YENİ YERLER

MALİKÂNE

YENİ YERLER YENİ MEKÂNLAR’DA MALİKÂNE

MALİKÂNE
08-09-2014 19:05
Google News

Merhaba değerli Sonsöz okurları

Bu hafta da siz değerli Batman halkıyla Malikâne’de buluşalım istedim. Oranın yeni yüzünü sizler için didik didik inceledik.

Malikâne’nin yeni çehresini ve misyonunu mekân müdürü İsmet Güçavlı’yla konuştuk.

28 HAZİRAN 2014’TE YENİ YÜZÜYLE HİZMETİNİZDE

2010 yılında açılmış olup bir süre hizmet verdikten sonra sekiz ay kapalı kalan Malikâne, 28 Haziran 2014’te tekrar hizmete açılmış. Bunun üzerine mekân müdürü İsmet Güçavlı’ya “eski Malikâne”yle yeni Malikâne” arasındaki farkı soruyorum.

Güçavlı, zengin bir menü kapsamında Batman’da hiçbir yerde olmayan fantezi yemeklerle, her kesime hitap eden bir anlayışla hizmet verdiklerini ifade ediyor.

MALİKÂNE’NİN FARKI

Daha önce Ankara’da kendi restoranını işletmiş, Batman’da da Mado, Petrol Kafe ve Kristal Park gibi mekânları hizmete açıp müdürlüklerini yapmış olmakla bu sektörde deneyimli olan İsmet Güçavlı’ya “siz olsanız buraya yani Malikâne’ye neden gelirsiniz, neden burayı tercih edersiniz? Buranın Batman’daki diğer benzer mekânlardan farkı nedir?” diye soruyorum.

Güçavlı “mekânın ufku genişse, mekân rahatsa, her ne istiyorsam; aradığım ürünü bulabiliyorsam ve bunlar bana doğru hizmet ve sunumla dönüyorsa, ben gelirim buraya” cevabını veriyor.

YENİ BİR KİMLİK

Malikâne’nin misyonundan bahseden Güçavlı, “Biz sekiz ay kapalı kalan bir mekânı yeniden canlandırmak üzere burayı hizmete açtık. Yeni bir yüz ve kimlikle Batman halkının karşısına çıktık. Bunun zorluğunun farkındayız. Ancak yeni imajımızı görmesi için insanların buraya bir kere gelmesi, hizmetimizi görmesi gerekiyor” diyerek Batmanlıları mekâna davet ediyor.

DÜNYA MUTFAĞIYLA HİZMETİNİZDE

Zengin bir menüye sahip olan mekan, dünya mutfağından Sebzeli Kuzu Tava, Saç Tava, Kiremit Köfte, Kiremitte Kuzu, Tereyağlı Bonfile, Beğendili Bonfile, Domiglas Soslu Bonfile, Köri Soslu Bonfile, Mexican Steak, Beef Straganof, Fajita Steak, Pepper Steak, Fajita Chicken… tatlarıyla Batmanlıların damak tadına hizmet ediyor.

Mekan, kuzu çöp şiş, tavuk çöp şiş, Antep usulü şiş kebap, karışık ızgara, kuzu pirzola, ızgara köfte, ızgara çeşitleri ve lahmacun,  kaşarlı, kuşbaşılı, kıymalı, Karadeniz pide, Kastamonu usulü etli ekmek pide çeşitleriyle müşterisine doyumsuz lezzetler sunuyor ayrıca.

KAHVALTI VE BRANÇ MENÜLERİYLE DE HİZMETİ GÖREV BİLİYOR

Ara öğünleri de düşünen ferah mekan, Kumru sandviç, Ayvalık tost, sucuklu ve kaşarlı tost çeşitleriyle branç ihtiyacınızı karşılıyor.

Tonlu, tavuklu sezar, hellim peynirli, karidesli, çoban, gavurdağı ve Akdeniz yeşilliği… salata çeşitleri; spagetti bolonez, spagetti napoliten, penne el arabiata, taglie telli, linguenna karidesli… makarna çeşitleri; karışık, kavurmalı, sucuklu, tonlu, tavuklu, vejeteryan… pizza çeşitleriyle gönülleri fethediyor.

Her damak tadına hitap eden mekan, kahvaltı keyfini unutmamış, başta fiks kahvaltı tabağı olmak üzere; creppe sebze peynir, creppe mantar peynir, creppe tavuk-mantar gibi krep lezzetlerini kahvaltıda buluşturmuş.

ÇOCUKLARA ÖZEL MENÜ

Çocukları da unutmamış bu seçkin ve nezih mekan. Onlara da köfte makarna menü, parmak tavuk menü ve pizza menü lezzetlerini sunuyor. Çorbalarıyla da menüsünün zenginliğini kanıtlayan seçkin mekan, süzme mercimek, kremalı çorba, sebze çorbası, domates çorbası, tavuklu çorba ve düğün çorbası gibi çorba çeşitleriyle sunuma hazır.

Sütlü tatlı, dilim pasta, dondurma, çake’s… tatlı çeşitleriyle sizleri farklı lezzetlerin yolculuğuna çıkaran nezih mekan, sıcak-soğuk içecekler, dünyaca ünlü kahve çeşitleri, sıkma meyve suları ve kokteyllerle de yine sizleri keyfin doruklarına çıkarıyor.

MÜZİK EŞLİĞİNDE PROTOKOL YEMEKLERİ

“Prokol kapasitemiz çok yüksek” diyen Güçavlı, arzu edildiği takdirde dinleti müzik eşliğinde (keman, gitar) organizasyonlar yaptıkları hatırlatmasını yapıyor. Ayrıca devleti temsil eden (resmi) özel günlerdeki baloların da organizasyonunu yaptıklarını dile getiriyor İsmet Güçavlı.

HEDEFİMİZ KALİTEYİ UCUZA SUNMAK

“Hedefimiz kaliteyi ucuza sunma felsefesinde ilerlemektir” diyen Malikâne Müdürü Güçavlı “fiyatlarımız bütçeleri zorlamıyor. Her bütçeye hitap ediyoruz. Devamlılığı uyguluyoruz. Buraya bir kere gelen bir daha gelmek istemeli. Arkası gelmeli yani. Mekân müstesna diye, biz buraya abartılı rakamlar koymadık. Örneğin başka yerlerde tavuk yemeği, ne kadarsa burada da o kadardır. Aç gözlü bir politikamız olmayacak. Dolayısıyla az müşteriyle çok kazanmak, diye bir politikamız yok” eklemesini yapıyor.

21 eleman çalıştıran mekân, çalıştırdığı stajyerlerle, öğrencilere verdiği önemi de ortaya koyuyor.

İKİ DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE KURULU

Zemin katla birlikte üç katlı olan mekân, iki dönüm arazi üzerine inşa edilmiş.

Ortalama 300 kapasiteli olan mekanın birinci katı, kafe düzeninde tasarlanmış olup grup oturumları için dekore edilmiş. Yeşil kahve oturma grupları, kahve-mor koltukları, kahverengi duvarları, ahşap ve cam masaları, aynaları, avizeleriyle adeta göz dolduruyor.

İkinci katını da protokol yemeklerine ayıran mekan, 50–60 kişilik kapasiteli yemek salonuyla arzu edilirse dinleti müzik eşliğinde sizleri karşılamaya hazır.

Mekân, sigara içenleri de unutmamış; arka tarafta sigara içmek isteyenlere bir teras ayırmış.

Temizliğiyle dikkatimi çeken mekânı, Güçavlı’yla birlikte gezdiğimde hayran kaldım.

Hiçbir mekânda bulamayacağınız temizliği ve hijyenikliği gidip görünce siz de bana hak vereceksiniz.

Dekoruyla deneyimli ve güler yüzlü personeliyle temizliğiyle bir bütün olan  bu seçkin mekana sevdiklerinizi hiç tereddüt etmeden götürebilirsiniz.

DOĞAYLA İÇ İÇE

Park sorunu olmayan mekan, ziyaretçilerini yemyeşil bahçesiyle karşılayarak, onlara hasır koltuk ve masalarıyla yapaylıktan uzak; doğayla iç içe bir ortam eşliğinde keyifli anlar yaşatmaktadır.

İki ay önce hizmete açılan mekanın müdürü İsmet Güçavlı, güzelleştirmek adına mekan için çok projeler ürettiklerini; bunlardan bir tanesinin çocuklar için oyun merkezi olduğunu dile getirerek “ bahara çocuklar için arka tarafta bir oyun merkezi kuracağız. Böylece hem aileler ve diğer misafirlerimiz gürültüden uzak, rahat bir şekilde yemeklerini yiyip zaman geçirebilecekler hem de çocuklar sıkılmadan zevkli vakit geçirmiş olacaklar” sözlerini ekliyor.

İLK FIRSATTA SEVDİKLERİNİZLE BİRLİKTE GİDİN

Eğer siz de şehrin gürültüsünden uzak, nezih, ferah, rahat bir mekânda, farklı ve leziz yemeklerin yoluculuğuna çıkmak isterseniz hiç tereddüt etmeden Belde Mahallesi Fırat Caddesi’ndeki bu seçkin mekâna ilk fırsatta arkadaşlarınızla, dostlarınızla, ailenizle gidin. Emin olun ki pişman olmayacaksınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete