YENİ YERLER

MÜZİK SEVENLERİN MEKANI KONAK TERRACE

MÜZİK SEVENLERİN MEKANI KONAK TERRACE

MÜZİK SEVENLERİN MEKANI KONAK TERRACE
27-10-2014 11:54
Google News

Bu gün sizleri çok seçkin mekânlardan birine götüreceğim. Öykümüzün kahramanı “Konak Terrace.” Oraya konuk olacağız hep birlikte. Dilerseniz mekân sahibi Nurettin Taş ile mekânımızı tanımaya başlayalım.

2010 YILINDA BATMAN’LA TANIŞTIK

Mekân sahibi Nurettin Taş’a öncelikle Batman’a bu güzel yeri kazandırmasındaki çıkış fikrini soruyorum. Taş “Televizyon programlarının yapımcılığını yapıyorum. O yıllarda da televizyon programları yapıyordum. Bu programları yapabileceğim büyük, geniş bir mekan gerekiyordu bana. Aynı zamanda Batman’ımızı da tanıtmak istiyordum bu programlarda. O dönemlerde ailelerin gidip rahatça müzik dinleyebileceği, eğlenebileceği bir mekân da yoktu. Batman bundan da yoksundu. Bunun yanında Batman’da hakikaten çok güzel sesler vardı. Batman bu yönden de zengindi. Ve ben bu seslerin heba olmasını istemedim. Bir işe yaramasını, Batman’la sınırlı kalmamasını istedim. İşte bütün bunları bir araya getirince bu istediklerimin hepsini kesinlikle yapmam gerektiğini düşündüm ve mekân aramaya koyuldum. Buranın uygun olacağını düşünüp 2010 yılında “Konak Terrace”yi açtım.” diyerek mekanı açmasındaki nedenleri sıralıyor.

KONAK, KONAKLAMAKTAN GELİYOR

Teras katta olan mekânın isminin özel bir anlamı olup olmadığını sorduğumda Nurettin Taş “mekanın ismi konaklamaktan geliyor. Biz de insanların, ailelerin bu anlamda gelip buraya konaklamalarını, güzel, hoş birkaç saatlerini geçireceklerini düşündük. Buradan yola çıkarak mekana Konak Terrace ismini verdik” diyor.

CANLI MÜZİK DİNLETİMİZ VAR

Turgut Özal Bulvarı Kevser İş Merkezi sekizinci katta olan “Konak Terrace” e, bir koridordan giriyorsunuz. Girerken, çok sevimli yapay bir hayvanat bahçesinin önünden geçiyorsunuz. Oturulan yere geçtiğinizdeyse büyük bir sahne dikkatinizi çekiyor. Bu sahnede haftanın yedi günü canlı müzik yapılıyor. Hafta içi beş gün  (saat 19.00’da) Batmanlı sanatçılar, hafta sonları da (11.00–16.30 saatleri arasında) dışardan gelen sanatçılar eşliğinde canlı müzik dinleyebilirsiniz.

OYUN SALONUMUZ VAR

Mekâna kahve, krem koltuk masa ve sandalyelerin yanı sıra bej, krem, yeşil oturma gruplarıyla bir evin rahatlığı verilmiş. Mekânın sahibi Taş, annelerin rahatlığını ve çocukları da unutmayıp çocuk oyun parkı da kurmuş. Bitmedi. Mekânın hizmeti, canlı müzik ve mutfağıyla sınırlı kalmıyor; bir de oyun salonu kurmuş. Bu oyun salonunda satranç, okey ve tavla oynayabilirsiniz.

IZGARA VE FAST FOOD YİYEBİLİRSİNİZ

Mekânda tüm ızgara ve fast food yiyecekleri bulabilir, yiyebilirsiniz. Künefe, kazandibi, tavukgöğsü, baklava gibi tatlılarla yemek keyfinizi pekiştirip soğuk ve sıcak içeceklerden dilediğiniz içecekle de keyfin doruklarına çıkacaksınız.

ALKOL YOK

Mekânda kesinlikle alkol yok. Mekân sahibi Nurettin Taş, mekanı açtıkları günden bu yana alkol servisi yapmadıklarının altını çiziyor.

BATMAN’A HAS SIRA GECELERİMİZ OLACAK

Yapımcı aynı zamanda girişimci ruhuna da sahip olan Taş “Batman’a has sıra geceleri düzenleyeceğiz. Böyle bir organizasyonumuz var. Önümüzdeki haftadan itibaren bunu uygulayacağız. Bu sıra gecelerinde Batman’a has yemek ve oyunlarımızı sergileyeceğiz, tanıtacağız. İleriki zamanlarda da bu sıra gecelerini televizyon programlarına taşıyacağım. Bu, Batman’ın tanınması için önemli bir aşama olacak” sözleriyle Batman’a hizmetindeki doyumsuzluğunu gösteriyor bize.

GÖZLERİNİZ ŞENLENECEK

Her kesime hitap eden mekânın bir üst katı da, siz Batmanlılara hizmet etmek için dekore edilmiş. Yapay bahçesiyle 9. katta çardaklarda, otururken Batman’ın manzarasını seyre dalınca kendinizden geçecek, ruhunuzu dinlendirirken gözlerinizi şenlendireceksiniz.

HEM KALİTELİ HEM UCUZ

Mekanın özelliğini sorduğumda Nurettin Taş “buraya gelenler kendilerini evlerindeymiş gibi hissediyorlar. Bir evin salonu gibi dekore ettik: Yerde halı ve oturma grupları… Çocuk parkımız da var. Çocuklar burada sıkılmadan oynayacak, anne babayı rahatsız etmeyecek. Ortam güzel. Yani bir bey, eşini kızını alıp çok rahat bir şekilde buraya getirebilir. Dolu dolu birkaç saat geçirebilirler. Nitekim buraya gelen aileler, gidince bize teşekkür ediyor. Fiyatlarımız çok uygun. Diğer benzer mekânlardan daha düşük. Yani hem kaliteli hem de ucuz. Aracı olmayanları da düşündük; onları evlerine bırakıyoruz. Böyle bir hizmetimiz de var” karşılığını veriyor.

BURADA PROFESYONELLİĞE ADIM ATSINLAR

Bu seçkin mekanın sahibi Nurettin Taş’ın bir de hedefi var: müzik kursuna giden Batmanlı gençler, öğrendiklerini gelsinler burada uygulasınlar. Hobi olarak başladıkları işi profesyonelliğe döksünler. Böylece uyuşturucu vb. zararlı alışkanlıklardan da uzak durmuş olurlar.

BATMANLILARI AĞIRLAMAYA HAZIRIZ

İnsanların aradığı, görmek istediği tüm beklentilerine cevap veren mekan, haftanın her günü

10.00–24.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bu seçkin mekan ilgili, alakalı ve güleryüzlü 15 personeliyle siz değerli Batman halkını ağırlamaya hazırdır.

 

Foto: Yusuf Kavak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete