ROPÖRTAJ

“MARİFET BİZDE DEĞİL, YARATAN’DA”

Henüz 6 yaşında girdiği müzik hayatında, başarılı işlere imza attı.

“MARİFET BİZDE DEĞİL, YARATAN’DA”
29-12-2017 21:22
Google News

Üretti de üretti…

Sahne almakla yetinmedi, türküleri jazz tarzında okuyarak “ben farklıyım” dedi.
Son olarak “Takvim” şarkısı ile dillere pelesenk olan Sanatçı Bahadır Tatlıöz’le buluştuk.
Mütevazi mi mütevazi…
Sanatçı” desem, “estağfurullah” diyecek kadar alçak gönüllü.
Hep “daha iyi” olma sorumluluğu hissedenler böyledir genelde.
Kafalarında hep “daha iyi” şeyler yapma arzusu vardır.
O da böyle…
Kafasında deli planlar…
Kendini “en olgun dönemde” hissettiğini söylüyor,
Bu söylem, önemli iş ve albümlerin habercisi bana göre…
***
Şarkı okumanın ötesine geçiyor Müzisyen Bahadır Tatlıöz, sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor…
Savaşa ve küresel ısınmaya karşı çalışmalara katılmış,
Engelli bireylerin sorunlarını, öncelikleri arasına katmış.
Tüm bu yönleri ile ilk tanışmada güzel izlenimler bırakmayı başarıyor…
***
Batman Belediyesinin katkısı ile yeni bir albüm çıkarmaya hazırlanıyor ünlü sanatçı. 
Bu yüzden Hasankeyf’te klip çekmek için geldi Batman’a.
Gelmişken, Batmanlı Müzikseverlere ücretsiz bir konser de verecek. 
Konser, bugün saat 20.00’de Belediye Kültür Merkezinde…
Konsere hazırlık yaparken, Bahadır Tatlıöz’ün samimi yanıtlarını okumayı da ihmal etmeyin, benden söylemesi…

TÜRKİYE’DEKİ EN GENÇ ARANJÖR OLABİLİRİM…
-Evet Bahadır Tatlıöz’ün geçmişini herkes biliyor da sizi sizin ağzınızdan dinleyelim, kimdir Bahadır Tatlıöz?
“Bahadır Tatlıöz, normal sıradan bir insan, mesleği sadece müzik olan, yine müzisyen bir ailenin çocuğudur. Babam sevgili Nail Tatlıöz müzisyen, merhum annem Mersiye Tatlıöz eski ses sanatçılarından olduğu için Bahadır Tatlıöz de sanata çok yakın bir kişidir. 6 yaşında konservatuara girdim. 13 yasında ilk profesyonel sahne çalışmamı piyanist olarak yapmaya başladım. O dönemin popçularına çaldım. 14 yaşında da ilk profesyonel söz-müzik düzenlememi yapıp, başka bir sanatçıya verdim. Yaş olarak Türkiye’deki herhalde en genç aranjör rekoru benim elimde olabilir ”

“SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMI HERKES BİLMEZ”
-Bu hızlı ilerleme ve gelişmeyi neye bağlıyorsunuz? Şans mı bu?
“Yok bu şans değil, Allah’ın lütfu diyelim. Allah bana bir yetenek vermiş. Ben bu yeteneği kullanabilme imkânı bulmuşum. Ben her zaman söylerim, marifet bizde değil bizi Yaratan’da. O yüzden ben de bu mesleki kabiliyetimi, güzel işler yaparak, bugüne kadar getirmeye çalışan bir müzisyenim. Yıllarca müzik eğitimi almış, akademik yönü çok geniş insanlar tarafından eğitilmiş bir adamım. Onun haricinde eğitmenlik de yaptım. Müzik alanında şuanda İstanbul’da, camiada çalışan onlarca öğrencim var. Profesyonel müzisyenlik yapan onlarca öğrenci… Sosyal sorumluluk projeleri yapmayı çok seven, topluma faydalı projeler yapmayı seven biriyim. Bunlarla alakalı kliplerim vardır. Popüler çalışmalarımı bilir de insanlar, sosyal sorumluluk projelerimi pek herkes bilmeyebilir. Küresel ısınmayla alakalı bir klipim var, çok değerli sanatçıların benimle birlikte katkıda bulunduğu. Unutulmuş Çocuklar diye çok değerli bir sosyal sorumluluk projem var, dünyadaki mağdur çocukları konu alan… Savaş ve Hüzün isimli çok değerli bir projem var, savaşa hayır diyen… Son olarak Mart ayında Çanakkale Şehitleri için yaptığım, Çanakkale Türküsü var klipimde, kendime has tarzımla yorumladığım. Popüler çalışmalarla insanlarla sevgi paylaşan bir adamım” 
“GÜNEYDOĞU’YA BÜYÜK İLGİ DUYUYORUM”
-Sanıyorum Batman’a ikinci gelişiniz. Nedir bu Batman ilgisi? 
“Evet 2–3 ay evvel de gelmiştim Batman’a. Ben Güneydoğu’ya zaten çok ilgi duyuyorum. Genel olarak lezzetli etlerine  Tabi bu işin şakası. Etleri muhteşem ama Batman’daki müzikseverlerin bana gösterdiği sıcak ilgi, çok daha muhteşem. İlk geldiğimde de ciddi bir sevgi paylaşımı olmuştu. Şimdi de Batman Belediyesinin katkılarıyla klip çekimi için buraya geldim. Gelmişken bir konser de verelim dedik. Çünkü bize yetmedi. Bu defa Kültür Merkezinde, daha büyük konseptte, bütün insanlarla içli dışlı bir konser vereceğim. Sağ olsunlar Batman Belediyesinin, yeni albümüme çok büyük katkıları oldu”

“BİR HASANKEYF HATIRASI DA BENDEN OLSUN”
-2 Gündür Hasankeyf’e gidip geliyorsunuz…
 “Hasankeyf çok değerli bir yer. Ben geçen geldiğimde hayran kaldım oraya. Yakın bir tarih içerisinde kaybolacak, baraj suları altında kalacak. Bari bir görüntü ve hatıra da bende olsun insanlara kalan… Batman Belediyesi de çok ilgilendi. İzinlerimizi hallettiler. İlerdeki nesillere Hasankeyf’le alakalı bir görsel, bir güzel görüntü, Batman’ın doğasıyla alakalı güzel görüntüler, benim klipimde olacak, milyonlarca insan izleyecek”
KLİP, ŞUBAT-MART’TA…
-Klip ne zaman çıkar peki?
Şubat ayı sonu ya da Mart ayı başı olacak albüm çıkışı. Çünkü sadece tek şarkı çıkmayacak. Albüm çıkacak bu da albümün ilk klipi olacak.
“MÜZİKAL OLARAK EN OLGUN DÖNEMİMDEYİM”
-Yeni albümünüzle ilgili konuşalım biraz. Sürprizler olacak mı Bahadır Tatlıöz hayranlarına?
-Sürprizden ziyade, çok çeşitli tarzların içinde olduğu bir albüm olacak. Mesela hiçbir şarkının tarzı, diğer bir şarkıya benzemeyecek. Hiçbir şarkının müzikal şekli, diğerine benzemeyecek. Çeşitlilik içeren bir albüm olacak. Bence en önemli yanı da, müzikal olarak en olgun dönemimi hissettiğim çağdayım. Bu durum, şarkılarıma da çok yansıdı. Manevi yanı yüksek.  His olarak zirve yaptığım noktadayım. Zirve derken yanlış anlaşılmasın, duygu olarak zirve yaptığım dönem. Bu da şarkılara yansıdı. O yüzden bence albümdeki sürpriz bu olabilir, çok yoğun bir duygu var albümde”

“KORKUNÇ DERECEDE AŞIK VEYSEL HAYRANIYIM”
-Türkü sevdiğiniz biliniyor. Neyden kaynaklanıyor bu hayranlık?
“Ben Türk’üm, Türkiye Coğrafyasında yaşıyorum. Dedelerim, atalarım türkü çalıp söyledi bugüne kadar. Bizim kendi müziğimiz, yerel müziğimizdir türkü. O yüzden türkü hayranı olmak çok normal. Türkü sevmemek anormal. İdol olarak da her yerde söylüyorum Aşık Veysel hayranıyım. Birçok ozan ve türkü sanatçımızı çok severim, Neşet Ertaş’ı çok severim mesela. Bu isimler saymakla bitmez. Birçok usta var. Ama Aşık Veysel, hepsinin bir tık daha üzerindedir benim gönlümde. O yüzden yani korkunç derecede bir Aşık Veysel hayranıyım. Bütün türkülerini bilirim, hayatını bilirim, hikâyelerini bilirim, o yüzden zaten hayranıyım…
BENİM KADAR DÜNYAYI GÖRMEDİ AMA BENDEN DAHA ÇOK GÖRMÜŞ…
Aşık Veysel’in, bakış açısına, insana, hayata, dünyaya bakış açısına hayranım. Sivas’ta başka bir hayat yaşamış, çok küçük yaşta gözlerini kaybetmiş. Benim gördüğüm kadar dünyanın her yerini görme fırsatı olmamış ama benden daha çok görmüş, o bambaşka bir şey. Keşke ben de Âşık Veysel gibi dünyayı çok görmüş olsam, hayatın önemini gerçek manada anlamış olsam. Aslında Âşık Veysel’i dinlediğiniz zaman insan der ki ben niye varım? Ben burada boşu boşuna var olmadım. Benim burada olmamın bir nedeni olması lazım. Yani öyle annemden doğdum, sonra öleceğim yok. Yani bunun bir öncesi, bir sonrası mutlaka var. Aşık Veysel, türkülerinde hep bunlara atıfta bulunmuştur. O yüzden de Aşık Veysel’in şu sözlerini hiç unutmam; Dünya’ya geldiğim anda, yürüdüm hayli zamanda, iki kapılı bir handa, gidiyorum gündüz gece… Yani iki kapılı bir han dediği başlangıç, doğum ve ölüm, hayatın başı ve sonu. Ben bunları anlamaya çalışan insanlardan biriyim ve anlamaya çalıştıkça hayranlığım artıyor”
“BİR TÜRKÜ ALBÜMÜ YAPABİLİRİM”
-İlerleyen zamanlarda sizden de bir türkü albümü gelebilir mi?
“Âslında bir türkü albümüm var, Çalıjazz adında. Ama bilinen türkü albümlerinden değil. Türküleri Cazz formatında düzenlediğim bir albüm. Çok değerli bir Aşık Veysel türküsü de var içinde. Ama daha etnik tarzda türkü albümü gelebilir mi, gelebilir elbette.
“ENGELLİLER İÇİN SANAT OKULU AÇMAYI HAYAL EDİYORUM”
-Müzik hayatınızla alakalı bir hayaliniz var mı?
“Var tabi ki. Benim ilerde ideallerimden biri, engelliler ile alakalı. Bir sanat okulu açmayı planlıyorum. Bir de önümüzdeki yıllarda engellilerle alakalı bir klip çekeceğim”
“SANAT KONUŞULAN RÖPORTAJLARA BAYILIYORUM”
-Son olarak ne söylemek istersiniz?
“Çok güzel bir röportajdı. Sanat konuşulan röportajlara bayılıyorum. Sorularınız çok güzeldi. Batman’da olmaktan çok mutluyum. Bütün müzik severleri konsere bekliyoruz”
***
BAHADIR TATLIÖZ KİMDİR?

Besteci, piyanist ve müzisyen olan Bahadır Tatlıöz, 27 Temmuz 1976 İstanbul doğumludur. Müzik hayatındaki kariyerini, henüz 6 yaşındayken girdiği Belediye Konservatuarı ile hazırlar. 11 yaşında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında eğitim alır. Kendini iyi bir müzisyen olarak yetiştiren sanatçı, birçok ünlü isme piyanistlik yapar, yurtdışındaki konserlerde piyanist olarak sahne alır. 2005 yılında, Buzuki Orhan Osman’la “Buzuki Piyano” turnelerine katılır, yurtdışında büyük ilgi görür ve iyi bir müzisyen olarak tanınmaya başlar.
-Türküleri jazz tarzında okudu
2005 yılında “Çalıjazz” adlı albümünü çıkaran Bahadır Tatlıöz, bu albümde türkülerimizi jazz tarzında seslendirerek, dünyaya duyurmayı amaçlar. Sosyal sorumluluk projelerine de katılan müzisyen “Sağduyu” adlı projede bestelediği “Savaş ve Hüzün” adlı şarkı ile Almanya’da çeşitli ödüllere layık görülür. 2012 yılında “Yıllar” isimli albümü çok beğenilir. Gökhan Türkmen ile “Bedende Ruh Yokken” adlı şarkıyla yaptıkları düet, müzikseverlerin takdirini toplar. 2014 yılında “Bana Dair” adlı albümü ile öne çıkan sanatçı, bu albümdeki “Beni Yak” adlı şarkı ile gönüllerde taht kurar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete