YENİ YERLER

OTEL İZGİ TURHAN

OTEL İZGİ TURHAN

OTEL İZGİ TURHAN
30-11-2014 19:49
Google News

Turgut Özal Bulvarı’nda olan Otel İzgi Turhan’a konuk oluyoruz. İçeri girer girmez otel, kalitesi ve mimarisiyle adeta kendini konuşturuyor.

Otel Genel Müdürü Ali Öztürk’le sohbet havasında ve tabi ki çayımız eşliğinde başlıyoruz oteli tanımaya.

1994 YILINDA HİZMETE AÇILDIK

Hacı Turhan ve Turgut İzgi tarafından yapımına 1990 yılında başlanılan Otel İzgi Turhan, 1994 yılında hizmete açılıyor. Bu süreç içinde kendini sürekli yenilemeyi, geliştirmeyi ihmal etmeyen 3 yıldızlı otel, 2010 yılında genel restorasyona giriyor ve iki yıl sonra, 1 Temmuz 2012 yılında tekrar hizmete açılıyor.

İKİ TOPLANTI SALONUMUZ VAR

Otel Müdürü Ali Öztürk, 2012 yılında yaptıkları restorasyonla otelin çehresini değiştirdiklerini belirtiyor ve eski restoranın olduğu alanı, iki ayrı toplantı salonuna çevirdiklerini dile getiriyor. 60 kişilik ve 130 kişilik kapasiteye sahip olan toplantı salonlarından, küçük olanına (60 kişilik) yuvarlak masalar ve sandalyeler bırakılmış. Büyük olanı da (130 kişilik) adeta sinema salonunu andırıyor. Kırmızı halıda yine kırmızı koltuklar arka arkaya dizilmiş.

TOPLANTI SALONLARIMIZ GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLİ

Otel İzgi Turhan yönetimi, toplantı salonlarında teknolojiyi kullanarak projeksiyon yöntemiyle görüntü ve ses sistemini de kurmuş. Böylelikle toplantıya gelen konuklarının sorunsuz ve de eksiz bir şekilde toplantılarını yapmaları sağlanıyor.

AÇIK TOPLANTI SALONLARIMIZ VAR

Otel Müdürü Ali Öztürk, tam teşekküllü dizayn edilen bu toplantı salonlarının her kesime ve kuruma açık olduğunu, bu iş toplantılarına grup istediği takdirde yemek de hazırladıkları bilgisini veriyor bize.

AMBİYANS HARİKA!

Daha otelin kapısından girdiğim anda dekoru, atmosferi, ambiyansı dikkatimi çeken lobide, zemin beyaz düşünülmüş. Beyaz tavanda özel havalandırma ve aydınlatma sistemleri de aynı şekilde dikkatimden kaçmadı. Tamamen ahşap konsept tercih edilen otelin lobisinde  duvarlar, ahşap eklemelerle hareketlendirilmiş. Gri, kahverengi, turkuaz mavisi koltuk ve kanepelerle salona canlılık verilmiş. Dokuyu tamamlayan halılarla lobideki ambiyans tek kelimeyle harika!

OKUMAYI SEVENLER İÇİN KÜTÜPHANEMİZ VAR

Lobide bir de okuma alanı diye bir bölüme yer verilmiş. İlgimi çeken okuma alanına gittim; bir de orayı inceledim. Rahatlığı da göz ardı etmeyen otel yönetimi, kütüphanenin yanına kanepeler bırakmış. Gelen kişi aldığı kitabı zevkle, severek okusun diye her türlü konfor düşünülmüş. Kitapları incelerken hiçbir ayırım yapmayıp, eksiksiz bir şekilde her kesime, her kitleye hitap eden kitapların kütüphaneye bırakıldığını gözlemledim. Psikolojik kitaplardan klasiklere; dini kitaplardan Kürtçe kitaplara; romanlardan şiir kitaplarına, dergilerden çocuk kitaplarına kadar her türlü kitabın bulundurulması ihmal edilmemiş.

OYUN ALANIMIZDA BEYİN JİMNASTİĞİ YAPIN

Hizmette kusursuzluğu hedefleyen Otel İzgi Turhan yönetimi, lobide bir de kafa dağıtmak, beyin jimnastiği yapmak, oyunlar eşliğinde sohbet etmek isteyen konukları için de oyun alanı dizayn etmiş. Küçük masalar; masaların üzerine satranç ve tavla takımları bırakılmış.

PERSONELİMİZ EĞİTİMLİ

Otelin 35 personeli olduğunu belirten Ali Öztürk “Personelimizin hepsi de eğitimden geçmiş, sertifikalarını almış. Onları biz yetiştirdik. Dolayısıyla gelen konuklarımıza hizmet yönünde hiçbir eksiklik bırakmamaya özen gösteriyoruz.

Bizim öncelikli hedefimiz otelimize gelen konuklarımızı buradan memnun bir şekilde uğurlamaktır” sözleriyle müşteri memnuniyetine verdikleri önemi vurguluyor.

BATMAN’IN ÜRÜNLERİNE TURİSTİK NİTELİK KAZANDIRIYORUZ

Lobiyi Ali Öztürk’le gezerken çok güzel, çok şirin olan hediyelik ürünlerin satıldığı bölümü de görüyorum. 10 yıldır otel müdürlüğü yapan ve artık alanında uzman olan Ali Öztürk’e Batman’ın kimliğini öne çıkaran bu şirin bölümü soruyorum. Öztürk, soruma

“Batman’a has ürünlerin turistik ürün niteliği kazanması, Batman ve çevre illerin aynı zamanda ilçelerin halkına istihdam olanağı sunmak, için böyle bir şey düşündüm. Özellikle Batman’ın tanıtımını yapmak istedim. Benim şahsi çabam bu yönde.” yanıtını veriyor.

Bu küçük, tatlı bölümde; lokum, bıttım sabunu, Siirt fıstığı, menengiç kahvesi, Pervari balı, bakır ve gümüş aksesuar ve kahve takımları, erbane, kravat, yöresel elbiseler, şal, heybe, kilim, küçük el yapımı bez bebekler ( dekorda aksesuar olarak kullanılan çok tatlı bebekler)… gibi ürünler bulunduruluyor.

FANUS GİBİ ASANSÖR

Ali Öztürk’e üst katları da görmek istediğimi söylüyorum ve asansöre biniyoruz. Ahşap konsepti ve mimarisiyle kendine has bir doku oluşturan Otel İzgi Turhan, farkını fanus gibi asansörüyle bize bir kez daha gösteriyor. Asansöre bindiğimizde üst katlara çıkarken etrafımızı da görebiliyoruz.

BİR DÖNÜMLÜK ALAN ÜZERİNE KURULU

Etrafı izleyerek üst katlara çıktığımızda Ali Öztürk’ten otelin, 960 metrekarelik alan üzerine kurulu olup 400 metrekarelik bahçesiyle de 67 odalı ve 134 yataklı kapasiteye sahip olduğu bilgisini alıyorum. Hemen ardından Öztürk, otelin lobi artı 7; totalde 8 katlı olduğunu da sözlerine ekliyor.

HER AYRINTIYI DÜŞÜNDÜK

Fanus gibi asansörden çıkıyor ve odaları geziyoruz. Single, büyük-küçük balayı ve aile ( aile odalarına bebek beşiği bırakılmış) odalarında her şey düşünülmüş. İç içe iki oda şeklinde düzenlenen odalardan; girişteki odaya LCD TV; TV’nin hemen altına da yayın listesi bırakılmış. Oturma grubu da bırakılarak bir evin odasındaki rahatlık sağlanmış. Her ayrıntıyı düşünen 3 yıldızlı Otel İzgi Turhan yönetimi, girişteki bu ilk odalara spor aleti, kettle çay ve kahve seti bırakmayı da unutmamış. Otel yönetimi, banyoyu da girişteki odalara kurmuş.

Yatmak için ayrılan odalara da gardrop, muhtelif kullanıma yönelik dolap, gece lambası ve yatak bırakılmış.

ODALARIMIZ ARA KAPIYLA İKİ ODA ŞEKLİNDE TASARLANMIŞ

Ara kapı sayesinde, birbirinden bağımsız iki ayrı oda mantığıyla tasarlanmış 67 adet odanın hepsinde farklı renkler ve dekor kullanılmış. Yine tüm odalarda özel aydınlatmayla havalandırma ve ısıtma sistemi kullanılmış.

RESTAURANTIMIZDA KINA GECELERİ DÜZENLİYORUZ

Odaları gezdikten sonra asansörde, etrafı izleyerek aşağıya iniyor ve restaurant bölümüne gidiyoruz. Kına geceleri düzenlenen restaurantta, krem duvarlara LCD ekran TV ve tablolar asılmış. Kocaman pencerelerle ferahlık kazandırılmış. Ahşap zeminde kahverengi, beyaz sandalye ve masalar buluşturulmuş. Büyük saksılarda yapay ağaçlarla canlı bir atmosfer yaratılmış.

RESTAURANTIMIZ ALAKART USULÜ

Otel İzgi Turhan, restaurantta alakart usulü yemek ve açık büfe kahvaltı sunumuyla hizmet vermektedir.

STANDARTLARIN ÜZERİNDE HİZMET VERMEK İÇİN BEKLİYORUZ

Otel İzgi Turhan konforunuz için düşünülmüş ayrıntılarıyla, anında karşılık bulacağınız hizmet anlayışıyla, siz değerli konuklarını karşılamaya hazırdır.

67 odanın her birinde, standartların üzerinde bir hizmetin keyfini çıkarmak için buyurun o zaman Otel İzgi Turhan’a…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete