YENİ YERLER

TANTUNİDE ELİT FARKI

Bu hafta Yeni Yerler-Yeni Mekânlar köşemizde siz kıymetli okurlarımızı lezzet kokan bir mekâna götüreceğiz.

TANTUNİDE ELİT FARKI
26-05-2015 17:58
Google News

Muhabirimiz Yusuf Kavak ile birlikte Turgut Özal Bulvarı Seyrek İş Merkezi LC Waikiki Mağazası yanında hizmet veren Elit Tantuni’nin konuğu olduk. Salonumuz, kırmızı sandalye takımları ile sanki benim için döşenmiş. Sohbetimize başlamadan evvel mutfağını didik didik ediyorum mekânı. Tezgâhların altlarını, raflarını, çekmecelerini biiir biiir gözden geçiriyorum. Mekâna tam not verdikten sonra ustamızdan aşırdığım kepimi kafama geçirip, önlüğümü de giyip tantuni tezgâhının başına geçiyorum. Şimdi oldum tantunici Hatice Usta. İyi mi? Ama ne yalan söylim, zor iş bu ustalık. O etler kıvama gelene kadar pişir babam pişir… Sabır benim işim değil galiba…

Neyse ki, tantunilerimizi pişirdik, salatamızı hazırladık, şimdi Mekân Sahibi Abdulkadir Acar ile başlıyoruz sohbetimize.

NEDEN ELİT?

Klasiklerimizden biri olan “Neden Elit?” sorusunu yöneltiyorum ilkin. İşletmeci Abdulkadir Acar “Elit, kaliteyi yansıtan bir isim. Biz verdiğimiz kalite ile özdeşleşen bir isim kullanmak istedik. Bu yüzden mekânımıza Elit ismini kullanmayı uygun gördük” cevabı ile aydınlatıyor beni.

ELİT YENİ, KADRO ESKİ

Elit, yeni bir mekân. Ama kadrosu ve ustaları epey bir eski. Aynı bizim gazete gibi… Mekân Sahibi Kadir Bey, daha önce tantuninin ana vatanı Mersin’de bu işi 17 sene yapmış. Eee haliyle çok şey kapmış oralarda. İşin sırrını öğrenmiş, usta olmuş, Batman’a gelmiş eşinin dostunun ısrarıyla. Burada 5 ay boyunca başka bir mekân işletmiş önce. Geçen ay, hizmette yeniğe gidelim anlayışı ile Elit’i açmış abisi Abdullah Acar ile birlikte. İyi de etmiş. Zira lezzetli mi lezzetli tantuniler, biftekler pişiyor burada.

USTAMIZ, LEZZET SIRLARINI GİZLİ TUTUYOR

Ustamıza “Lezzetli tantuni nasıl pişirilir?” sorusunu yöneltiyoruz. Lezzet sırlarını gizleyerek tarifini bizimle paylaşan Abdulkadir Usta “İyi bir tantuni için kalite şarttır. Baharatını ve etini seçerken mutlaka kaliteyi göz önünde bulundurmak gerekiyor. Tantuni, süt danasından yapılır. Et, parçalara ayrıldıktan sonra 1 gün dinlendiriyoruz. Daha sonra eti büyük bir titizlikle ayıklıyoruz. 80 derecede haşlıyoruz. Türlü baharatlarla kavuruyor ve servis yapıyoruz. Kesinlikle etin bütün işlemlerini kendimiz yapıyoruz. Eti ayıklama işlemini, haşlanmasını bizzat kendimiz yapıyoruz. Hem temiz olduğundan emin oluyoruz, hem de ustalığımızı kullanarak lezzetli tantuniler yapmış oluyoruz” diyor.

ET VE TAVUK TANTUNİ, BİFTEK, SALATA… OHHH NE ALA?

Et ve tavuk tantuni çeşitlerinin yanında biftek yaptıklarını da aktarıyor mekân sahibi. Yemeklerin yanında ikam edilen salata çeşitleri de lezzeti doruklara ulaştırıyor. Ayrıca yakın zamanda döner pişirmeye başlayacaklarının bilgisini de veriyorlar Abdulkadir Usta.

ELİT’İN FARKI LEZZET VE HİJYEN

Abdulkadir Usta’ya “Batman’da tantuni salonları çok fazla açılmaya başlandı. Sizin farkınız nedir?” sorusunu yöneltiyorum. … “Biz çekirdekten yetişmeyiz. 17 seneyi aşkın bir süredir tantuni pişiriyorum. Küçük yaşlardan bu yana bu işin içindeyim. En önemlisi tantuni işini, Mersin’de yaptığım için bütün püf noktalarını en ince ayrıntısına kadar biliyorum. Kısacası Elit’in farkı, tantunilerindeki lezzet ve mekânındaki hijyendir” cevabını veriyor bize.

MEMURLAR BURAYI ÇOK SEVDİ

Elit Tantuni, memur kesiminin uğrak yeri haline gelmiş. “Günde 3–4 defa gelen müşterilerimiz var” diyor ustamız. Sadece memurlar mı? Öğrenciler ve işçiler de buranın yerlileri. Anlayacağınız her kesime hitap eden bir mekân burası.

HEDEF BATMAN’DA TEK OLMAK

Lezzette iddialı olan Elit Tantuni, hizmette de hedefini yüksek tutuyor. Yıllarını tantuniciliğe vermiş ustalarıyla Elit Tantuni, Batman’da tek olmayı hedefliyor. Sadece mekânın büyümesi değil, büyüdükçe kadrosuna yeni işçileri alarak istihdama da katkı sunmayı da amaçlıyor.

FİYATLARIMIZ UYGUN, ÜSTELİK KAMPANYAMIZ VAR

Bu kadar lezzetli bir yemek pahalı olur” demeyin. Zira Elit Tantuni’de fiyatların gayet uygun olduğunu öğreniyoruz ustamızdan. Üstelik açılışa özel indirim ve kampanyalar da uyguluyormuş şu anda. Genel itibariyle et tantuni 6 TL, tavuk tantuni 3 TL, biftek 7 TL imiş.

7–24 AÇIK

5 personelle hizmet veren Elit Tantuni, hizmette sınır tanımıyor. Zira lezzetli tantuni ve bifteklerle haftanın 7 günü, 24 saat boyunca açık burası. Hizmette sınır tanımıyor dedim ya, alın size bir kanıt daha; Elit Tantuni, 0488 215 56 33 ve 0506 121 71 72 numaraları hattan arayan bütün müşterileri için ev ve işyerlerine de servis yapıyor. Alo Paket Servisi ile ulaşan tantunileri sıcak sıcak yeme fırsatını tanıyor sizlere.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete