YENİ YERLER

YAVUZLAR PASTANESİ

PASTANE DENİNCE AKLA GELEN İLK İSİM: YAVUZLAR

YAVUZLAR PASTANESİ
21-09-2014 20:27
Google News

Lezzet yolculuğumuzun bu günkü durağında Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan “Yavuzlar Pastanesi” yer alıyor. Mekân sahibi Cumali Bilici’den mekânı tanımaya başlıyoruz.

 

HİKÂYEMİZ 1968 YILINDA BAŞLIYOR

Yavuzlar Pastanesi’nin hikâyesi 1968’de 19 Mayıs Mahallesi’nde başlıyor. O zamanlar sadece simit ve poğaça üretimiyle hizmete giriyor.

Mekân sahibi Cumali Bilici’ye hikâyenin çıkış noktasını soruyorum. Bilici de “henüz 1989’da il olan Batman 1968’de çok küçüktü. O zamanlar simit ve poğaça üretimi yapılmıyordu. Batman’ın bu sektörde hizmete ihtiyacı vardı. Bunu gördük ve uygulamaya geçtik. O yıllarda simitleri biz yapıyorduk çocuklar da tepside satıyordu. Hatta Bismil’e bile gönderiyorduk trenle” karşılığını veriyor bana.

 

1989’DA SENARYOMUZU GENİŞLETTİK

1968’de başlayan hikâye, 1989’da mekânını değiştirmekle beraber senaryosunu da genişletiyor, artık simitle poğaçanın dışına çıkıyor.

Müşteri memnuniyeti ve sürekli gelişim ilkelerini önde tutan mekan, Bankalar Caddesi’ne taşınıyor. Simit ve poğaçanın yanında diğer pasta ve tatlı çeşitleriyle de hizmet vermeye başlıyor.

 

2006’DA İKİNCİ ŞUBEMİZİ AÇTIK

Kendini devamlı yenileyen ancak kalitesinden ve çizgisinden asla vazgeçmeyen Yavuzlar Pastanesi, bugünkü yeri olan ikinci şubesini (Turgut Özal Bulvarındaki) 2006 yılında hizmete açıyor.

NEDEN YAVUZLAR?

Sektörde güvenilir ve mükemmel bir hizmet ve üretimiyle öne çıkan mekânın sahibi Cumali Bilici’ye mekan isminin çıkış noktasını soruyorum. Bilici, ortaklardan birinin soyadının “Yavuzlar” olduğundan dolayı bu ismi kullandıklarını belirtiyor.

NEREDEYSE YARIM ASIRDIR HİZMET VERİYORUZ

Mekân sahibi Cumali Bey’e böyle uzun soluklu olmanın sırrını soruyorum. Öyle ya kolay değil. Yavuzlar Pastanesi, neredeyse yarım asırdır Batman’a hizmet veriyor.

Bilici “Ürünlerimiz çok kaliteli. Kalitemizden hiçbir zaman ödün vermedik. Yıllardır çizgimizi değiştirmedik. Batman Halkı’na ilgi ve alakamız gittikçe daha da büyüdü. Bizim bu ilgi ve alakamızı Batman da karşılıksız bırakmadı; bizi bu günlere getirdi. En önemlisi yaşam şartlarının farkında olarak bütçeleri zorlamıyoruz. Buraya gelen, öncesinde cebini kontrol etmeden gelebiliyor. Çünkü buranın kendisini zorlamayacağını çok iyi biliyor” cümlelerini sıralıyor.

ÜNÜMÜZÜ BATMAN’LA SINIRLI BIRAKMADIK

Profesyonel hizmet ve enfes lezzetlerle hizmet veren mekân, ününü Batman’la sınırlı bırakmayıp Batman dışına da taşırmış.

Mekân sahibi Cumali Bilici, başta Kuzey Irak olmak üzere; yurt dışından birçok ülkeye de ürünlerini gönderdiklerini belirterek “ Batman’a gelenler, giderken yurt dışındaki akrabalarına hediye olarak bizim ürünlerimizi götürüyorlar. Bu da bizi onure ediyor” diyor ve gurur ile mutluluk armonisinin tablosunu gösteriyor bize.

 

 

ORGANİZASYONLARDA DA BULUNUYORUZ

Açılış, düğün ve davet organizasyonlarına da ev sahipliği yapan bu kaliteli mekânda, sizler de dilerseniz organizasyonlarınızı yaptırabilirsiniz. Cumali Bilici “açılış, düğün ve davet gibi organizasyonlarda aldığımız siparişleri kendimiz götürüyoruz organizasyonun yapıldığı yere. Ve kendimiz masaları servise hazırlıyoruz, sunumu yapıyoruz” diyerek verdikleri hizmeti anlatıyor.

Kahvaltı organizasyonları da yaptıklarını, bunun için 100 kişilik kapasiteye sahip olduklarını belirten Bilici, daha önce bu tür organizasyonları düzenlediklerini ifade ediyor.

TÜM KURU, YAŞ PASTA VE TATLILARLA HİZMETİNİZDEYİZ

06.00–00.00 saatleri arası hizmet veren ve her gün açık olan bu seçkin mekân, resimli yaş pasta, şeker hamuruyla yapılan bütün yaş pastaları, maket yaş pasta, profiterol, supangle, sütlaç, keşkül, tatlılardan baklava, kadayıf ve diğer tüm kuru pasta çeşitlerini Batman halkına sunuyor.

 

BAHÇESİYLE DAVET EDİYOR

250 metre kare olan mekân, imalathanesiyle birlikte üç kattan oluşuyor. Önünden geçerken o güzel, şirin bahçesiyle adeta davet eder gibi bakıyor size. Bahçedeki masalardan birine oturuveriyorsunuz ansızın. Alt katta beyaz zeminde duvarlar krem rengi düşünülmüş. Tavanlardaki spotlar ve ışıklandırma sistemi harika. Kahverengi masalar, yine kahve sandalyelerle tamamlanmış.

GÖZLERİNİZ VE RUHUNUZ DİNLENİYOR

Cumali Bilici’yle mekânı gezerken üst kata çıkıyoruz. Bilici’nin daha çok ailelere ayrıldığını belirttiği üst katta da duvarlar yine krem rengi tasarlanmış. Geniş pencereleriyle içinizi açan mekan, duvardaki tablolarla gözlerinizi dinlendiriyor; sizi başka başka yerlere götürüyor. Kahve masa ve sandalyeleriyle kahve köşe takımlarıyla canlı çiçekleriyle ruhunuzu dinlendiriyor. Üst katta bebek sandalyesini de gördüğümde, mekânın annelerin rahatlığını da göz ardı etmediğini görüyorum.

SEVDİKLERİNİZİ MUTLU EDİN

O zaman n’apıyosunuz? En yakın zamanda fırsat yaratıp her kesime hitap eden bu seçkin mekânın yolunu tutuyorsunuz. Sevdiklerinizi ya da misafirlerinizi, arkadaşınızı bu güzel yere götürüyorsunuz. Çünkü sizi orda çok güzel bir ekip gülen yüzüyle karşılamaya hazır. Sevdiklerinizi mutlu etmek istiyorsanız, ne duruyorsunuz? Buradaki doğum günü pastalarıyla ya da tatlılarla da onları mutlu edebilir, sevindirebilirsiniz. Afiyet olsun…

 

Foto: Yusuf KAVAK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete