YENİ YERLER

RENKLİ DÜNYANIN HİSLERİ “HİSLER BİJUTERİ”

MÖ. 3000 – 4000 yılları arasında Mezopotamya’da doğduğu kabul edilen takı, insaniarın süslenmek için eski çağlardan beri kullandıkları objelerdir.

RENKLİ DÜNYANIN HİSLERİ “HİSLER BİJUTERİ”
07-04-2015 16:58
Google News

İnsanoğlu, var oluşundan bu yana korkularını yenmek, yücelik kazanmak, gücünü göstermek, güzel görünmek gibi gerek dinsel gerekse geleneksel sebeplerle bu tür aksesuarları tercih etmiştir.

Tarih boyunca insanlar edindikleri bilgi, tecrübelerini, yaratıcılık ve ustalıkla birleştirerek bugün bile hayranlıkla izlediğimiz takılar yapmışlardır. Bu sanat eserleri çağlar boyu onları üreten toplumların, dinsel ve estetik değerlerini yansıtmıştır.

Günümüze gelindiğindeyse tasarımcılar, takıları yaparken günün modasından ve renklerinden esinlenmekteler.

“Hisler Bijuteri” de günümüze uyarlanmış ve günümüz modasını yansıtan çok güzel, değişik tasarımlarıyla takı ve diğer ürünleri, siz Batmanlıların hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk duymaktadır.

2014 YILININ SONLARINDA KURULDUK

“Hisler Bijuteri” Leyla Bayam ve Hülya Yıldırımer kız kardeşler tarafından, 2014 yılının sonlarına doğru kuruldu.

Daha önce İnsan Hakları Bulvarı’nın olduğu yerde bulunan “Hisler Bijuteri” 2015 yılının ocak ayında, şimdiki yerine Turgut Özal Bulvarı’na taşındı.

“HİSLER”İN MAĞAZAYA UĞUR GETİRECEĞİNE İNANDIM

Mağazaya “Hisler” isminin verilmesinin sebebini sorduğumda, Leyla Bayam “Bijuteriye bu ismin, iyi gideceğini düşündüm. Hislerime güvenirim. Bu ismin mağazamıza uğur getireceğine inandığım, böyle hissetiğim için de ‘hisleri’ kullanmak istedim. Ortağım aynı zamanda ablam olan Hülya Yıldırımer de beğenince bu isimde, hemfikir olduk ve mağazamızda kullanmaya karar verdik.” yanıtını verdi.

KENDİ İŞİMİ YAPMAK İSTEDİM

Kendi işini yapmak istediğini belirten Bayam “13 yaşından beri çalışıyorum. Kendi ihtiyaçlarımı, hep kendim karşıladım. Ailemden para istemedim. Kendi ayaklarım üzerinde durmayı başardım. Artık kendi işimi yapmak istedim. Arkadaşlar da bu işi yapabileceğimizi söyleyip bize, manevi anlamda destek çıkınca ablamla burayı açmaya karar verdik ve açtık. İyi ki de ablamla bu mağazayı açtık. Evde amaçsız bir şekilde oturmaktansa bir işle meşgul olmak, insanlara faydalı olmak en güzeli ve en anlamlısı.” cümleleriyle de işindeki memnuniyetini dile getiriyor.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ, FARKLI ÜRÜNLER BURADA

“Hisler Bijuteri” kozmetik, iç giyim, gelin başları için taç ve benzeri aksesuarlar, takı, saat ve güneş gözlüğü gibi aksesuarlarla Batman halkına hizmet vermektedir. Leyla Bayam’ın dediğine göre ürünler, marka ve çoğu ithaldir. Bu ürünlerin hepsini tek tek anlatmak mümkün değil; ama inanın bana gerçekten de birbirinden ilginç, farklı ürünleri burada bulabilirsiniz. Plak çanta gibi daha birçok farklı tasarımlı çantaları, aynı şekilde takı ve saatleri de rahatlıkla burada bulabilirsiniz.

Mağaza kurucusu Bayam “Batman’ın kadınlarına alışagelmiş değil de alışılmışın dışında ürünler getirmek istiyorum, öyle de yapıyorum. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Müşterilerin buraya gelip de bulamadıklarını ben not ediyor ve en kısa zamanda getirtiyorum.” sözleriyle müşteri memnuniyetinin önemine vurgu yapıyor.

HER ŞEY PARA DEĞİL

Batman’da bu tür yerlerin fazla olduğunu belirtip “Hisler Bijuteri”nin farkını sorduğumda, Bayam “İlgi, alakamıza geliyorlar. Güler yüzümüze geliyorlar. Ve tüm samimiyetimle söylüyorum; ürünlerimin fiyatları gerçekten çok uygun. Çünkü gelen müşterilerimin, sürekli olmasını istiyorum. Bir üründen 10 TL kazanmak yerine, 5 TL kazanmayı tercih ediyorum. Çok fazla kazanmam ama devamlı kazanırım. Gelenin ayağı kesilmez buradan, sürekli gelir. Her şey para değil.     

Müşterilerime söylüyorum; memnun kalmadığınız ürünleri, gelin bana söyleyin. Ben de bileyim bir daha da o ürünü ya da markayı getirmeyeyim.” karşılığını veriyor bana.

ÇOK GÜZEL ARKADAŞLIKLARIM OLUYOR

Böyle bir işi yapmanın, kadınların dünyasına hitap eden ürünlerin satışını yapmanın ayrıca çok zevkli, çok eğlenceli olduğunu belirten mağaza kurucusu Bayam, ardından kendisini çok etkileyen bir anısını “Farklı farklı insanlar geliyor buraya. Bu farklı insanları tanımak bizi çok mutlu ediyor. Buraya gelenlerle arkadaş oluyoruz. Çok güzel arkadaşlıklarım, dostluklarım oldu oluyor. Hatta bununla ilgili bir anım var: Bir müşterim, bir gün bana benim için ördüğü patiği getirdi. Bu beni çok duygulandırdı, çok mutlu etti. İnanılmaz hoşuma gitti.” sözleriyle bizlerle paylaşıyor.

ZENGİN TASARIMLI ÜRÜNLER BURADA

Oldukça büyük ve ferah olan mağazaya girdiğinizde; bir tarafta kozmetik ürünlerin olduğu bölümü görüyorsunuz. Bir bölümüne iç giyim yerleştirilen mağazanın, farklı bölümlerine değişik renk ve modellerde olan çantalar yerleştirilmiş. Bir tarafta yine farklı renk ve modellerde fularlar, dikkatleri çekiyorken ortalarda bir yerlere zengin tasarımlarıyla yerleştirilen, saat ve güneş gözlük çeşitleri gözünüze çarpıyor.

Ürünlerini sosyal medya üzerinden paylaştığını dile getiren Leyla Bayam, internet üzerinden de birçok kişinin, bu ürünleri satın almak istediğini belirtiyor.

RENKLİ DÜNYADA STRES ATMAK İSTEYENLER BURAYA!

08.00-21.00 saatlerinde hizmet vermekte olan mağazanın çalışma saatlerini, yazları 23.00-24.00 saatlerine kadar uzatabileceği bilgisini alıyorum Leyla Bayam’dan.

Kendini sevenler, bu renkli dünyada stres atmak isteyenler, eşine dostuna hediye almak isteyenler, en önemlisi sıradan değil de değişik takı, aksesuar ve çantalar isteyenler ne yapıyor? İlk fırsatta Pınarbaşı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki Salman Apartmanı altında bulunan “Hisler Bijuteri”ye giderek kendini mutlu ediyor. Şimdiden bol keyifli alışverişler, dakikalar...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete