YENİ YERLER

İSTİHDAMDA ZİRVE İSİM TEMPO ÇAĞRI MERKEZİ

Bu hafta Yeni Yerler Yeni Mekânlar köşemiz için istihdam konusunda 466 çalışanıyla Batman’a büyük destek sunan Tempo Çağrı Merkezi’ni ziyaret ettik.

İSTİHDAMDA ZİRVE İSİM TEMPO ÇAĞRI MERKEZİ
09-03-2018 00:15
Google News

Kapıda, Tempo Çağrı Merkezi Operasyon ve Müşteri İlişkileri Müdürü Süleyman Günaydın tarafından karşılanıyoruz.

GÜNAYDIN’I TANIYORUZ

“1 Ocak 1987’de Diyarbakır’da doğdum. Evliyim. Çağrı Merkezi hayatıma 2009 yılında başladım. Sırasıyla Kayseri, İstanbul, Diyarbakır ve en son olarak Batman’da görev aldım. Batman’a 1 Ağustos 2016 tarihinde geldim ve hala burada görev yapmaktayım”

13 AĞUSTOS 2104’TE İLK “ALO” DENİLDİ

Tempo Çağrı Merkezi’nin inşaat çalışmalar 14 Haziran 2014 yılında başladı. 7 Temmuz 2014’de ilk eğitim sınıfı başlayan merkez, 13 Ağustos 2014’de ilk ‘Alo’ ile hizmet vermeye başladı. 

BÖLGESEL DEĞİL TÜM TÜRKİYE’YE HİZMET

Tüm Türkiye’ye hizmet verdiklerini söyleyen Sayın Günaydın, “Tempo Çağrı Merkezinde müşterilerimiz olan kurumsal firmalara çağrı merkezi hizmeti sağlıyoruz. Burada iki büyük kurumsal şirkete hizmet vermekteyiz. Çağrı merkezi hizmetini 7/24 sağlıyoruz. Sadece Bölgesel değil, tüm Türkiye’ye hizmet veriyoruz. Çağrı Merkezimizde gelen çağrıyı cevaplama, dışarı arama yapma gibi faaliyetleri yürütüyoruz” dedi.

“BATMAN’IN EN BÜYÜK İŞVERENLERİ ARASINDAYIZ”

Batman’a istihdam alanında büyük destek sunduklarını belirten Sayın Günaydın, “Batman’ın en büyük işverenleri arasındayız. Bunu da hem İş-Kur hem valilik ve diğer kurumlardan aldığımız ödüllerle kanıtlamış oluyoruz. Aynı zamanda toplam çalışan sayımızın yüzde 57’si de bayan. Batman’da çok zor bir oran bu neredeyse Batman’ın en büyük bayan işvereni biziz diyebiliriz bu noktada. Tempo, ilk başladığı zaman çok düşük sayılarla başladı. Son ulaştığımız rakam 466’dır. Bunu büyütme potansiyelimiz var. Alanımızın fiziki koşullarını büyütmeye amaçlı değiştiriyoruz. Mevcut hacmimizi büyütmek adına inşaat çalışmaları yürütüyoruz. Buradaki sayımızı da olabildiğince arttırmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞ SAĞLIĞI ÖNEMLİ”

Şirket güvenliği hakkında bilgi veren Müdür Süleyman Günaydın, “Şirketimizin özel güvenlik personelleri mevcut ayrıca turnikelerimiz var. Bir kartınız yoksa turnikelerden geçiş yapamıyorsunuz. Gelen misafirler veya iş görüşmesine gelenleri operasyon alanına alamıyoruz onları misafirhanemizde ağırlıyoruz. Çalışanlarımızın iş sağlığı bizim için çok önemli bu noktada özveri göstermeye çalışıyoruz. Yemekhanemiz mevcut ve yemeklerimiz hijyenik bir şekilde hazırlanmakta. Servis imkânımız var personellerimizi evlerine bırakıyoruz” dedi.

İŞ BAŞVURULARI İNTERNET ÜZERİNDEN ALINIYOR

Yoğun iş başvuruları aldıklarını ifade eden Sayın Günaydın “İş başvuruları internet üzerinden ilan yayımlanıyor. İnternet üzerinden yayımlanan ilanlara başvuru yapılıyor. Bizim aday havuzumuz var. Orada birikiyor başvurular daha sonra alımlar dahilinde biz kendileriyle iletişime geçiyoruz. Buraya çağırıyoruz, bir mülakat aşaması oluyor, bu mülakatlarda olumlu sonuç alanlar bizimle eğitim sınıfında göreve başlıyor” dedi.

“BÜYÜK FİRMALAR BATMAN’A BİRAZ DAHA YATIRIM YAPMALARI GEREK”

Batman’daki işsizliğin azalması konusunda büyük firmaların desteğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Sayın Günaydın “Bu tür büyük firmaların Batman’a biraz daha yatırım yapmaları gerektiği kanaatindeyim. Biz bu noktada elimizden gelen tüm gayret ve çabayı gösteriyoruz. Ama diğer firmalarında belki tanıtımsal anlamda biraz daha gayret gösterilirse en azından Batman’daki bu işsizlik oranı düşmüş olacak. Biz Afyon, İstanbul, Şanlıurfa ve Batman olmak üzere toplamda 4 ilde hizmet veriyoruz. Toplamda da 3 Bin çalışanımız var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete