YENİ YERLER

GENÇ GİRİŞİMCİLERLE “KELOĞLAN ÇORBACISI”

“Yeni Yerler Yeni Mekanlar” sayfamızın, bu haftaki konuğu Keloğlan Çorbacısı.

GENÇ GİRİŞİMCİLERLE “KELOĞLAN ÇORBACISI”
24-03-2015 19:04
Google News

Küçük yeşil alandan doğru, merdivenlerden yukarı çıkıyoruz. Terastan geçerek, mekanın kapısından içeri giriyoruz. Mekan kurucularından Yunus Kanağı’nın karşılamasından sonra röportajımızı yapmak üzere oturuyoruz.

2015 YILINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTIK

Henüz yeni; 2015 yılında mart ayının ortalarında açılan küçük, mütevazi bir mekan Keloğlan Çorbacısı.

Keloğlan Çorbacısı, kendilerini genç girişimciler olarak adlandıran Fatih Yavuz, Barış Yeşilmen ve Yunus Kanağı tarafından mart ayının ortalarında kurularak, Batmanlılara görücüye çıktı.

DIŞARDA DAMAK TADIM GELİŞTİ

Burayı açmanın çıkış fikrini sorduğumda, Yunus Kanağı “Ben yıllarca profesyonel futbol oynadım. Yemeklerimi hep dışarıda yedim. Dolayısıyla damak tadım gelişti. Futbola noktayı koyunca arkadaşlarımla burayı açmaya karar vererek ortaklarımla açtım.” yanıtını veriyor bana.

KELOĞLAN FARKLI BİR İSİM

Mekanın ismini farklı bulunca sorma gereği duydum. Neden Keloğlan, diye sorduğumda Kanağı’dan “Denizlispor’da oynadığım zaman, Ege Bölgesi’nin bir ilinde Keloğlan diye bir mekan vardı. Oranın yemekleri çok lezzetliydi. Özellikle çorbası çok güzeldi. Bunun yanında farklı, akıllara kolay yerleşen bir isimdi. Arkadaşlarım aynı zamanda ortaklarım da beğenince bu isimde karar kıldık. İyi de oldu.” yanıtını aldım.

BİZDE FİYAT SABİT

İsmiyle farklı olan mekanın başka farkları var mı, diye sorduğumda mekan kurucularından olan Yunus Kanağı “Farkımız çok. Öncelikle şunu belirteyim; burada birkaç arkadaşınızla gittiğiniz herhangi bir mekanda, sürpriz bir hesapla karşılaşma olasılığınız çok yüksek. Yediğiniz yemeklerden sonra ne kadar ödeyeceğinizi bilemiyorsunuz. Ancak bizim burada öyle değil. Fiyatlarımız sabit. Ne yerseniz yiyin, sadece 10 TL ödüyorsunuz. Menümüz de oldukça zengin.” karşılığını veriyor bana.

MENÜ YELPAZEMİZ OLDUKÇA GENİŞ

Menüde ne mi var? Pilav, sulu yemek çeşitleri, 5 çeşit salata, kapalı su, irmik tatlısı (Ben yedim. Gerçekten de tadı çok güzel.) veya sütlaç, çay/kahve.

Sulu yemek deyip geçiştirmek istemiyorum. Çünkü menünün bu gruptaki yelpazesi oldukça geniş.“Keloğlan Çorbacısı” gelen konuklarına kavurma, güveç, parmak kebabı, sebzeli kavurma, erkeklerin vazgeçemediği, aynı zamanda milli yemeğimiz olan kuru fasülye ve bazı günler haşlama sunmaktadır. Sadece bu değil, bu mütevazi mekan içli köfte, mantı ve kaburga dolmasını bile siz Batmanlılara sunmaktan geri kalmıyor.

EV HANIMLARINA BÜYÜK KOLAYLIK

İçli köfte ve mantı yemekleriyle Batmanlı çalışan hanımlara hatta ev hanımlarına da büyük kolaylık sağlamaktadır. Evet hanımlar, misafir geleceği zaman telaşlanmanıza gerek yok; “Keloğlan Çorbacısı” hemen imdadınıza yetişmektedir. Bu nezih mekanı arayarak sipariş verebilirsiniz.

GÜNE KAVURMALI MERCİMEK ÇORBAMIZLA MERHABA DEYİN!

Her kesime hitap eden mekana sabah gittiğiniz takdirde, güne kavurmalı mercimek çorbasıyla merhaba, diyebilirsiniz. Öğlen karnınız acıktığında da bu güzel mekanda saydığımız o eşsiz tatlardan dilediğinizi yiyerek, midenize bayram ettirebilirsiniz. Ardından tatlı ve çay ya da kahvenizle keyfinize keyif katabilirsiniz.

İçecek olarak, çay ve kahvenin yanı sıra yayık ayranı, kola ve meşrubat çeşitlerini içebilirsiniz.

İŞ YERLERİNE DE SERVİS YAPIYORUZ

Hizmette sınır tanımayan bu mütevazi mekan, iş yerlerine de servis yapmakta ve dışarıya günde 120-130 adet paket servisi yapmaktadır.

PAÇADA İDDİALIYIZ

Gece ise saat sabahın 04.00’ne kadar sizleri, yine kavurmalı mercimek çorbası ve paça çorbasıyla ağırlamak için bekleyen “Keloğlan Çorbacısı”na hiç tereddüt etmeden gidebilirsiniz. Zira mekan kavurmalı mercimek çorbasında, özellikle paça çorbasında çok iddialı. Mekan kurucusu Kanağı, çorbadaki bu iddiasını “Mekanı açarken, çorbayla başlamıştık. Çünkü çorbada kendimize gerçekten çok güveniyoruz. Batman’da paça çorbasında bizim üstümüze mekan tanımıyorum. Bu sebepledir ki Batmanlılara buraya gelip paça çorbamızı tatmalarını, şiddetle tavsiye ediyorum.” cümleleriyle pekiştiriyor.

YÜKSEK KALİTEDE HİZMET SUNUYORUZ

Yüksek kalitede hizmet sunan ve en önemlisi konuklarının cebini yakmayan bu nezih mekan, gülen yüzüyle eksik etmediği ilgi ve alakasıyla farkını bir kez daha ortaya koyuyor. Tabi konuklarına sağladığı ev ortamı rahatlığı ve ev tadındaki yemekleriyle birlikte.

GAYEMİZ DEVAMLILIĞI OLAN KAZANÇ SAĞLAMAK

Batman’ın kaliteli, aynı zamanda az maliyetli bir hizmete ihtiyacı olduğunu belirten Yunus Kanağı “Bizim amacımız, kalitenin yanı sıra cep yakmayan hizmeti Batman’a getirmekti. Yani az ama devamlı kazanmak. Bununla birlikte hijyenik bir ortamda; kalite çizgisinden şaşmadan, lezzetli yemeklerimizle hizmet vermek. Geri dönüşümüyse memnun kalınarak, devamlılığın sağlanması olacaktır.” sözleriyle kazançta devamlılığın önemine vurgu yapıyor.

HİZMETİMİZ  SABAH 04.00’A KADAR SÜRMEKTEDİR

06.30’da hizmetin startını veren bu mütevazi mekan, saat 04.00’a kadar konuklarını ağırlamaktadır. Evet, yanlış değil! “Keloğlan Çorbacısı”nı sabahın dördüne kadar açık bulabilirsiniz.

ADIYLA ÖZDEŞ BİR MEKAN

Bu sıcak ve samimi mekana, merdivenlerden yukarı çıkıyorsunuz. Terastan geçerek restautantan içeri giriyorsunuz. Oldukça sade dekore edilen mekanın duvarları krem ve pembe düşünülmüş. Krem renkle döşenmiş zemine, kahverengi masa ve krem renkli koltuklar konumlandırılmış. Kocaman, geniş pencerelerle ferahlık verilen mekanın belli başlı yerlerine canlı çiçekler konulmuş. Duvarlarına tablolar asılarak, restauranta modern bir hava verilmiş. Mütevazilikte ve sadelikte, adeta adıyla özdeş bir mekan “Keloğlan Çorbacısı”.

YETER Kİ BİR KERE GELİN!

“İnsanlar bir kere gelsin buraya. Hizmetimizi ve lezzetimizi görsün. Bir daha da ayağı kesilmez buradan, buna eminim. Yeter ki bir kere gelsinler!” çağrısında bulunan Yunus Kanağı ve ortakları, sizleri en kısa zamanda ağırlamak için beklemektedir. O halde fazla bekletmeden, ilk fırsatta Hükümet Konağı yanındaki Vilayet Apt. altında olan “Keloğlan Çorbacısı”nın yolunu tutun!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete