına gelmektedir.

İlk başta jor, sözcüğüne anlam veremeyerek, bu kelimenin anlamını sorduğumda Ahmet Toğyıldız  “Jor, Kürtçe yukarda anlamına gelmektedir. Mekanımız da ikinci katta yani üst katta olduğu için bu ismi uygun görerek, mekanımıza Cafe Jor, ismini verdik.” şeklinde bir karşılık veriyor.

HİJYEN HER ZAMAN ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA OLACAKTIR

Mekana kapıdan içeri girerken ilk dikkatleri çeken şey, buranın çok temiz olması. Bunu merak edip mekan kurucularından Ahmet Toğyıldız’a mekan yeni açıldığından dolayı mı böyle temiz, diye sorduğumda Toğyıldız  “ Mekanı yeni açtık doğru; ancak hijyen bizim için çok önemlidir ve her zaman bizim önceliklerimiz arasında olacaktır.” yanıtıyla merakımı gideriyor.

MÜŞTERİLERİMİZ EVİMİZE GELEN DOSTUMUZ, ARKADAŞIMIZ GİBİDİR

Batman’da bu tarz mekanların yaygın olduğunu dolayısıyla “Cafe Jor”un bir farkının olması gerektiğini söylüyor ve Ahmet Toğyıldız’a diğer benzer yerlerden farklarını soruyorum. Toğyıldız “Burası tam 400 metrekarelik bir alandır. Çok geniş ve ferahtır. Dekoruyla olsun, ambiyansıyla olsun biz çok farklıyız. Hizmette de kendimize güveniyoruz. Gelen konuklarımızı çok samimi, içten bir şekilde karşılıyor, ağırlıyoruz. Yani onları müşteri gibi değil de evimize gelen bir dost, arkadaş, misafir gibi görüyor, öyle bakıyoruz.” cümleleriyle farklarını dile getiriyor.

 “CAFE JOR” HİZMETE DOYMUYOR

“Cafe Jor” içecek olarak, çay, kahve çeşitleri, sıkma meyve suları, kokteyl, meşrubat çeşitleri, ayran, salep (salepte mekan oldukça iddialı çünkü özel olarak getirtiyor.) ve sayamadığımız daha birçok içecekle birlikte kuruyemiş çeşitlerini de sunmaktadır.

AÇ KALMAYACAKSINIZ!

 “Cafe Jor” hizmete doymayarak, aç gelen ya da acıkan konuklarını da düşünüp tost, dürüm ve ızgara çeşitlerini de gelen misafirlerine sunuyor. Dolayısıyla aç kalmak gibi bir derdiniz olmayacak.

Mekanın hizmeti içecek ve yemekle de sınırlı kalmıyor. Sütlaç, kazandibi ve benî (cevizli sucuk) tatlı çeşitlerini de sunmayı bir görev biliyor.

AMBİYANSIMIZLA HUZUR İÇİNDE AĞIRLIYORUZ

“Cafe Jor”a büyük cam kapısından içeri girdiğinizde, kırmızı halıda ilerliyorsunuz. Beyaz zeminle yer yer mavi ışıklandırmalarla renklendirilen beyaz tavan buluşturulmuş. Mekanın bir bölümünün tavanında, ahşap aksesuarlar kullanılmış. Bu ahşap aksesuarların içine lambalar yerleştirilerek, loş bir ambiyans yaratılmış. Duvarların bir kısmında ahşap görünümlü kağıtlar kullanılırken, bir kısmında da çiçek desenli duvar kağıtları kullanılmış. Tam ortada kocaman, yaklaşık üç metre uzunluğunda bir akvaryum konumlandırılmış. Belli başlı yerlere kolonlar dikilerek mekana asimetrik görünüm kazandırılmış. Böylece fazla büyük olan mekan tek düzelikten kurtulmuş. Büyük pencerelerle mekana ferahlık verilmiş. Beyaz zeminde turkuaz renkli örtülerle masalar adeta insanın içini açıyor. Belli yerlere bırakılan canlı çiçeklerse yeşilin tonlarıyla gözlerinizi dinlendiriyor. Anlayacağınız mekan ferahlığı ve ambiyansıyla gelenleri, uzun süre keyifle ve huzur içinde ağırlıyor. Çünkü buraya gelen kolay kolay çıkmak istemiyor.

TELEVİZYON KÖŞEMİZ DE VAR

Mekan, televizyon izlemek isteyenler için de bir köşe hazırlamış. Dileyen bu köşede siyah renkli ergonomik koltuklarda, keyifle televizyon izleyebilecek aynı zamanda  wifiden internete bağlanarak, internette de gezebilecek.

Sadece bu da değil; arkadaşlar kendi aralarında konuşup sohbet etsin diye, “Cafe Jor” bir köşe hazırlamış. Burada da dostlarınızla gündemden, spordan, politikadan konularda sohbet ederek, keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.

GÜNÜN STRESİNİ ATMAK İSTEYENLERİ DE DÜŞÜNDÜK

“Ben tv izlemek istemiyorum, sohbet etmek de istemiyorum. Gün içinde işte vs. yeterince yoruldum. Oyun oynayarak, stres atmak istiyorum” diye düşünebilirsiniz. “Cafe Jor” bunu da düşünmüş ve oyun oynamak isteyenler için de bir bölüm hazırlamış.

GÖRÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ PAHALI DEĞİLİZ

Bu muhteşem ambiyansta, sınırsız hizmette ve kalitede ben, her zamanki gibi yine merak edip Ahmet Toğyıldız’a fiyatları soruyorum. Toğyıldız “Fiyatlarımız diğer benzerlerle aynı. Aslında dekoru ve görüntüsüyle çok pahalı izlenimi veriyor. Hatta geçtiğimiz günlerde, birkaç kişi geldi kapıda durdu ve çay fiyatını sordu bize. Biz de fiyatlarımız yüksek değil, diğer yerlerle aynı, dedik. Bunu duyunca içeri geldiler.” örneğiyle açıklamada bulunuyor.

BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK ÇOK ÜSTÜNDEYİZ

Beklentilerini sorduğumda Toğyıldız’dan “Restaurant da işletiyorum ben aynı zamanda. Burayı açarken de restauranttan yola çıktım. Dolayısıyla insanların, hizmet adına kalite adına neler beklediğini, istediğini aşağı yukarı biliyorum. Bu beklenti ve istekleri, elimden geldiğince elemanlarımla burada da uygulamaya çalışıyorum. Ekip ruhuyla, hizmet aşkıyla çalışınca arkası zaten geliyor. Tüm samimiyetimle söylemeliyim ki beklentilerimizin çok çok üstünde ilgi gördük.” şeklinde bir karşılık alıyorum.

GELİN BİR ÇAYIMIZI İÇİN!

Mekan kurucusu Ahmet Toğyıldız “Batmanlıları, bir çay içmeye davet ediyoruz. Gelsinler bir çayımızı içsinler: hizmetimizi, kalitemizi görsünler, diyorum. Emimin ki mekanımızı ve hizmetimizi çok beğenecek ve tekrar gelecekler.” cümleleriyle Batman halkını çaya davet ediyor.

İLK FIRSATTA “CAFE JOR”UN YOLUNU TUTUYORSUNUZ

O halde n’apıyorsunuz? İlk fırsatta Turgut Özal Bulvarı’ndaki Türk Telekom’un yanındaki Türk Telekom İş Merkezi ikinci katta bulunan “Cafe Jor”un yolunu tutuyorsunuz. “Cafe Jor” 10 elemanıyla 08.00-24.00 saatleri arası, sizleri karşılayıp ağırlamak için beklemektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete