YENİ YERLER

GONCA ÇİÇEKÇİLİK

GONCA ÇİÇEKÇİLİK

GONCA ÇİÇEKÇİLİK
21-08-2014 21:45
Google News

Merhaba Değerli Sonsöz Okurları.

Bu haftaki “Yeni Yerler, Yeni Mekanlar” köşemizin konuğu yine çok güzel, sevimli bir yer oldu.

Sizleri gayet hoş, iç açıcı, gözünüze gönlünüze hitap eden bir mekanla “Gonca”yla tanıştıracağım.

Pınarbaşı Mahallesi Hamidiler Caddesinde bulunan Gonca Uluslararası Çiçekçilik ve Organizasyon, 2011’de çiçekseverlerle tanıştı.

Mekan sahibi Kenan Özerdem, misafirlerine çiçeklerin yanında farklı aksesuarlar, rengarenk hediye kutuları, birbirinden gösterişli saksıları sunmayı da bir görev edinmiş.

HIZIR GİBİ YETİŞİYOR

Büyük bir organizasyon yapmayı düşünüyorsunuz ve konseptinizin ne olduğuna henüz karar veremediniz, ya da doğum günü partinizde, düğününüzde, gelin arabası, nikah masası vb. süsleme işleminizin henüz nasıl olacağı konusunda bir fikriniz yok. Sorun değil. Çünkü Gonca, işte tam da bu noktada size hızır gibi yetişmeyi ilke edinmiş.

ÇİÇEK KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR

Batman’da çiçek kültürünün geliştiğini dile getiren Özerdem “artık eşe, dosta, sevgiliye çiçekler alınıyor. Hatta yılbaşlarında bile çiçek satıyoruz” diyor.

Kitlesinin daha çok kurumlar olduğunu söyleyen Kenan Özerdem “Valiliğin, Gençlik ve Spor müdürlüğünün düzenlediği organizasyonlara sipariş alıyoruz. Hasankeyf’te düzenlenen bisiklet yarışmasında da yer almıştık” hatırlatmasını yapıyor.

En çok gül ve orkidenin talep gördüğünü belirten mekan sahibi Özerdem çiçeklerin, özel araçlarla Antalya, Yalova, Adana ve Mersin’den geldiği bilgisini veriyor.

CANLI ÇİÇEKLERE İLGİ DAHA ÇOK

On yıllık deneyimli olan Kenan Özerdem, canlı çiçeklerin yapay çiçeklerden daha çok rağbet gördüğünü dile getirirken “gelen ziyaretçilerimize canlı çiçekleri daha çok öneriyoruz. Çünkü insanların yetiştiği ortamda yapaylığın değil de doğallığın olması daha anlamlı oluyor. Bu gün evinde çiçek yetiştiren, yarın bahçesinde, şehrinde ağaç yetiştirir. Dolayısıyla yeşilliğin alanı genişler. Böylelikle insanlara doğa sevgisini aşılamış oluyoruz, diye düşünüyorum” sözleriyle doğa sevgisini de göstermiş oluyor.

FARKLILIKLAR HER ZAMAN GÜZELDİR

Kenan Özerdem’le röportajımız esnasında işlerinin yoğunluğuna bizzat kendim şahit oldum. Bir taraftan sipariş vermek üzere çalan telefonlar, diğer taraftan mekâna gelen konuklar… Bunu merak edip Kenan Beye soruyoruz “Bu yoğunluğun sebebi nedir” diyoruz. Özerdem “ne tür çiçekler var; ister çiçek olsun, ister aksesuar, hediye kutuları olsun… farklı neler var, bunları araştırıyoruz. Farklılıkların her zaman güzel olduğunu düşünüyorum. Örneğin hediye kutusunun yanında bir de çiçek hazırlayıp ikisini birlikte sunuyoruz gelen misafirimize. Dolayısıyla insanlara ne kadar çok alternatif sunarsanız, hizmette kaliteyi o kadar arttırırsınız” diyerek prensipli çalışma sisteminden de bahsetmiş oluyor böylece.

EKSTRA BAKIM İSTEMİYORLAR

Çiçeklerin bakımında ekstra hiçbir şey yapmadıklarını belirten Kenan Özerdem “insan sabah kalktığında kendi için ne yapıyorsa; yüzünü yıkıyorsa, su içiyorsa, yemek yiyorsa vs. çiçeğe de onu yapacak. Yani susamışsa su vermeli. Toprağı havalandırmak gerekiyorsa, çapalamalı. Güneş mi istiyor, güneşi görmesini sağlayacak bir yere koymalı… gibi. Demem o ki, çiçekler de insanlar gibidir: onlar da birer canlıdır. Örneğin küstüm çiçeği vardır, yaprağına dokunduğun zaman hemen büzülür” diyerek çiçekseverlere önerilerde bulunuyor.

EMNUNİYET ÇOK ÖNEMLİ

Kenan Özerdem, evlilik yıldönümlerinde ya da özel günlerde farklı hediyeler düşünüp de bir türlü karar veremeyenlere farklı fikirlerini sunup yardımcı olduklarının da altını çiziyor.

Müşteri memnuniyetinin Kenan Bey için önemini merak edip soruyorum. Özerdem bununla ilgili bir anısını bizimle paylaşıyor. “bir düğün organizasyonunda yer almıştık. Düğün salonunun girişinde sağlı sollu olmak üzere çift taraflı beşer tane çiçek bırakacaktık. Konsept bu şekildeydi. Ancak elemanlar üçer tane bırakmıştı. Ve ben organizasyonda anlaştığım ücretin çok altında bir rakam aldım. Çünkü bizim hatamızdı. Memnun kalan bir daha bir daha gelir. Sürekliliği olur. Ama memnun kalmayan bir daha gelmez. Dolayısıyla müşteri memnuniyeti bizim için çok önemlidir”

Çelenk de hazırladıklarını belirten Kenan Özerdem, her kesime hitap ettiklerini  “geliri düşük olan da geliyor bütçesine uygun olan çiçeği seçiyor; geliri yüksek olan da geliyor” sözleriyle dile getiriyor.

KENDİMİZE GÜVENİYORUZ

Mekanın ara sokakta olmasının risk olup olmadığını sorduğumdaysa Kenan Bey “bu bizim için hiçbir zaman risk olmadı. Çünkü on yıllık bir deneyimimiz var. Bu konuda kendimize güvendik. Bununla birlikte arkamızda bir hastane var çaprazımızda da hastane var. Bunları da göz önünde bulundurduk tabi” karşılığını veriyor.

BİRÇOK ÇİÇEK ÇEŞİDİNİ BULABİLİRSİNİZ

Bu sevimli ve yeşilin tonlarının bir arada olduğu iç açıcı mekana girdiğinizde farklı aksesuar ve süs aparatlarının yanında, antoryum, sarmaşık, barış çiçeği (spatfilyum), guzmanya, orkide, salon ve kauçuk çiçekleri olmak üzere birçok çiçeği aynı anda görebiliyorsunuz.

Çiçeklerin arasında küçük kaktüsleri de görünce Kenan Bey’e kimse alıyor mu, diye sorduğumda “ evet bunlara da talep var. Çünkü bunlar, radyasyonu alıyor” cevabını alınca çok şaşırdım doğrusu.

BİZ FARKLIYIZ

Farklı konseptlerle yapay çiçekleri de hazırladıklarını belirten Kenan Özerdem “öncelikle gelen misafirimizin isteğini ön planda tutuyoruz. Onun isteği doğrultusunda kendi fikirlerimizi tanzim ediyoruz. Paketlemede süsleri kendimiz hazırladığımız için çiçeklerimiz başka bir çiçekçide bulunmaz. Yani belli kalıplar için de değil de tamamen yaratıcılığımızı kullanarak hazırlıyoruz konsepti” diyor.

Siyah koltukları, beyaz, yeşil masası ve duvarlarıyla yeşilin tonlarını barındıran bu sevimli mekana girdiğinizde adeta kendinizi rengarenk mutlulukların içinde hissedeceksiniz.

Beş personeli olan Gonca’nın en yoğun olduğu sezon ise ilkbahar ve sonbahar aylarıymış.

GONCA, FİKİRLERİYLE SİZİ YALNIZ BIRAKMIYOR

İsterseniz tek tarz çiçeklerle, isterseniz karışık çiçek buketleriyle davetlerinizi, organizasyonlarınızı ya da düğünlerinizi Gonca’nın yenilikçi, fikirleriyle gerçekleştirebilirsiniz.

Sade ve şık bir tören, eğlenceli bir parti, ya da resmi bir açılış… konseptiniz ne olursa olsun, ona uygun yapacağınız çiçek tercihlerinizde size birçok seçenek sunan Gonca, hediye olarak gönderdiğiniz çiçek tercihlerinizde de sizi fikirleriyle yalnız bırakmayacak, sizlere yardımcı olacaktır.

Böylece özel günlerinde sevdiklerinize ne kadar değerli olduklarını hissettirebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete