YENİ YERLER

PAYLAŞIMCILIĞA GİDEN YOL, “GEVREK SİMİT SARAYI”

PAYLAŞIMCILIĞA GİDEN YOL, “GEVREK SİMİT SARAYI”

PAYLAŞIMCILIĞA GİDEN YOL, “GEVREK SİMİT SARAYI”
19-11-2014 17:57
Google News

Bu gün nereye mi gidiyoruz? Kültürel değere sahip olan bir lezzetin yolculuğuna çıkıyoruz bugün. Taaa 17. yüzyıla dayanan bir lezzeti ve bu lezzeti Batman Halkı’nın ayağına getiren bir mekana “Gevrek Simit Sarayı”na gidiyoruz.

Mekan sahibi Mekan Görük’ün güzel karşılamasının ardından o enteresan çay bardaklarındaki nefis çay eşliğinde mekanımızı tanımaya başlıyoruz.

HEM ATIŞTIRMALIK HEM DOYURMALIK LEZZETLER

Daha önce restoran olan mekanı simit sarayına çeviren Mekan Görük “2012 yılında biz, burayı restoran olarak açtık. Daha sonra düşününce baktık ki burası üniversiteye çok yakın. Dolayısıyla üniversite öğrencilerini de düşünmek lazım. Hem atıştırmalık hem doyurmalık lezzetler sunmak gerekir. Bu her iki lezzeti, bir arada vermek gerektiği kanısına vardık. Bunun üzerine bir yıl sonra yani 2013 yılında mekanı, günün her saatinde bulunabilen, başta simit olmak üzere; bol seçenekli, lezzetli ve doyurucu, fast food tarzı yiyecekler sunan bir yere çevirdik.” kısa açıklamasıyla “Gevrek Simit Sarayı”nın öyküsünü anlatıyor.

GEVREK, SİMİTİ ÇAĞRIŞTIRIYOR

Görük “simit sıcak, tazeyken tüketilen bir yiyecek. Yani sıcakken daha lezzetli.Ve gevrek kelimesi de simitle özdeşleşmiş bir kelime. Bu her iki kelime de birbirini çağrıştırıyor. Dolayısıyla ismimiz de yani Gevrek Simit Sarayı, bu çağrışımdan doğmuş oldu.” cümleleriyle ismin çıkış noktasını da özetliyor bize.

DİLEK KUTUMUZ VAR

Gittiğim her mekanda sorduğum soruyu, “Gevrek Simit Sarayı”nda Mekan Görük’e de yöneltiyorum. Müşteri sizi neden tercih etsin soruma, Görük “öncelikle fiyatlarımız çok uygun. Bulunduğumuz muhitte fiyatlarımız müşterinin cebini zorlamıyor. Hijyen çok önemli, biliyorsunuz. Biz bunu da göz ardı etmiyoruz. Bizim gülen yüzümüz var. Güler yüzle gelen konuklarımızı karşılıyor, onlara hizmet ediyoruz. Dilek kutumuz var örneğin. Konuklarımız isteklerini, varsa eleştiri ve şikayetlerini ‘dilek kutumuza’ atıyorlar. Günün sonunda biz, bunları değerlendirmeye alıyoruz. Yani elimizden geldiğince müşteriyi memnun etmeye çalışıyor, buradan memnun bir şekilde göndermeye bakıyoruz. Bunun için çaba harcıyoruz. Bir de lezzetimiz var tabi. Lezzete geliyorlar. ” karşılığını veriyor.

AYIN KAMPANYASI VAR

Kalite çizgisinden ayrılmadan müşteri memnuniyetini hedefleyen mekanda “ayın kampanyası” adı altında, ayda bir kere olmak üzere indirim kampanyaları da uygulanmaktadır.

ELEMANLARIMIZ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Aynı zamanda Türkiye Gençlik Konseyi Başkanı olan Mekan Görük, mekanda çalışan elemanların üniversitesi öğrencisi olduğunu ve part time çalıştıklarını belirterek bu doğrultuda üniversite öğrencilerine de elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığını dile getiriyor.

MEKAN GÖRÜK “HAYATI ERTELEMEYİN”

Görük, eleman bulmakta zorlandıklarını belirtiyor ve gençlere iş beğenmezlik yapmamalarını; işin iyisinin kötüsünün olmadığını bu bağlamda hiçbir şeyi; en önemlisi hayatı ertelememelerini öneriyor, bir yerlerden başlamak gerektiğini ve çalışmalarını tavsiye etmeden de geçemiyor.

KOKUSUYLA SİZİ YOLUNUZDAN ALIKOYAR

Kokusuyla sizi yolunuzdan alıkoyup dostlarınızla hoş sohbetler edeceğiniz bu şirin mekan sizlere muhteşem kahvaltı tabağı, (patates, salam, peynir ve zeytin çeşitleri, tereyağı, bal, reçel, domates, salatalık) mercimek çorbası, geleneksel yiyecek olan gevrek simit, poğaça, tatlı çeşitleri, tost, hamburger, tavuk döner, lahmacun ve pide çeşitleri, sosis ve omlet lezzetleriyle yazın dondurmasıyla hitap etmektedir. “Gevrek Simit Sarayı” kuru pasta ve yaş pasta çeşitleriyle de sizlere hizmet etmeyi bir görev sayarak doğum günü pastaları da yapmaktadır.

İŞ TOPLANTILARINA DA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Geleneksel Türk çayı, Türk kahvesi, bitki çayları ve soğuk içeceklerin sunulduğu “Gevrek Simit Sarayı” pazartesi’den cumartesi’ye haftanın altı günü 06:30-21:00 arası hizmet vermektedir. Ayrıca doğum günleri, ve kahvaltılı iş toplantıları organizasyonlarına da ev sahipliği yapmaktadır.

HER KESİME HİTAP EDİYORUZ

Üniversiteye yakındır diye bu seçkin yerin, sadece gençlere hitap ettiğini düşünmeyin sakın. Zira bu güzel ve şirin mekan, her kesime hitap etmektedir. “Gevrek Simit Sarayı”nın dışarıya da servisleri olmaktadır aynı zamanda.

KENDİNE HAS ATMOSFERİ VAR

200 metrekare olan bu güzel, şirin mekan, kendine has bir atmosfer yaratmış: Beyaz tavanda kırmızı, siyah, beyaz detaylar üzerine spotlar kurulmuş. Krem duvarlarda; kırmızı, gri geometrik şekillere yer verilmiş. Yine krem duvarların kolonlarında taş görünümlü duvar kağıtları kullanılmış ve tablolara fazlasıyla yer verilmiş. Beyaz zemine kırmızı koltuk ve sandalyelerle krem masalar kurulmuş. Mekan, bebek sandalyeleri de bulundurmayı ihmal etmeyerek anneleri de unutmamış.

GÜNE, MUHTEŞEM KAHVALTI TABAĞIMIZLA MERHABA DEYİN

Biliyorsunuz ki; kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Demli bir çay ve taze simitle hazırlanmış bol çeşitli kahvaltıya kim hayır diyebilir ki? Güne zinde başlamak için ofisinize ya da okulunuza geçerken mutlaka “Gevrek Simit Sarayı”na uğramalısınız. Zira sizler için hazırlanmış kahvaltı tabağına ve güler yüzlü personelin sınırsız hizmetine bayılacaksınız.

GEVREK SİMİT SARAYI’NDA GEÇMİŞE YOL ALIN

Sadece kahvaltı saatinde değil; günün her saatinde mekanın kapıları siz değerli Batman Halkı’na açıktır. Uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızı, dostlarınızı “Gevrek Simit Sarayı”na götürüp sıcak çay ve simit eşliğinde geçmişe yolculuk edebilirsiniz. Çünkü simit, paylaşım demektir. Çünkü simitin hamurunda dostluk vardır!

“Gevrek Simit Sarayı” nerde mi? Diyarbakır Caddesi Turgut Özal Bulvarı üniversite caddesinde.

Afiyet olsun.

 

Foto: Yusuf Kavak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete