YENİ YERLER

URFA’NIN BABOŞ KEBABI BURADA YENİR

Yeni Yerler-Yeni Mekânlar köşemiz için bu hafta Mahatma Ghandi Bulvarı Aydın Arslan Caddesi Alman Hastanesi yanında faaliyet gösteren “Neden Urfa”ya götürüyorum sizi.

URFA’NIN BABOŞ KEBABI BURADA YENİR
08-06-2015 21:22
Google News

İlk intiba önemlidir derler. Neden Urfa’nın kapısından içeri girer girmez ferahlık ve rahatlık duygusu esir alıyor sizi. Yer yer ağaç ve çiçeklerle süslenen mekân, klimayla epey bir serinletilmiş. İlk intibamızı orta şeker bir Türk kahvesi ile taçlandırdıktan sonra Mekân Sahibi Nizamettin Akart ile başlıyoruz Neden Urfa’yı tanımaya.

URFALI AMMO, BU İSMİ ÖNERDİ

Mekân Sahibi Akart’a meşhur “Neden Urfa adını nereden alıyorsunuz?” sorumuzu yöneltiyorum. Sayın Akart “İstanbul’da bir restoran açmıştık ancak işler iyi gitmiyordu. İsim değiştirip yeni bir mekân açmanın peşine düştük. İsim arayışlarımız sürerken, bir amca vardı, Urfalıydı. Ammo diyorduk ona. Ammo, mekâna ne isim verelim diye danıştık. Bize Neden Urfa deyin, gerisini bırakın dedi. Biz de öyle yaptık. Çok şükür o günden bu yana işlerimiz çok iyi gidiyor” sözleriyle anlatıyor serüvenini.

YURTİÇİ VE YURTDIŞINDA ŞUBESİ VAR

1992 yılında İstanbul’da sanayicilerin kaldığı Horoz’da ilk şubesi açılmış Neden Urfa’nın. 21 yıllık serüveninde durmadan büyümüş mekânımız. İstanbul Milliyet Caddesi’nde 2. şubesini açtıktan sonra, 2013 yılında Batman’da 3. şubesini açmış. Yetmemiş, Avustralya’da 4. şubesiyle hizmet ağını yurdun dışına kadar ilerletmiş. 4 şubesinde de aynı ismi kullanan mekânımız, Neden Urfa’yı marka haline getirmiş.

URFA’NIN LEZZETLERİ BURADA

Şanlıurfa’nın enfes yemekleri pişiriliyor Neden Urfa’da. Hele bir Baboş Kebabı var, yeme de yanında yat denecek cinsten wallahi. Nasıl yapıldığının tarifini alıyoruz Mekân Sahibi Nizamettin Bey’den. Fıstıklı kebap, haşhaş kebabı, isot kebabı, patlıcanlı kebap, domatesli kebap, Adana ve Urfa kebabı ile kuşbaşından harmanlanıp hazırlanan Baboş Kebabının arkasında ne büyük zahmetler yattığını anlatıyor büyük bir titizlikle.

MENÜMÜZ ZENGİN Mİ ZENGİN

Menüsü zengin bir mekândayız. Lezzetli Baboş Kebabının yanında bütün kebap ve et yemeklerini, tavuk-kanat yemeklerini de bulabiliyorsunuz burada. Ezo gelin ve süzme mercimek çorbanızı büyük bir keyifle yudumlayıp tam altı çeşit salatanızla gözünüzü gönlünüzü şenlendirebilirsiniz.

YEMEKTEN SONRA KÜNEFENİZ HAZIR

Yemekten sonra ikram edilen künefe tatlısı da Neden Urfa’yı farklı kılan etkenlerden biri. Künefeyi büyük bir özenle hazırladıklarını belirten Sayın Akart “Yemekten sonra künefe tatlımızı, çayımızı kahvemizi ikram ediyoruz. Müşteri burada rahat bir şekilde, sıkılmadan ve huzurlu bir ortamda yemeğini yiyor, dinleniyor, sohbet ediyor. Salonumuz klimalıdır” diyor.

BATMAN’DA BU MEKÂNA İHTİYAÇ VARDI

2013 yılında Batman’da bu mekânı kurarken, kentteki açığı kapatmak istediklerine vurgu yapan İşletmeci Nizamettin Akart “Batman’a ilk geldiğimde yemek sektöründeki gelişmeyi yeterli bulmadım. Evet, sulu yemeklerde iyi bir yerdeyiz ama ızgara yemeklerinde geride kalmıştık. Bu mekâna ihtiyaç olduğunu düşündüm. Bu alanda bir açığı kapattığımıza inanıyorum” ifadelerini kullanıyor.

RAMAZAN’DA FİX MENÜYLE HİZMETTEYİZ

Bu güzide mekân, 12 personelle hizmet veriyor. Aynı anda 140 kişiyi ağırlayabilen mekân, aile salonuyla da konuklarına büyük bir jest yapıyor. “Zamanım yok, üşeniyorum, evimde ayaklarımı uzatıp kendi mutfağımda yemeğimi yemek istiyorum” diyenlerdenseniz hiiiiç dert etmeyin. Zira Neden Urfa, Alo Paket Servisiyle de sizlerin hizmetinde. 214 66 00 ve 0536 705 29 01 numaralı hattan sipariş aldıklarını ifade eden Sayın Akart, siparişleri zamanında ulaştırmak için büyük çaba gösterdiklerini belirtiyor. 08.00–24.00 saatleri arasında açık bulabileceğiniz mekân, Ramazan Ayında ise fix menü ile hizmet verecek. Mekânın arka bahçesini de açacaklarını belirten Sayın Akart “325 metrekare alanımıza arka bahçeyi de ekleyerek, 485 metrekare alana dönüştüreceğiz. Ramazan’da serin bir bahçede kurulan iftar sofrasında konuklarımızı ağırlayacağız” diyor.

TOPLU YEMEK YAPIYORUZ

Yemek sektöründe marka haline gelen Neden Urfa, taziye, düğün ve organizasyonlarda toplu yemek yaparak ispatlıyor kendini. Temizlik ve hijyenin, vazgeçilmez prensipleri arasında yer aldığını söyleyen Akart, hizmette önceliklerinin hijyen olduğunu da dile getiriyor. “Sınırsız güler yüz ve hizmet” sloganı ile çalıştıklarını ifade eden Akart, konuklarına ev rahatlığını sunma gayreti içerisinde olduklarını ekliyor sözlerine.

FİYATLARIMIZ UYGUN ÇÜNKÜ...

Enfes yemekler pişiren Neden Urfa’da fiyatların hangi aralıklarda olduğunu soruyoruz. Sayın Akart “Fiyatlarımız 8 TL’den başlar ve 12 TL’den kapanır. Fiyatlarımız dışarıya göre çok uygun. Çünkü burada çalışan herkes aileden ve mekân da bize ait. Yüklü giderlerimiz olmadığı için fiyatları olabildiğince düşük tutmaya özen gösteriyoruz” sözleriyle yanıtlıyor sorumuzu. Sözün özü, Batman’da lezzetli ve uygun fiyata yemek yiyecekseniz, Neden Urfa’dan vazgeçmeyiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete