ROPÖRTAJ

GRUP NEVA

Gazetemiz Yazarlarından Sedat Eriş’in oğlu Aziz Erkan Eriş; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Konservatuar Bölümünde okuyor. Hem onu hem arkadaşlarını tanıdım.

GRUP NEVA
16-10-2018 18:36
Google News

Gazetemiz Yazarlarından Sedat Eriş’in oğlu Aziz Erkan Eriş;

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Konservatuar Bölümünde okuyor.

Hem onu hem arkadaşlarını tanıdım.

Başarılı bir müzik grupları var.

Grup Neva…

Saygın kişilikleri, güven veren duruşları, samimi ve içten davranışları ile hepsi pırıl pırıl gençler.

Verdikleri konserler, sazlarına olan hâkimiyetleri, farklı ve özgün müzikleri, etkileyici.

Bu gençleri, Batmanlı Gençlerle de buluşturmak gerek.

Çünkü müziğin birleştirici gücünü kullanmamız lazım…

Onlar da bölge illerine gelmekte istekliler.

Gazetemizi ziyaretinde, İşadamı Mahmut Özdemir’le düşüncemi paylaştım.

Böyle güzel bir etkinlik için ön ayak olabileceğini söyledi.

Kim bilir, belki de önümüzdeki haftalarda Grup Neva’yı, Batman’da konser verirken görürüz.

Batman Belediyesi ve Batman Üniversitesi de Grup Neva ile ortak bir etkinlik yapmalı bencee.

Daha yakından tanıyın, bilin diye Grup Neva çatısı altında bir araya gelmiş bu gençlerle mini söyleşiler gerçekleştirdim.

Sözü artık Grup Neva’ya bırakıyorum…

 

Neden Grup Neva?

“Hepimizin ortak bir dili varsa o da müziktir. Kalp dışında bir tercümana gerek kalmadan Dünyanın neresinde olursak olalım bu gönülleri birleştiren dili rahatlıkla kavrayabilir, konuşabiliriz. Müziğin olduğu yerde kötülük barınmaz, düşüncesiyle çıktığımız bu hayat yolculuğunda yegâne hedefimiz iyinin, güzelin, hoşgörünün, birleştirenin yani müziğin yanında olmak. Bu bitmesini istemediğimiz yolda ilelebet yolcu olarak kalabilmeyi kendimize bir vazife bildik. Bu üstümüze kuşandığımız birleştiren olma vazifesiyle, neler yapabiliriz, sorusundan yola çıkarlar bu topluluğumuzu kurduk. Bulunduğumuz üniversitede birçoğumuz farklı illerden tek bir amaç uğruna gelmişti, ortak dilimiz olan müziği daha iyi öğrenebilmek adına. Ondandır ki anlaşmamız gayet kolay oldu. Şimdiki hedefimiz kıtaları aşarak 

Herkesle bu dil üzerinden anlaşabilmek. Renk durduğu yerde aynı renk olarak kalır ancak yeni bir renk elde etmek istiyorsak başka bir renk ile karıştırmamız gerekir. Renklerin ve farklılıkların güzelliklerini bilerek nağmelerimizle bu renkleri daha da çoğaltmayı hedefliyoruz. Yaptığımız dinletiler, konserler dışında da müziğe ilgisi olan her yaştan insanlarla bilgilerimizi, deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Çeşitli korolara ses ve saz üzerine desteklerimizi vererek imkânlarımız dâhilinde her türlü musiki etkinliğinde bulunuyoruz. Ne varmak, ne yolda kalmak. İstediğimiz bu musiki yolculuğunda yolcu olarak her zaman devam edebilmek...”

 

… Konuralp Orakçı’yı tanıyalım?

“Ankara doğumlu bir Sivaslı olarak çok erken yaşta müziğe bağlama vesilesi ile başladım. İlköğretim yıllarında müziğe olan yeteneğimi fark eden sınıf öğretmenim ve ailemin yönlendirmesiyle TRT Çocuk Korusu'nun sınavlarına girdim ve kazandım. Orada şan ve solfej derslerim devam ederken bir yandan özel piyano eğitimi aldım. Lise de mızraplı çalgılara olan ilgim daha çok arttı ve tamamıyla bu alana yönelmeye karar verdim. Klasik gitar çalarak çeşitli orkestralar ve müzik topluluklarında solist ve gitarist olarak yerimi aldım. Başkent Üniversitesi'nde şan eğitimi aldıktan sonra şuanda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda ud bölümünde eğitim görmekteyim”

 

... Halil Derya kendinden biraz bahseder misin?

…İsmim Halil DERYA 2 ekim 1991 tarihinde Ankara’da doğdum. İnşaat ustalığı yapan bir babanın büyük oğluyum, annem ev hanımı… Klasik Türk Müziği ile 2014 yılında tanıştım. Evvelki hayatımın dönemlerinde müziğin gücünün, insan ruhuna etkisinin dinleyenden çok icra edene nasıl bir fayda verdiğinin fevkinde değildim. Bu sanata gönül verdikten sonra tüm hayatım ve çevrem değişti... Ney sazı ile 2014 yılından bu yana öğrenmeye, bildiklerimi öğretmeye iyi bir mu****inas olma hayali ile çalışmaktayım… Şu an Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Din Musikisi Devlet Konservatuarında 2.sınıftayım.

 

 

-Aziz Erkan Eriş, kendini kısaca tanıtır mısın?

“5 Mart 1994 Tarihinde Diyarbakır’da doğdum. Ailenin tek çocuğuyum. Annem öğretmen, Babam ise memur emeklisi. İlkokulu Ankara Turhan Feyzioglu’nda okudum, Liseyi Çankaya Tınaztepe Lisesi’nde. Müziğe ilgim çocuk yaşlarda başladı. 2017 TRT Ankara Radyosu Gençlik Korosuna gittim. Hala TRT Gençlik korusunda çalışmalarıma devam ediyorum. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarında ikinci sınıfında okuyorum. Müziğin evrensel boyutunun insanlar arasında kardeşliği geliştireceğine inanıyorum”

 

-Peki Seyfullah Özbayrak kimdir?

“1993 yılı Ankara doğumluyum. İlkokul yıllarımda bir abimden esinlenerek ney sazına başladım. Mahmut Ekrem Vural hocam ile ilk meşklerimizi icra eyledik. Sonrasında lise yıllarının ardından Celaleddin Biçer hocam ile meşklerimize devam ettik. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi konservatuarı sınavını kazanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz”

-Furkan Emre Babayiğit, sen de kendini tanıtır mısın?

“24 Temmuz 1997 tarihinde Ankara’da doğdum. Dedeman İlköğretim Okulu (2011) Tevfik İleri İmam-Hatip Lisesi (2016) mezunuyum. Halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Türk Din Musikisi bölümünde lisans eğitimi görmekteyim.

İlkokul yıllarında Türk Musikisi alanında çeşitli hocalardan keman eğitimi almaya başladım. 2013 yılında Ankara Tevfik İleri İmam-Hatip Lisesi’ni temsilen katıldığım 4. sü düzenlenen Uluslararası Arapça Musiki yarışmasında Türkiye birinciliğine seçildim. Halen çeşitli Türk Musikisi Korolarında bu sanatı icra etmeye çalışmaktayım”

 

-Duygu Aydın?

“Üç çocuklu bir ailenin ortanca kızı olarak Kars’ta Dünya’ya geldim. Daha çocuk yaşta babamın bağlama çalmasıyla müzikle tanıştım. Henüz 2 yaşında konuşmayı öğrenmeden şarkı söylemeye başladım bu yeteneğim ailem ve çevremiz tarafından fark edildi ve okulda düzenlenen etkinliklerde görev aldım. İlk ve orta öğretimimi Kars’ta tamamladıktan sonra babamın işi dolayısıyla Ankara’ya geldik ve liseye burada başladım. Lisede okulumuz korosu ve çeşitli müzik topluluklarında solist olarak yer aldım. Müziğin yanı sıra spor ve sanatın birçok dalına olan ilgimin de üstüne giderek bir yandan tiyatro gösterilerinde rol alırken bir yandan aktif olarak sporla ilgilendim. Müzik alanında olan kariyer hedefim için Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sınavlarına girdim ve kazandım. 2017–2018 eğitim öğretim yılında mezun oldum”

 

Sefa Kaymak senide tanıyalım

20 Ekim 1997 tarihinde Bayburt’ta doğdum. Babam işçi emeklisi annem ise ev hanımı. Dört kardeşiz.

Bayburt 21 Şubat İlköğretim Okulunu(2011), Ankara Güzel Sanatlar Lisesini(2015), şu an da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarını okuyorum.

2015 yılında Ankara TRT gençlik korosuna katıldım ve Türk Halk Müziğinin yanı sıra Türk Sanat Müziğinden de faydalandım.

Müzik kariyerime ilköğretim dördüncü sınıfta başladım. İlk olarak Bağlama ile başladım. Ardından Bayburt Bilim ve Sanat Merkezini kazanarak orada eğitimime devam ettim. Ankara Güzel Sanatlar Lisesine birinci olarak girdim ve Piyano, Flüt(yan flüt) eğitimini aldım. Bunların yanı sıra kendi başıma öğrendiğim çalgılar da oldu(Gitar, Ritim çalgıları, Ney, Klarnet, Kemençe).

Müziğe merakım çok olduğu için etnik olarak müziği de araştırıyorum, ses stüdyosu üzerine de çalışıyorum. Şu an Üniversite üçüncü sınıf öğrencisiyim.

Sahneye ise lise zamanımdan belli çıkıyorum.

Kitap okumayı, spor yapmayı(yüzme, futbol, basketbol, …),film izlemeyi seviyorum. Sosyal olarak insanlarla oturup konuşmayı seviyorum.

 

 

Dursun Bedel’ i dinliyoruz

29 Temmuz 1998 tarihinde Ankara/Yenimahalle’de doğdum.

Zehra Önder İlköğretim Okulunu 2012 yılında bitirdim, Ankara Kılıçaslan Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden 2016 yılında mezun oldum. Şu an da ise Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında3. Sınıf öğrencisi olarak öğretimime devam ediyorum.

Müzik ile tanışmam küçük yaşlarda babamın merakı ve hevesi sayesinde oldu. Beni teşvik etti ve destekledi. İlk olarak mavi önlüklü yılarda küçük orgum ile başladım. Sonra ortaokul biterken bağlama çalmaya başladım. Ardından lisede gitar çalarak devam ettim. Üniversitede ise Keman ve Kaval çalmaya başladım.

Müziğe olan ilgim çok artmıştı ve bunu meslek olarak da edinmeye karar verdim. Hacettepe Üniversitesinden Sağlık bölümümü bırakarak Konservatuvara giriş yaptım. Müzik eğitimim profesyonel olarak başlamıştı. Bu eğitimin yanında çeşitli korolarda solist ve korist olarak görev aldım. Ek olarak cafe ve restoranlarda sahne aldım. 

Sanat ile ilgili her alanda uğraşmayı seviyorum. Profesyonel olarak fotoğrafçılıkta yapıyorum. Çekimler, video klipleri, kısa filmler vb. Spor yapmayı, kitap okumayı, film ve belgesel izlemeyi, araştırma yapmayı çok severim..

 

Ve Merve Nur Kızıl’ı tanıyoruz

26 Aralık 1996 tarihinde Ankara’da doğdum. 2011 yılında Ulu Önder İlköğretim Okulunu bitirdikten sonra lise öğrenimime Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlayarak Bilişim Teknolojileri Bölümünden mezun oldum. Müzik ile ilgili çalışmalara ortaokul dönemimde başladım. 2015 yılında “TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu”na girmeye hak kazandım. 2017 yılında ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının Ses Eğitimi bölümünü kazandım. Halen konservatuvar öğrenimime devam ediyor, aynı zamanda da piyano ve çello eğitimi alıyorum.  Bunlara ek olarak müzik ve dans üzerine ders verilen özel bir sanat merkezinde çalışmaktayım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete