YENİ YERLER

TATLIDA EZBER BOZACAK BİR MEKÂN: GAZİANTEPLİ KEYFİ KÜNEFE…

Bu hafta Yeni Yerler-Yeni Mekânlar köşemizde, sizi lezzet delisine döndürecek bir mekânı tanıtacağız.

TATLIDA EZBER BOZACAK BİR MEKÂN: GAZİANTEPLİ KEYFİ KÜNEFE…
04-01-2018 17:37
Google News

Tatlı-Pasta-Çikolata alışkanlıklarınızı tümüyle değiştirecek, yepyeni bir sayfa açacak bir mekân burası.

MEKÂNIMIZ, KENTİN EN SAKİN SEMTİNDE

Tılmerç Mahallesi Sosin Caddesi Ak Kent Sitesi Altı (Bahçeşehir Koleji karşısı) B-Blok No: 2’de bulunan, Veysel Yalçın ve Eyüp Gün’ün ortaklığındaki Gaziantepli Keyfi Künefe Patisserie’nin konuğuyuz. Trafiğin rahatsız edici gürültüsü yok. Açık ve ferah bir semtte, kafa dinleyerek oturabileceğiniz bir mekân arıyorsanız, doğru adrestesiniz.

IŞIL IŞIL BİR MEKÂN

İmalathane ile birlikte 380 metrekare alandan oluşuyor mekânımız.  Asma tava, aralarında rengârenk LED ışıklar, bembeyaz duvarlar, orijinal avizeleri ile iç açan bir yapıya sahip.

BURADA TECRÜBE KONUŞUYOR

Baklavacı Ömer Acet, pasta ustası, bulaşıkçı ve yardımcı elemanları ile güler yüzlü 6 kişilik bir ekip çalışıyor mekânımızda. İşletme ortaklarından Eyüp Gün de bu işte çekirdekten yetişmiş, Gaziantepli olduğu için o yörenin meşhur tatlılarını bilen ve kendine has usüller katabilen başarılı bir usta.

HERŞEY GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE PİŞİRİLİYOR

Mekânın en güzel yanı, tezgâhın, mekânın görünen kısmında yer alması… Tatlı ve pastalarınız, açık tezgâhta, gözünüzün önünde, özenle pişiriliyor. Ustalarımız, eldiven ve önlüklerle, hijyen bir ortamda çalışırken, siz de masanıza konan tatlı ve pastaları gönül rahatlığı ile tüketme şansını yakalıyorsunuz. Ustalarımız “Merdiven altı üretim yapanlardan çok farklıyız” diyerek iddialı bir söze imza atıyor.

TATLI VE SÜT GELENEĞİ BURADA YAŞATILIYOR

Tatlınız, yanında süt ile geliyor. Aromalı süt, yediğiniz tatlıyı hazmetmenizi sağlıyor, midenizi rahatlatıyor. Tatlıdan sonra sınırsız çay ikramı var. Tabi taze sıkılmış meyve sularını da tercih edebiliyorsunuz.

KÜNEFENİN KAÇ ÇEŞİDİNİ BİLİYORSUNUZ?

Künefeyi tek çeşit bilenler için ezber bozacak bir liste geliyor. Çünkü künefe çeşitlerinden cennet çamuru, elida, paşa, fıstıkzade, ceviz paşası bu mekânda. Antep Katmeri, kuru pasta, yaş pasta, sütlü tatlılar ve çikolatayı bile kendileri yapıyorlar. Hiçbir şey dışarıdan gelmiyor, kalite ise mekânın öncelikleri arasındı.

İŞİMİZİ KEYİFLE YAPIYORUZ O YÜZDEN ADIMIZ KEYFİ

Bu işe keyfi girdiklerini söylüyor İşletme Sahiplerinden Veysel Yalçın ve ekliyor “Bu yüzden mekânın ismini keyfi yaptık. Çünkü işimizi keyifle yapıyoruz. Batman’a kaliteli bir mekân kazandırmak istedik. Künefesi, katmeri, baklavası, kadayıfı ile kaliteli bir mekân olsun istedik Bizim memleketimiz bunu hak ediyor”

USTALARIMIZ DÖKTÜRÜYOR…

Ustamız Eyüp Gün, söyleşi sırasında geçiyor tezgâhının başına. Ortağı Veysel Yalçın da sıvıyor kolları… El çabukluğu ile adeta şov yapıp 4 çeşit tatlı hazırlıyorlar bize. Antep’ten özel getirilen tereyağı, keçi sütü sahan kaymağı, Antep boz fıstığı, kendi imalatları olan tel kadayıfları ve ceviz içini kullanarak, lezzette doruğa taşıyan bir cevizli künefe yapıyor ilkin. Üzerini kaymakla süslüyor künefenin. Ardından Fıstıklı bir Antep Katmer, üzerinde bol kaymakla konuyor masamıza. Fıstık meraklıları için cennet çamuru, hafif tatlıyı tercih edenler için hasır künefe, tam not alıyor bizden. Daha önce pişirmiş oldukları kadayıf tatlısı, cevizli ve fıstıklı baklavalar, üzeri noel çam ağaçlı yaş pastalar, rengârenk kuru pastalar da görsel şölen oluşturuyor masamızda. Aromalı süt ile tükettiğimiz tatlılar, bu alanda 1 numara olduklarına ikna ediyor bizi. Şov yaparak tezgâhının başında ustalığını konuşturan Genç Ortaklar, ustalık sırlarını ise gizli tutuyorlar haklı olarak.

“ÖZEL GÜNLERDE REZERVASYON ALIYORUZ”

Mekânımız, özel gün ve haftalarda rezervasyon alıyor, program ve kutlamalara ev sahipliği yapıyor. Şık bir mekânda, lezzetten ödün vermeden organizasyon düzenlemek istiyorsanız, Gaziantepli Keyfi Künefe’yi, telefon rehberinizden eksik etmemelisiniz.

TATLINIZ, SICAKKEN AYAĞINIZA GETİRİLİYOR

Ev ya da işyerinizden çıkacak zamanınız yok, misafir ağırlayacaksınız ama tatlı-pasta yapacak fırsatınız yok! Hiç dert etmeyin. Çünkü mekânımız, araç servisi ile bu lezzetli tatlı-pastaları, henüz sıcakken, ev ve işyerinize, ayağınıza kadar getiriyor. Bunun için bir telefon yetiyor.

BU KADAR ÇEŞİT, HİÇBİR MEKÂNDA YOK

Tatlıda ezber bozan bir mekân burası. Sıradan tatlı çeşitlerinin çok dışında, başınızı döndürecek çeşit ve lezzette tatlılar için, kahvaltıda enfes poğaça ve kurabiyeler için en doğru adres burası. “Tatlı Bizim İşimiz” diyerek ne kadar iddialı ve özgüvenli olduklarını ortaya koyuyor ustalarımız.

SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİN

Sanal ortamda gazianteplikeyfi yazarak mekânımızı facebook ve instigram’dan takip edebilir, mekânımızın maharetlerini yakından izleyebilirsiniz. 0488 502 19 59 ve 0533 464 27 72 numaralı hatlardan ulaşabileceğiniz ve fiyatta sizi şaşırtacak mekanda, Sonsöz’ün selamlarını söyleyerek ekstra indirim ve sürprizlerden faydalanabilirsiniz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete