SONSÖZ’ÜMÜZ 3 YAŞINDA

01-06-2016

En sevdiğim klasiklerdendir 2 Haziran yazıları.

Gazetenin yıldönümüne özel tebrik mesajları, yazarlardan gelen anlam yüklü yazılar, Sonsöz’ün destekçileriyle gazete bürosunda yapılan o mütevazı kutlama ve elbette yaş gününe özel kesilen o pastalar (hele bir de bol çikolatalıysa…)

Kelebek kelebek, cıvıl cıvıl geçer genelde.

Tabi son süreçte bölgemizde yaşanan savaşı saymazsak eğer…

***

FARKIMIZ

Size birazdan itiraflarla dolu bir demeç vereceğim. Ancak Sonsöz’ü Sonsöz yapan değerleri konuşalım evvela.

-Batman’da klasik yerel gazeteler gibi birbirinin aynı haberleri, birbirinin aynı başlıklarla vermediğimizin farkındasınız zaten. Gündemden uzak kalmayan ve hatta gündem oluşturan haberlerimizle epey bir iddialıyız.

-Her güne özel sayfalarımızla esnafın, yatırımcının, vatandaşın, nostalji düşkünlerinin, sporseverlerin, kurum ve STK’ların sesi oluyoruz. Koyun elinizi vicdanınıza, bu kadar özel sayfayla çıkan bir gazete daha var mı çevrenizde?

-Sosyal medyada en fazla takip edilen yerel gazete olduğumuzu da gururla söylemeliyim. Konuyla ilgili verileri, Yusuf Kavak’ın köşesinden okuyabilirsiniz.

-Toplumla bütünleşen, okurları ile kocaman bir aile olabilen, doğrunun izinden ayrılmayan, gazetecilik ilkelerinden ödün vermeyen bir Sonsöz’le karşı karşıyasınız. İçinde bulunduğumuz sürecin hassasiyetlerini, bölge halkının taleplerini ve tabi ki kentin kemikleşen sorunlarını da göz önüne alarak yazdığımız, çizdiğimiz, kaleme aldığımız bütün satırlarda sorunların çözümü, demokrasi ve barış istemimizi derinden hissedebilirsiniz.

-Sonsöz’ü Sonsöz yapan en önemli fark ise birbirinden özel isimlerden oluşan yazar kadromuz. Sonsöz’den mahlası ile yazan Başyazarımız (Recep Kavuş)’dan tutun, Şehmus Temiz, Ekrem Işık (Eymen Eren), Hakan Tufan, Übeydullah Baş, Gül Mirkan, Ekrem Günaydın, Nami Temeltaş, Nihat İpekyüz, Razber Şemi, Sebahat Ekmen, Mehmet Ekmen ve Lezgin Yalçın’a kadar güçlü isimleri ve farklı görüşleri bir arada tutmayı başaran bir çiçek bahçesiyiz. Emin olun, bu kadar kozmopolit bir gazete daha bulamazsınız hiçbir yerde.

Bizi Sonsöz yapan şey, tüm bunların toplamından elde ettiğimiz değerlerdir.

***

İTİRAFLAR

Şimdi gelelim itiraflar kısmına… Her yıl gazetemizin çalışanlarından yazarlarına ve hatta matbaacılarına kadar herkesi bilinmeyen yönleriyle tanıtırım, bilenler bilir. Ama bu defa… Yaktım çıranızı Sonsöz ekibi.

Zira bugün bütün kirli çamaşırları ortaya dökme vakti.

Yüzünüze söyleyemediğim her şeyi burada, bizzat okurlarımın huzurunda, onlardan güç alarak çatır çatır dökeceğim ortaya.

Tabi yazımı yayınlamadan önce “başıma bir şey gelirse yayınlanan son makalemde adı geçen herkes şüpheli listesindedir” yazılı bir not bıraktım aileme. O halde başlayalım…

Siz patronumuz Ercan Atay…

Yahu dizi ve haberlerinizi izlerken şu hoparlörün sesini biraz kıssanız diyorum. Siz orada pür dikkat haberlere odaklanırken, biz masabaşında gürültüden saçımızı başımızı yoluyoruz da size belli etmiyoruz.

Emektarımız Medeni Akbaş…

Bütün gün tiyatro yap, taklit yap çok güzel baş göz üstüne. Eğleniyoruz da… Ama gözünü seveyim bir daha şarkı söyleme.

Grafik Tasarımcımız Fatih Efe…

Ne zaman duygusal anlamda biriyle görüşsen gazetede hatalar hatalar hatalar… Efe’nin kız arkadaşına sesleniyorum: Yeni Efe’yi al götür, bize eski Efe’yi bir an önce geri getir. Veyahut çocuğun moralini daima yüksek tut. Bundan böyle bu senin birinci vazifen. J

Genç Muhabirimiz Atilla Atay…

Atillacım sen yan büroya taşındığından beri o kulak tırmalayan müziklerinden kurtuldum. Wallahi müziğe düşman bir Türkan olma yolunda ilerliyordum senin yüzünden.

Mayami lakaplı muhabirimiz Yusuf Kavak…

Bazen haberleri bahane edip bağırıyorum ya, aslında o bağırmalar sana değil. Başka başka şeylere sinirlenip senden çıkarıyorum hıncımı. Bir tek sen çekiyorsun nazımı ne yapayım affet?

Batman’ın en hızlı muhabiri Osman Çapar

Her aradığımda “Bölge Hastanesindeyim haber var” diyorsun ya, yutmuyorum artık. İşi kaytardığının farkındayım bilgin olsun. Ama tebrik ederim iyi numaraydı…

***

Sonsöz’ü büyük emek ve fedakârlıklarla Batman’a kazandıran Patronumuz Ercan Atay şahsında, her gün siz okurlarımızla buluşmaktan büyük keyif alıyoruz. Siz bizimle olmaya devam ettikçe, biz Sonsöz’ünüz olmaya devam edeceğiz… Bu arada bugün saat 12.00’de gazete büromuzda pasta kesimi yapacağız, hepinizi bekleriz...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?