YENİ YERLER

DENİZSİZ KENTİN BALIKÇISI

Muhabirimiz Yusuf Kavak ile birlikte “Yeni Yerler-Yeni Mekânlar” köşemiz için Batman sokaklarını adım adım gezmeye devam ediyoruz.

DENİZSİZ KENTİN BALIKÇISI
09-11-2015 19:14
Google News

Ne mi arıyoruz?

Tabi ki kentin “kalite kokan mekânları”nı…

Nihayet, Batman’ın ilk 5’i arasında sayabileceğiniz, enfes bir mekâna rastlıyoruz.

Denizsiz kentin balıkçısı burası…

Namı diğer “Liman Balıkçısı”…

Mekân Sahibi Faysal Elçiboğa ve Ustabaşı Ahmet Yalçın tarafından karşılanıyoruz.

Gültepe Mahallesi Eflatun Caddesi No:27 Beyaz İnci Sitesi A/Blok A/2’de faaliyet gösteren mekânımızı önce bir uçtan bir uca inceliyoruz.

İŞLETME SAHİBİ, TECRÜBELİ

İşletme Sahibi Faysal Elçiboğa’yı tanımakla başlıyoruz sohbetimize. Kendisi 2001’de İstanbul’un ünlü mekânlarından Çakıl Gazinosunda aşçı başlığı yapmış. Daha sonra Alanya’da bir restoranda ortak olmuş, tecrübe edinmiş. İstanbul Kumkapı’da elit yerlerde işletmecilikler yapmış. Mekânlarda edindiği tecrübeyle denizsiz kent Batman’ın balıkçısı oluvermiş…

GÜLER YÜZLÜ PERSONELLER TARAFINDAN KARŞILANACAKSINIZ

460 metrekare alanda hizmet veren Liman Balıkçısı’nda güler yüzlü 16 personel tarafından karşılanacaksınız. Balıktan iyi anlayan, işinin ehli bir ekip çalışıyor burada. Balığı tam kıvamında pişiren ustalarımız, yiyeceğiniz balığın kılçıklarını, sizin gözlerinizin önünde profesyonel bir şekilde temizleyen yardımcı personellerimiz, talep ve isteklerinizi ivedi bir şekilde yerine getiren mütevazi işçilerle çalışıyor Liman Balıkçısı.

KENDİNİZİ BURADA ÖZEL HİSSEDECEKSİNİZ

Liman Balıkçısı’na fark katan özelliklerden biri, şüphesiz ki yemeklerindeki lezzeti. Ama sadece lezzet değil. Ambiyans olarak da diğer bütün mekânlardan bir adım önde. Sizi bir teknedesiniz gibi hissettiren tasarımı ile göz dolduruyor mekânımız. Yeşil halı ile döşenmiş merdivenlerinden çıkıp, masmavi bir salona giriyorsunuz. Duvarlarında tekneler, kürek ve zıpkınlar, oltalar, can simitleri, palet ve şnorkeller bulunan, tavanı ise balık ağları ile döşenmiş bir restoranda balık yemenin keyfi bir başka… Mum ışığında, sanat müziği eşliğinde yemeğinizi yerken, kendinizi özel hissetmeniz işten bile değil.

İŞİNİN EHLİ BİR EKİPLE BAŞBAŞAYIZ

Liman Balıkçısı’nı Batman’a kazandıran İşletmeci Faysal Elçiboğa’ya soruyoruz. “Hangi amaçla yola çıktınız?” Sayın Elçiboğa “Batman’da balık pişirme konusunda bilgi kirliliği vardı. Batman’da bulunan diğer balık yerleri, sadece iki teknik kullanarak pişiriyor. Yağda ve ızgarada. Oysa balık, bedenindeki yağ, kalori ve besin değerine göre pişer. Mesela akarsularda yaşayan bir balık sürekli akarsuyun içinde hareket halinde olduğu için kaslı olur. Bedenindeki yağ oranı çok düşüktür. Bu balığı ızgaraya atarsanız balık ısıya maruz kaldıkça sıvısını yitirir. Kuru bir balık elde edersiniz, çiğnemekte güçlük çekersiniz. Biz aynı balığı zeytinyağı, soya sosu ve defneyapraklarıyla pişirip, ardından limon ve yağını verebiliyoruz. Aynı şekilde mesela okyanusta yaşayan bir balık hantal olur. Bedeni yağlıdır. Onu da yağda pişirirseniz cıvık bir yemek olur. Bunlar çok önemli detaylardır. Biz onları buharda pişiriyoruz. Ürünün pişirilme tekniği neyse onda pişiriyoruz ve sınır tanımıyoruz. Buharda, kiremitte, tavada, ızgarada, tuzda pişirebiliyoruz. Tamamen yağlı bir balığı düşünün bunu tuzda yaparsanız kabuğunu açınca enfes bir kıvama geldiğiniz görürsünüz. Lezzetin tarifi yapılmaz yaşanır. Biz Liman Balıkçısı olarak tamamen bu amaçla yola çıktık” yanıtıyla tecrübesini konuşturuyor.

AHTAPOTTAN KARİDESE, HAMSİLİ PİLAVDAN KALAMARA…

Liman Balıkçısı’nda deniz mahsulü adına aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. Kapıda duran balık tezgâhını inceliyoruz, mekânın menüsüne göz gezdiriyoruz. Ahtapot, jumbo karides, karidesin çeşitleri, kalamar, hamsili pilav, balık kavurma… Daha onlarca çeşit burada… Ürünlerimiz İzmir, Trabzon, Adana ve Mersin’deki sulardan çıkarılıyor, buzlandıktan sonra kargolar halinde Batman’a ulaşıyor. Liman Balıkçısı’nda titizlikle muhafaza edilip taze bir şekilde sizlere sunuluyor.

YEMEĞİMİZİN YANINDA 7 ÇEŞİT SALATA

Yemeğin yanında sunulan lezzetlere de dikkat çekmek istiyorum. Zira sadece yemeklerimiz değil, yanında sunulan salata çeşitleri de damağınızı tatlandıracak.  Köz soğan patates, roka salatası, karışık balık salatası, turp, çoban salatası, soslu soğan, turşu… Ayrıca içinde sır barındıran 6 çeşitte sos da şirin tabaklara masanıza servis ediliyor. İçecek çeşitleriyle de müşterilerine jest yapan mekânımız, bu yönüyle de tam not alıyor bizden.

FIRIN HELVAMIZLA LEZZETİN DORUKLARINA ULAŞACAKSINIZ

Bir tabir vardır; “balık yedikten sonra tatlı tüketin ki balık, öldüğünü anlasın” derler… Liman Balıkçısı, söylentiyi gerçeğe dönüştürmüş, fırında helvasıyla yine fark yaratmış. Çayla birlikte tattığım fırında helvayı mutlaka ama mutlaka tatmanızı isterim…

MEKÂNIN GÖZDE YEMEĞİ BALIK KAVURMA

Mekânda balık kavurma ve hamsili pilavı tadıyoruz. Balık kavurma, közlenmiş sebzelerle harmanlanmış ve İskender tavada kıvamına getirilmiş bir şekilde konuldu masamıza. Hamsili pilav ise, hamsiye bambaşka bir anlayış kazandıran bir tarif. Lezzetli pilav tepsiye özenle dizilmiş, hamsiler inci gibi üzerine döşenmiş.

MÜTEVAZI BİR FİYAT LİSTESİ HAZIRLANMIŞ

Her şey bu kadar özenle hazırlanmışsa fiyatlar tavana vurmuştur diye düşünmeyin sakın. Zira Sayın Elçiboğa ile fiyat konusunu da derinlemesine konuşuyoruz. “Batman’da halkın gelir düzeyini biliyoruz. Ona göre bir fiyat listesi çıkardık” diyerek takdirimizi kazanıyor İşletmecimiz. Mum ışığında, huzur kokan bir restoranda, mekânın kendi fırınında pişirilen puf ekmeği, lezzet kokan balık kavurması, 7 çeşit salata ve 6 çeşit sos ile içecekleri ve fırın helvasıyla donatılmış bir masada yemeğinizi yedikten sonra 18 TL fiyat ödeyerek ayrılabiliyorsunuz mekândan… “Fiyatlar korkutmasın” diyor Sayın Elçiboğa…

ÇOCUK MENÜMÜZ VE OYUN ALANIMIZ VAR

Çocuklu aileler için jest yapmayı da unutmamış Liman Balıkçısı. onların damağına uygun bir şekilde pişirilmiş kılçıksız balıklar, ketçap ve mayonez eşliğinde çocuklara servis ediliyor. Yemekten önce ve sonra ise çocuklar, oyun alanında keyifli zaman geçirirken, sizler ise rahatlıkla yemeğinizi yiyebiliyorsunuz…

ALO PAKET SERVİSİMİZ VAR

Haftanın 7 günü 08.00–22.30 saatleri arasında açık bulabileceğiniz Liman Balıkçısı, Batman’da huzurla yemek yiyebileceğiz, yediğiniz yemekte gerçek lezzetleri bulabileceğiniz ender mekânlardan biri. Mekâna gidermiyorsanız ya da bu lezzetli kendi ev veya işyerinizde tatmak istiyorsanız, Alo Paket Servisini de kullanabilirsiniz. Alo Paket Servisi için 0544 977 72 72–0488 218 01 07 no’lu hatları kullanabilirsiniz. Size bir tavsiye vereyim mi, eğer balık düşkünü iseniz, arkadaşlarınızla ya da sevdiklerinizde dingin ve huzurlu bir zaman geçirmek istiyorsanız, uzun zamandır lezzetli bir yemek yemediğinizi düşünüyorsanız, Liman Balıkçısı ilk tercihiniz olmalı…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete