YENİ YERLER

MARKETÇİLİKTE MARKA İSİM ÇİÇEK MARKET

MARKETÇİLİKTE MARKA İSİM ÇİÇEK MARKET

MARKETÇİLİKTE MARKA İSİM ÇİÇEK MARKET
16-11-2014 19:28
Google News

Haftayı yine uzun bir yolculuğu olan bir öyküyle başlatmak istedik. Bunun üzerine yıllar önce sektöre girip bu alanda yer edinen “Çiçek Market”le bir araya geldik. Market sahiplerinden Haydar Çiçek’le kahvemiz eşliğinde sohbetin startını veriyoruz. Ve ardından da marketi gezmeye başlıyoruz.

SOYADIMIZ ÇİÇEK

İlk olarak soyadının “Çiçek” olduğunu öğrendiğimde, market isminin de buradan geldiği teyidini alıyorum Haydar Bey’den.

1975’TE YOLA ÇIKTIK

Haydar Çiçek, sektöre tam 39 yıl önce yani 1975 yılında girdiğini belirtiyor. Başka alanları değil de marketçiliği seçmesinin sebebini sorduğumda Çiçek, uzmanlık alanlarının bu sektör olduğunu dolayısıyla bu alanda, başarılı olabileceklerine inandıklarını düşündükleri için bu yola girdikleri açıklamasını yapıyor.

Market sahibi Haydar Çiçek 1975 yılında açtıkları yerin, böyle büyük değil de küçük bir bakkal olduğu bilgisini veriyor. O zaman da bakkalın isminin aynı olduğunu “ biz kardeşler kendi aramızda o küçük bakkalı açtığımızda da bakkalın ismini, yine Çiçek Kardeşler koyduk” sözleriyle dile getiriyor.

İLK YERİMİZ ELMA SOKAĞI

Çiçek, kendi soyadlarıyla bu küçük bakkalı ilk olarak Elma Sokağı’nda açtıklarını belirtiyor. Sonra bakkalı büyüterek Merkez Karakolu’nun yanına taşınıyorlar. Artık büyük bir market olarak yerlerini tekrar değiştirerek Kevser İş Merkezi’nin altına taşıyorlar. En son olarak da şimdiki yerleri olan Gap Mahallesi Avukat Sedat Özevin Caddesi’ne geçiyorlar.

İKİNCİ ŞUBEMİZ FATİH’TE

Gap Mahallesi’nde merkez şube olan marketin bir diğer şubesi, Fatih Mahallesi’nde bulunmaktadır. Çiçek, market adına bu şubede de her şeyin mevcut olduğu bilgisini veriyor bize.

ÜRÜNLERİ ANA BAYİDEN ALIYORUZ

Haydar Çiçek hizmet, kalite ve fiyatların uygunluğuyla kendilerinin farklı olduğunu belirtiyor ve “ürünlerimiz korsan değil. Hepsi orijinal. Hepsi kaliteli. Çünkü tek elden yani ana bayiden alıyoruz.” sözleriyle kaliteye verdikleri önemi vurguluyor.

HAYALİMİZ BÜYÜMEKTİ

Haydar Çiçek’e bu yola girdiğinizde “böyle büyüyüp uzun soluklu olabileceğinizi düşünmüş müydünüz” diye sorduğumda Çiçeken büyük hayalimiz büyümekti. Evet, yıllar önce küçük bir bakkalla başladık; doğru ama hep bu büyüme hayaliyle beslendik. Ve bu gün hayalimizi gerçekleştirmiş durumdayız. Bu hayalimizi gerçekleştirmekte sistemin de katkısı olmadı değil. Her yer büyük marketler AVM’lerle doldu. Bakkal kalmadı artık. Dolayısıyla bu anlamda sisteme de uymak gerekiyordu. Çok da iyi oldu. Böylece hayalimizi gerçekleştirmiş olduk” yanıtını veriyor.

YETER Kİ İNSANLAR FAYDALANSIN

Bu işin zorluklarını sorduğumdaysa Çiçek, sorumluluklarının ağır ve fazla olduğunu belirtiyor ve “yaptığımız iş kolay değil. Gıda üzerine çalışıyoruz. İnsanların sağlığı söz konusudur. Bunun sorumluluklarını ve bilincini taşıyoruz. Tatil günün yok. İznin, istirahatın yok. Bunlar hep hizmet ettiğin insanlara, daha iyisini, daha faydalısını sunabilmek adına. Dolayısıyla yorulsak da uykusuz da kalsak yılmıyoruz; Batman Halkı’na hizmetten geri kalmıyoruz. Yeter ki insanlar faydalansın” ifadelerini kullanıyor.

MARKETE DAİR HER ŞEY VAR

Gap Mahallesi’nde olan Çiçek Market”te et ve süt ürünleri reyonu, bakliyat reyonu, temizlik ürünleri reyonu, içecek reyonu, kadın ve çocuk ihtiyaçlarını karşılayan reyon ( mama, bez vs.) patiseri, ekmek ( tandır ekmeği de var ) ve manav reyonlarından ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

MANAV BİZİM ASIL İŞİMİZ

Haydar Çiçek manav bizim asıl işimizdir. Bu nedenle manavda daha da iddialıyız. Batman halkına daima taze meyve ve sebze sunuyoruz.” cümleleriyle manavdaki uzmanlıklarını belirtiyor.

HALK GÜNÜMÜZ VAR

Çiçek, bazı günler indirim uyguladıklarını belirtip Cumartesi günleri bizim halk günümüzdür. Et, şarküteri ve manav reyonlarında alış fiyatına satış yapıyoruzsözleriyle halka sağladıkları kolaylığı da dile getiriyor.

08.00 – 24.00 SAATLERİNDE HİZMETİNİZDEYİZ

600 metrekarelik alan üzerine kurulu olan Çiçek Market, Gap ve Fatih’teki şubelerinde 14 personeliyle 08.00–24.00 saatlerinde siz Batmanlıları ağırlamak için bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete