YENİ YERLER

SINIRSIZ LEZZETTE “LEZZET DURAĞI”

SINIRSIZ LEZZETTE “LEZZET DURAĞI”

SINIRSIZ LEZZETTE “LEZZET DURAĞI”
17-02-2015 15:55
Google News

Uzun bir aradan sonra bu hafta lezzet yolculuğumuza çıkıyoruz. Geçtiğimiz günlerde arkadaşımla tesadüfen gittiğimiz bir mekan, temizliği ve samimiliğiyle dikkatimi çekmişti. Yanımıza gelen garson ne istediğimizi sorduğunda, biraz tedirgin bir şekilde karışık pide istemiştim. (daha önce orda yemediğim için beğenmeyeceğimi düşünmüştüm.) Neyse pide geldi. Görüntüsüyle beni şaşırtan pide (Kocamandı çünkü.) tadı ve lezzetiyle beni adeta büyülemişti. İnanılmaz lezzetliydi. Bunun üzerine ben de bu güzel mekanı, benden başka herkesin bilmesini, tanımasını istedim ve tanıtmaya karar verdim.Birkaç gün sonra “Lezzet Durağı”nın yolunu tuttum. Restaurantın müdüresi Tuba Ayten’in karşılamasından sonra, bu şirin mekanı tanımak üzere, başladık röportajımıza.

2015’TE YENİ YÜZÜMÜZLE BATMAN’LA TANIŞTIK

2014 yılının Haziran ayında kurulan restaurant, 2015 yılının başında el değiştirip “Lezzet Durağı” adında, Hayrettin Ayten yönetiminde tekrar hizmete açılarak, yeni yüzüyle Batman’la tanışıyor.

YEPYENİ BİR KİMLİĞE BÜRÜNDÜK

Restaurant, el değiştirmekle kalmıyor; hem ismini hem menüsünü hem hizmet anlayışını ve kalitesini hem de damak tadını değiştiriyor. “Lezzet Durağı, anlayacağınız yepyeni bir kimliğe bürünüyor.

AĞABEYİM TAM BİR GURME

Tuba Ayten’e yediğim o pidenin, muhteşem tadını hatırlatıp diğer yemeklerin de böyle lezzetli olup olmadığını soruyorum. Mekan müdüresi “Evet bütün yemeklerimiz çok lezzetli. Çünkü aşçılarımız, alanlarında çok yetenekliler. Bunun yanısıra ağabeyim de tam bir gurme. Damak tadı gerçekten çok iyi. Aşçılarımızın yaptıkları yemeklerin tadına bakıp test ediyor, ondan sonra biz yemekleri servise ve sunuma çıkarıyoruz.” şeklinde bir karşılık veriyor bana.

TATLI TEBESSÜMDEN SONRA ZORLUKLAR KAYBOLUYOR

Restaurant işletmenin zorluklarını sorduğumda Tuba Ayten “Bir hizmet veriyorsunuz. İnsanların damak tadına hitap ediyorsunuz. Dolayısıyla kaliteli malzemeyi arayıp bulmak, temin etmek biraz zor oluyor. Emek istiyor. Ama buraya gelen konuklarımız, yemeklerini yemeleriyle yüzlerindeki o mutlu, tatlı tebessümden sonra bütün zorluklarımız, kaybolup gidiyor.” yanıtını veriyor.

ADIMIZLA ÖZDEŞLEŞTİK

Dışarıya da servis yapan ve adıyla tam anlamıyla özdeşleşmiş, isminin hakkını fazlasıyla veren bu küçük, şirin mekan gelen konuklarına dürüm çeşitlerini, lahmacun, kıymalı, kaşarlı, sucuklu-kaşarlı, kuşbaşılı, karışık ve kavurmalı pide çeşitleri; tavuk, kanat, ciğer, adana, kuşbaşı, pirzola, çömlek, kavurma, saç tava ve pizza çeşitlerini sunmaktadır.

KÜNEFESİNE HERKES BAYILACAK!

Bu şirin mekan, tatlı olarak da Hatay’ın enfes künefesini sunuyor. Enfes diyorum çünkü yedim. Tek kelimeyle bayıldım. Eminim ki yiyen herkes bayılacaktır.

Çay ikramı olan “Lezzet Durağı” misafirlerine ayran kola ve meşrubat çeşitlerini sunmaktadır.

ÖZELLİKLE SAÇ TAVA VE KAVURMA YEMEYE GELİYORLAR

Buraya özellikle hangi yemeği, yemek için gelirler, sorusunu yönelttiğimde Tuba Ayten’den “Tüm samimiyetimle söylüyorum; bütün yemeklerimiz çok güzel; ama saç tava ve kavurmamıza daha bir ilgi var. Gelenlere menüyü uzattığımızda, hiç menüye bakmadan direkt saç tava veya kavurmayı soruyorlar bize.” yanıtını alıyorum.

TEK SIKINTIMIZ YERİMİZİN SAPA OLMASI

Nar ekşisi sosunda iddialı olduklarının altını çizen Tuba Ayten “Lezzetle ilgili bir sıkıntımız yok. Gelenler yemeklerimizi, hakikaten çok beğenerek yiyorlar. Hal böyle olunca bu gelişlerin devamı kesilmiyor. Her geçen gün müdavimlerimiz artıyor. tek sıkıntımız, yol üstünde görünür bir yerde değil de sokak arasında sapa bir yerde olmamız. Umarım herkes buradaki yerimizi öğrenir ve bizi tanır.” şeklinde konuşarak, mekanlarının görünür yerde olmamasından yakındı.

HİZMET VE YEMEKLERİMİZE SEVGİMİZİ KATIYORUZ

Diğer benzer restaurantlardan farklarını sorduğumda, mekan müdüresi Ayten “Elemanlarımız çok iyi çalışıyor. Aşçılarımız da çok yetenekli. Ekip ruhuyla çalışıyoruz. Böylece bu ekip ruhuyla çalışma, gülen yüzümüze ve hizmetimize yansıyor. Yemeklerimize, hizmetimize sevgimizi katıyoruz. Bunu gelen konuklarımız da görüyor ki bu gelişlerin tekrarı oluyor. Dolayısıyla farklıyız çünkü lezzetimiz var. Farklıyız çünkü hijyene önem veriyoruz. Farklıyız çünkü samimiyiz. Kaliteli olan yemeklerimizin, aynı zamanda fiyatları da çok uygun.” cümleleriyle farklarını dile getiriyor.

ÖĞRENCİ İNDİRİMİMİZ VAR

Her zamanki gibi bu güzel tatların, fiyatını da merak ediyor ve soruyorum. Tuba Ayten, fiyatların diğer benzer yerlere göre çok uygun olduğunu hatta başka yerlerden daha düşük olduğunu bile belirtiyor. Ardından öğrencilere yönelik, %25 indirim uyguladıkları bilgisini veriyor.

HER KESİME HİTAP EDİYORUZ

Her kesime hitap eden bu nezih mekanın önünde, küçük bir teras var. Merdivenlerden terasa çıkıyorsunuz. Yeşil halı serilen zemine, beyaz masa ve sandalyeler kurulmuş. Terastan içeri girince de yerdeki kırmızı halı ve küçük heykelciklerle karşılanıyorsunuz. Beyaz olan tavanın bir bölümünde kırmızı ve siyah renkler kullanılmış. Bu renk armonisindeki tavan beyaz zeminle buluşturulmuş. Mekanın kocaman pencerelerinin yanısıra, duvarlarına baştan başa manzara resimleri yerleştirilmiş. Ortaya kurulan kolonlarla hareketlilik kazandırılan mekana kahverengi masa ve koyu kahve koltuklar, kurulmuş.

Yemeklerin yapıldığı yani mutfak kısmı da göz önünde olup pişirilen yemeklerin ne şekilde hazırlandığı görülmektedir.

VIP ODAMIZ VAR

Mekan konuklarına, yemekli iş toplantıları ve doğum günleri gibi özel günler için de VIP odası hazırlamış.

İYİ Kİ DE GELDİM!

09.00-22.00 saatleri arası, 7 elemanıyla sizleri karşılayıp ağırlamak için bekleyen bu şirin ve nezih mekana, ilk fırsatta siz de gidin! Atmosferiyle, lezzetiyle, hizmetiyle, gülen yüzü ve samimiyetiyle bir bütün olan “Lezzet Durağı”na gittiğinizde, sizler de benim gibi şaşıracak ve “iyi ki de geldim” diyeceksiniz.

Şimdiden afiyetler olsun…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete