YENİ YERLER

İDDİALI BİR MEKÂN; MEDİNE ÇARŞISI…

Bu hafta Yeni Yerler Yeni Mekânlar köşemiz için Gültepe Mahallesi Sosin Caddesi Petrol Cafe yanında bulunan, Ömer Kol İşletmesindeki Medine Çarşı’sının konuğuyuz.

İDDİALI BİR MEKÂN; MEDİNE ÇARŞISI…
02-04-2018 20:43
Google News

 

1 YILDIR HİZMETTE

İşletmeci Ömer Kol, güler yüzle karşılıyor bizi. 2017 yılından beri hizmette olduklarının altını çiziyor ve Batman’da markalaşmak için çalışacaklarını belirtiyor.

ÜRÜN YELPAZESİ GENİŞ

Medine Çarşısı, akla gelebilecek her şeyin bulunabildiği bir aktar. Kuruyemiş ve çerez torbaları, lokum ve şekerleme paketleri, kurutulmuş sebzeler, bitki çayları ve uçucu yağları, köy peynir ve yoğurtlarının bulunduğu şarküteri bölümü ve çiğköfte standı ile göz dolduran bir mekân.

ÇİĞKÖFTEDE İDDİALI

Medine Çarşısının en iddialı olduğu alan, çiğköfte. Damakta tat bırakan ve müptela eden çiğköftesiyle Batman’da 1 numara olmaya aday bir mekân. Özenle hazırlanan çiğköftenin malzemeleri, A’dan Z’ye Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’dan getiriliyormuş. İşletme Sahibi Ömer Kol, “Çiğköftede kullandığımız bulgur, biber, salça ve diğer tüm malzemelerimiz yüzde yüz organik ve taze olarak Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’tan getiriliyor. Her gün 2 ya da 3 leğen, çiğköfte yoğuruyoruz. Özel baharatlar ve esmer kepekli bulgur ile yapılan çiğköftemiz, doğal olduğu için bağırsaklara faydalı. Çiğköfte konusunda iddialıyız. Artık Batmanlılar gerçek çiğköftenin tadına varacak. Çiğköftede ev ve işyerlerine paket servisi yapıyoruz” diyor.

BU SUCUKLAR BAŞKA…

Medine Çarşısında satışa sunulan sucuklar da bildiklerinizden çok farklı. Doğal ev yapımı sucuklar, lezzetiyle “ben buradayım” diyor.

LEZZETLİ HEDİYELİKLER VE DAMATLIK TEPSİLER...

Sevdiklerine hediye almak isteyenler için Medine Çarşısında lezzetli paketler hazırlanıyor. Kuruyemiş ya da şekerlemelerden oluşan hediyelikler, özel ve şık paketlere konuyor. Medine Çarşısı, dünyaevine giren genç erkekler için damatlık tepsilerini de ihmal etmiyor.  İsteğe göre hazırlanan şık tepsilerde badem, ceviz, fındık, fıstık, taze lokum ve ceviz içi gibi vitamin deposu ürünler yer alıyor.

EV YAPIMI ÜRÜNLER, TEZGÂHLARDA

Köylerden gelen yoğurt, yumurta, peynir, Sason Balı, Hatay’ın zeytinyağı, tahin ve pekmezler, Medine Çarşısının hijyen tezgahlarında, alıcısını bekliyor. “Sağlıklı beslenirim, aileme hormonlu ürün yedirmem” diyenler için bu tezgâhlar ideal. Günlük satılan ürünler, şimdiden kapış kapış satılıyor.

ÖNCELİK, TAZELİK…

İşletmeci Ömer Kol, ürünlerin tazeliğine ve temizliğine önem verdiklerini söylüyor ve ekliyor “Medine Çarşısında olmazsa olmazımız, ürünlerimizin tazeliği, organik olması ve mekânımızın hijyenidir. Müşterilerimizin sağlığını, kendi sağlığımız gibi önemsiyoruz. Ben, kendi evime götürmediğim, kendi çocuğuma yedirmediğim ürünü, müşterime de satmam. Gıda sektörü, özveri istiyor”

HAFTANIN 7 GÜNÜ AÇIK

180 metrekare alanda hizmet veren Medine Çarşısı’nda güler yüzlü 5 kardeşiyle hizmet veriyor Ömer Kol. Haftanın 7 günü, 08.30–01.00 saatleri arasında açık bulabileceğiniz mekanı facebook ve instagram’dan (medinecarsisi) takip edebilir, sonsöz’ün selamlarını ileterek ekstra çiğköfte ikramı ve sürpriz indirimlerden faydalanabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete