YENİ YERLER

HÜNER LAHMACUN PİDE ÇÖMLEK VE IZGARA SALONU

Yeni bir tanıtım hikayemiz için yola çıktık. Bu hafta da Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan bir durakta iniyoruz.

HÜNER LAHMACUN PİDE ÇÖMLEK VE IZGARA SALONU
01-04-2015 00:04
Google News

 “Hüner Lahmacun Pide Çömlek ve Izgara Salonu”nun kapısından içeri giriyoruz. İşletme sahibi Zikrettin Erkan’ın karşılamasından sonra mekanın şark köşesinde oturuyoruz. Çaylarımız da geldikten sonra mekanı tanımak üzere, Zikrettin Erkan’la röportajımıza başlıyoruz.

2009 YILINDA BATMAN’LA TANIŞTIK

“Hüner Lahmacun Pide Çömlek ve Izgara Salonu” ilk olarak 2009 yılında, Zikrettin Erkan tarafından Sanat Sokağı’nın karşısında hizmete açılarak, Batman halkıyla tanışıyor.

12 MART 2015’TE YENİ ADRESİMİZLE MERHABA DEDİK

Batman halkına 2009 yılında hizmet vermeye başlayan işletmeci Erkan, küçük olmasından dolayı mekanı değiştirme kararı alıyor ve yine Sanat Sokağı karşısında olan bir başka yere taşınıyor. “Hüner Lahmacun Pide Çömlek ve Izgara Salonu” yeni adresinde daha büyük ve görkemli haliyle Batman halkına merhaba dedi.

ADRESLE BİRLİKTE MENÜMÜZ DE DEĞİŞTİ

Zikrettin Erkan “Eski yerimiz küçüktü. Birkaç masa vardı sadece. Lezzetimiz beğenilmesine rağmen istediğimiz kadar misafir ağırlayamıyorduk. Kapasitemiz yoktu çünkü. Bundan dolayı eski yerimizden taşındık. Adresimizi değiştirmekle kalmayıp menümüzü de genişleterek değiştirdik.” cümleleriyle neden, adres değiştirdiklerine de açıklık getirdi.

MENÜDE NELER Mİ VAR?

Her kesime hitap eden bu güzel mekanın menüsünde neler mi var? Izgara çeşitleri, fırında kuru fasülye, fırında güveç, tek kişilik çömlek tava, saç tava, süzme mercimek, paça çorbası, pilav, lahmacun ve pide çeşitleri bulunmaktadır.

ÖZELLİKLE LAHMACUN İSTEYENLER VAR

 “İnsanların buraya özellikle yemek için geldikleri bir yemek var mı?” diye sorduğumda, Zikrettin Erkan’dan “Bütün yemeklerimiz çok lezzetli. Hepsi de birbirinden güzel. Ama özellikle lahmacun isteyenler ağırlıkta tabi.” karşılığını alıyorum. 

TATLI İŞLETMENİN İKRAMIDIR

Ev ve iş yerlerine de servis yapan bu temiz mekan, içecek olarak; gelen konuklarına ayran, kola ve meşrubat çeşitlerini sunmaktadır. İşletmeci Erkan “Ayranımız hazır değil. Kendimiz aldığımız sütü mayalayarak, ayranı da yine kendimiz yapıyoruz.” sözleriyle ayranın hazır olmadığı vurgusunu yapıyor. Ardından tatlı olarak da irmik tatlısının, işletmenin ikramı olduğunu dile getiriyor. Mekan kurucusu Erkan, yazlarıysa ikramda tatlının yerini yöresel yemeğimiz olan mehîrin aldığını belirtiyor.

ÖZEL GÜN ORGANİZASYONLARINA DA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

60-70 kişilik kapasiteye sahip olan bu lezzet adresi, yemekli iş toplantıları, doğum günleri, veda partileri vb. özel gün organizasyonlarına da ev sahipliği yapmaktadır.

BEN YİYEMEDİĞİM YEMEĞİ YEDİRMEM

Merak ediyor ve insanların “Hüner Lahmacun Pide Çömlek ve Izgara Salonu”nu tercih etme nedenlerini Zikrettin Erkan’a soruyorum. Kalite çizgisinden şaşmadan, işi daha da büyütmeyi ve şubeleşmeyi hedefleyen Erkan “Ben yiyemediğim bir yemeği, gıdayı başkasına yedirmem. Dolayısıyla hijyen ve lezzet bizim için çok önemli. Müşteri memnuniyetine çok önem veriyoruz. Buraya her gelen, yemeklerimizi yedikten sonra gerek lezzetimizden gerek hizmetimizden gerek güler yüzümüzden gerekse ilgi ve alakamızdan son derece memnun kalarak teşekkür edip öyle ayrılıyor buradan.” yanıtını veriyor bana.

MODERNİTENİN VE OTANTİĞİN KESİŞTİĞİ MEKAN

Modernitenin ve otantiğin kesiştiği mekandan, içeri girdiğinizde krem zemin üzerine baştan başa serili kırmızı bir yolluk görüyorsunuz. Yemeklerin pişirildiği fırın, mekanın en başına kurulmuş. Kırmızı yolluğun ortaladığı mekanın sağ tarafı, beyaz ağırlıklı ve modern çizgilerle dekore edilirken sol tarafı ise kırmızı ağırlıklı ve otantik çizgilerle işlenmiş.

Sağ tarafta krem renkli duvarlara tablolar asılmış. Geometrik şekillerle detaylandırılan tavan, yeşil ışıklandırmalarla huzuru davet ediyor. Krem renkli zemine, yine krem renkli masa ve kahverengi sandalyeler kurulmuş.

Mekanın sol tarafındaki şark köşesindeyse yere kilim serilmiş. Kilim serilen zemine, küçük yuvarlak yer sofraları kurulmuş. Mavi ışıklandırmalarla desteklenen beyaz tavanda, otantik işlemelere yer verilmiş. Tablolar burada da unutulmayıp duvarlara asılmış.

Sol tarafa yani şark köşesinin duvarlarının dibine canlı çiçekler bırakılarak, huzurlu olan ambiyans daha da pekiştirilmiş.

IZGARA ÇEŞİTLERİMİZ DİĞER YERLERDEN DAHA DÜŞÜK

Ben bu güzel lezzet adresine, yine her zamanki gibi sizin için fiyatları merak ediyor ve soruyorum. Mekan kurucusu Zikrettin Erkan, fiyatların gayet uygun olduğunu hatta ızgara çeşitlerinin, diğer benzer yerlerden daha düşük olduğu bilgisini veriyor.  

07.00-21.00 saatleri arasında hizmet vermekte olan bu kaliteli mekan, ileriki günlerde çalışma saatlerini uzatarak, konuklarını gece 24.00’a kadar ağırlamayı düşünmektedir.

İLK FIRSATTA ROTANIZI BU MEKANA ÇEVİRİN!

“Hüner Lahmacun Pide Çömlek ve Izgara Salonu” 13 elemanıyla sizleri karşılayıp ağırlamak için çoktan bekliyor. O halde siz de ilk fırsatta rotanızı Turgut Özal Bulvarı Sanat Sokağı karşısında bulunan Sinika İş Merkezi altındaki bu güzel mekana çeviriyorsunuz.

Şimdiden afiyet olsun…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?