YENİ YERLER

KALİTE VE UCUZLUK = SOSYETE PAZARI

KALİTE VE UCUZLUK = SOSYETE PAZARI

KALİTE VE UCUZLUK = SOSYETE PAZARI
29-10-2014 21:12
Google News

Bu hafta “Yeni Yerler Yeni Mekânlar” sayfamızda sizlere çok yeni, henüz bir yılı bile dolmamış bir mekânı tanıtacağız. Ucuzluk dünyasına yol alacağız. Bu farklı yolda sadece bir durağımız var. Efendim, 5–10–15, yani Sosyete Pazarı’nda ineceğiz.

O zaman, mağazanın sahibi Abdullah Sütçü rehberliğinde mağazayı tanımaya başlayalım.

2014 YILINDA AÇTIK

Mağaza, ilk olarak SSK Caddesi’nde, 1 Haziran 2014 tarihinde açıldı. Daha sonra Gülistan Caddesi’ne taşındı. Ve en sonunda şimdiki yeri olan Aydın Aslan Caddesi Acetler Kavşağı’na taşındı.

NEDEN 5–10–15?

Mağaza’nın isminin 5–10–15 olduğunu görünce Abdullah Sütçü’ye anlamını sordum. Sütçü, mağazada pardösüler dışındaki her şeyin, 5–10–15 TL olduğu, mağazaya bu yüzden 5–10–15 Tl isminin verildiğini söylüyor.

GÜNEYDOĞU’DA İLK

Abdullah Sütçü, Sosyete Pazarı’nın Güneydoğu’da ilk olduğunu, böyle bir mağazayı ilk defa kendilerinin açtığını ve Batman’a bu kulvarda sadece kendilerinin hizmet verdiğinin altını çiziyor.

DÜŞÜK BÜTÇELİLERİ DE DÜŞÜNDÜK

Sizi bu yola çıkaran amaç neydi, diye sorduğumda Sütçü “bizim bir erkek giyim mağazamız da var. Orası tabi burası gibi böyle ucuzluk yeri değil. Orda aklıma geldi böyle bir yer açmak. Şöyle ki; o mağazaya gelen, beğendiğini alabiliyordu. Bir de beğenip de alamayanlar vardı. O zaman aklıma geldi. Daha ucuz bir yer, neden olmasın? Neden düşük bütçesi olanları da düşünmeyelim? Öyle ya Batman’da istediğini almaya gücü yetmeyen bir kesim de var” düşüncesinden yola çıkarak 5-10-15 yani Sosyete Pazarı’nı açtıklarını belirtiyor.

SERMAYEYİ KURTARSAK YETER DEMİŞTİK

İlk zamanlar kendini kurtarma doğrultusunda uyguladıkları fikir, sonrasında Abdullah Sütçü ve babasına adeta tatlı bir hayal kırıklığı yaşatıyor. Sütçü, bu tatlı hayal kırıklığını da  “Biz ilk başlarda mağaza kendini kurtarsın yeter, dedik. Yeter ki Batman Halkı faydalansın buradan; amacımıza ulaşalım, dedik. Fakat çok kısa bir süre içinde tanınmaya başladık. Daha bir yılımız bile dolmadı. Ancak Batman bizi çok çabuk sahiplendi. Bu gün Batman’da Sosyete Pazarı’nı herkes biliyor artık” cümleleriyle dile getiriyor.

REYONLAR İKİ GÜNDE BİR YENİLENİYOR

Tamamen bayanlara hitap eden mağazanın ürünleri İstanbul’dan geliyor. Reyonları iki günde bir yenilediklerini belirten mağaza sahibi Sütçü, gelen müşterilerinin isteklerini dikkate aldıklarını, bu doğrultuda ürün getirdiklerini söylüyor. Abdullah Sütçü, alınan ürünlerin üç gün içinde değiştirilebileceğini de ekliyor sözlerine.

ŞUBELERİMİZ ARTACAK

Merkezi Aydın Aslan Caddesi Acetler Kavşağında olan mağazanın ikinci şubesi SSK Caddesi’nde bulunuyor. Bu ilgi karşısında Batman halkına daha geniş çapta hizmet vermek adına mağaza sahibi Sütçü, 5–10-15’i yani Sosyete Pazarı’nın şubelerini arttıracakları müjdesini veriyor bize.

“UCUZ OLAN ŞEY KALİTESİZDİR” YARGISINI YIKTIK

Değerli okurlar mağazaya ilk girdiğimde buranın çok sıradan bir yer olduğunu düşünerek önyargıda bulundum. Ancak mağazayı gezdiğimde, reyonlardaki ürünleri incelediğimde, mağazaya ne kadar haksızlık ettiğimi anladım. Çünkü ürünler gerçekten çok kaliteli. Hani o “ucuz olan şey kaliteli olmaz” yargısını Sosyete Pazarı, gerçek anlamda yıkmış durumda. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum.

ÜRÜNLER, İHRACAT FAZLASI

Bu ucuzluğun nedenini sorduğumda Abdullah Sütçü, sattıkları ürünlerin çoğunun tanınan, bilinen (markaların adını söyleyemiyorum) firmalara, markalara ait olduğunu söylüyor. Sütçü’ye soruyorum “Peki, neden bu markaları biz mağazalarda çok yüksek fiyatlarla alıyoruz da burada neden bu kadar ucuz bulabiliyoruz?”

Mağaza sahibi Sütçü, ürünlerin ihracat fazlası olduğunu, bu yüzden fiyatların düşük olduğunu söylüyor.

HER GÜN AÇIK

09.00 ile 20.00 saatleri arasında hizmet veren Sosyete Pazarı, ( 5-10-15 ) iki haftada bir Pazar günleri kapalı oluyor. Onun dışında iki katlı olan mağazayı her gün açık bulabilirsiniz.

İHTİYACINIZ OLAN HER ŞEY BURADA

Bayanlara hitap eden mağazada kumaş ve kot pantolon, spor ve klasik gömlek, kazak, hırka, yelek, pardösü, (gerçekten hem çok kaliteli hem de çok güzel) ceket, iç çamaşır, pijama takımı, çorap, çanta ve bebek çamaşırı çeşitlerini rahatlıkla bulabilirsiniz. Aldığınız ürünlerin üç gün içinde değişimini yapabiliyorsunuz.

HEM GÖNLÜNÜZ HEM DE CEBİNİZ BAYRAM ETSİN

İhtiyacınız olan her şeyi bulabileceğiniz bu mağazaya en kısa zamanda gitmelisiniz. Gidin ki hem gönlünüz hem de cebiniz bayram etsin. Yineliyorum, reyonlar, iki günde bir yenileniyor. Bir gittiğinizde gördüğünüz ürünleri, bir daha ki gidişinizde bulamayabilirsiniz. O zaman şimdiden keyifli alışverişler… 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete