YENİ YERLER

EV YEMEKLERİNİN LEZZETİ GÜLİBİK’TE…

Yeni Yerler-Yeni Mekânlar köşemizde yine “lezzet” kokuyor bu hafta. Henüz çiçeği burnunda bir mekânla tanıştıracağız sizleri…

EV YEMEKLERİNİN LEZZETİ GÜLİBİK’TE…
19-12-2017 18:34
Google News

İki kız kardeş tarafından 1 ay önce Pınarbaşı Mahallesi Yaşam Hastanesi karşısında hizmete açılan Gülibik Yöresel Ev Yemekleri’nin konuğuyuz.

1 AY ÖNCE HİZMETE GİRDİ

Bu mekân değerli… Çünkü iki kız kardeşin emeğinin ürünü… Gülibik Timur ve Alev Taş… Pişirdikleri lezzetli yemek, tatlı ve pastaları tüm Batman Halkına ikram etmek, bunu yaparken para kazanıp ayakta durabilmek için bu çatı altında ellerini birleştirdi. Tertemiz, pırıl pırıl bir mekânda, enfes yemekler pişiriyorlar. Yemek konusunda iddialı olduklarını belirtiyor İşletme Sahibi Gülibik Timur ve ekliyor “Yaklaşık 10 yıl kuaförlük sektöründe çalıştım. Daha sonra kardeşimle bir araya gelip neden kendi mekânımızı işletmeyelim dedik. Dükkân kiralayıp, işe koyulduk. 1 aydır hizmetteyiz. Güzel tepkiler alıyoruz. Buradan memnun ayrılanlar, bu işi yıllarca sürdürebileceğimizin umudunu veriyor bize”

BUMBAR, KURU FASÜLYE, KAVURMA, DOLMA, HAŞLAMA…

Ev yemeklerine hasret kalanlar için büyük fırsat burası. Çünkü pişirilmeyen yemek kalmıyor. Bir ev lokantası… Mekândaki tencere ve tavalarda, aklınıza gelebilecek her şey özenle pişiriliyor. “Zengin menü” kavramı, burada gerçeğe dönüşüyor. İçli köfte, dolma-sarma, çorbalar, salatalar, perde pilav, bulgur ve pirinç pilavı, karın bumbar, kelle paça, börekler, tepsi ve tava yemekleri, kuru fasulye, nohut, taze fasulye, mantı, makarna ve daha onlarcası…

“İDDİALIYIZ”

Elinin lezzetine güveniyor iki kız kardeş. “Yemeklerimizle iddialıyız” deyip ekliyorlar “Yemeklerimize çok güvendiğimiz için bu işe giriştik. Yıllardır yemek pişiriyoruz. Pişirdiğimiz yemek ve tatlılar, herkes tarafından beğenilip, takdir görüyor”.

HİJYEN, EN ÖNCELİKLİ KONU…

Mekanda en önemli prensip, hijyen. Titizlikle çalışıyor iki kız kardeş. Evleri gibi özene bezene pişiriyorlar yemekleri. Gülibik Timur, lezzet kadar hijyende de rakip tanımadıklarını belirtiyor ve diyor ki “Bizim için en önemli konu hijyen. Malzemelerimiz pırıl pırıl bir mutfakta özenle yıkandıktan sonra pişiriliyor”.

GÜNÜN HER ÖĞÜNÜ YEMEK VAR…

Mekânın kapıları, sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar kapılarını açık. Sabah 06.00’da açılan mekân, özel kelle paça ve mercimek çorbası ile karşılıyor müşterilerini. Kahvaltının ardından harıl harıl çalışarak gece 12.00’a kadar onlarca çeşit yemek pişiriliyor burada. Her saatte yiyecek bir menü buluyorsunuz, anlayacağınız.

FİYATLAR ÇOK UYGUN

İşletmeci iki kız kardeşin gözleri, öyle yükseklerde değil… Bunu, yemeklerin fiyatından rahatlıkla anlayabiliyoruz. Gülibik Yöresel Ev Yemekleri, zengin menüsü ve uygun fiyat tarifesiyle de adından daha çok bahsettirecek belli ki. Her türlü yemeğin özenle hazırlandığı mekânda, her bütçeye hitap eden fiyatlar geçerli. İşletmede, 1 kişilik yemek, yanında özel salata ve mezesi ile 25 TL.  Tabi sınırsız çay da işletmemizin ikramı… Siparişle istenen yemeklerin porsiyonu ise 15 TL.

EV VE İŞYERİNİZE SİPARİŞ İSTEYEBİLİRSİNİZ

Mekânda pişirilen yemekler, bir telefonla hooop ayağınıza… Ev veya işyerinizden çıkmadan karnınızı doyurmak ya da misafirlerinizi ağılamak mı istiyorsunuz? O halde Gülibik Ev Yemekleri, siparişlerinizi anında kapınıza ulaştırıyor.

TOPLU YEMEK PİŞİRİLİYOR

Gülibik Yöresel Ev Yemekleri, özel günlerde toplu yemekler de hazırlıyor. Düğün, nişan, kına, sünnet töreni, doğum günleri, yıldönümleri veya yas’larda, kazanlarla pişirilen yemekler, sizi büyük bir yükten kurtarıyor.

SONSÖZ’ÜN SELAMINI İLETENE EKSTRA LEZZETLER

Bu mekânda dilediğiniz her şey, titizlikle pişiriliyor. Tencerelerde pişen dolmalar, işkembeler, içli köfte ve tepsi yemeklerinin yanı sıra tatlı ve pastalar da evde özenle pişirilenleri aratmıyor. Gülibik Yöresel Ev Yemeklerinden siparişte bulunmak için 0546 685 99 56 numaralı hattı arayabilirsiniz. Sonsöz’ün selamını iletenlere ekstra lezzetler ikram edileceğini sakın unutmayın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete