TEŞEKKÜR EDERİZ

03-06-2015

Malumunuz 2 Haziran gazetemizin yıldönümü nedeniyle gazete büromuzda sade mi sade, mütevazi mi mütevazi bir kutlama gerçekleştirdik.

Kutlama programımıza başyazarımız Recep Kavuş, Yazı İşleri Müdürümüz Ubeydullah Baş, yazarlarımızdan Hakan Tufan, Gül Mirkan, Fırat Baytak, çalışanlarımızdan M. Fatih Efe, Sefa Özalp, Yusuf Kavak, Osman Çapar, Ümit Ataş, Veysel Çetin, gazetemizin ailesinden Bayram Uyanık ve iki şirin kızı, emektarımız Medeni Akbaş ve Gazete Sahibi Ercan Atay, ev sahipliği yaparken, bendeniz yazarınız Hatice Türkan ise üzerinde Sonsöz’ün logosu bulunan pastamızı keserek kutlamadaki yerimi aldım.

Pastayı eğri kestiğimi iddia eden bazı iç mihraklar beni karalamaya niyetlense ve hatta bu durum gazetemizin Fotoğrafın Dili köşesinde mizahlaştırılsa da, dile getirilen iddiaların asılsız olduğunu altı çizili bir şekilde vurgulamak isterim.

Başını Spontane köşesinin mimarı Hakan Tufan’ın çektiği bu iç mihraklar dizisiyle ayrı bir platformda hesaplaşacağım.

Zira teşekkür yazıma kaosu karıştırmamakta kararlıyım.

Şimdi size, iç mihrakların tüm çabalarına rağmen kutlamamıza katılarak bizi keyiflendiren isimlerden bahsedeceğim.

Öncelikle Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Gönenç ve Hasan Kutay... Kendileri Batman basını ile aralarında kurdukları o samimi diyalog ile eminim birçok şehre örnek teşkil etmektedir. Mehmet Bey bütün yerel gazeteleri didik didik okuyan, eleştirinin de övgünün de hakkını veren bir isimken, Hasan bey ise bilhassa gazetemizin tasarımcısı M. Fatih Efe ile aralarındaki o derin bağ ile dikkat çekmektedir. (!) tam da bu noktada koca bir ünlem işaretiyle dikkatinizi çekmek isterim.

Valilik Basın Biriminden Murat Çiçek, Orhan Tarkan ve Ahmet Akbel de Batman basınına eşit mesafedeki yaklaşımları ile takdiri hak etmektedir.

İl Özel İdaresi Basın Sorumlusu İrfan Tapan, o hem Batman’ın en sevilen isimlerinden biri, hem de başarılı bir fotoğraf sanatçısı. Çektiği fotoğraflarla, ruhu dinlendirebilen ender sanatçılardan biri.

DEDAŞ Basın Sorumlusu Zeki Gün... O bizden biri, ayrıca Batman basını tarafından sevilen ve saygı duyulan bir isim.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Basın Birimi Sorumlusu Ali Şinasi Seven de zahmet edip teee oralardan geldiler. Sayın Seven de basına duyarlılığı ile bilinen isimlerden biri.

Doğuş Gazetesi’nden Salih Uyanık ve Yusuf Uyanık da kutlamamızda bizi yalnız bırakmadılar. Saygın şahsiyetiyle tanınan iki isim.

Demokrat Gazetesi’nden Nimet Dal, Batman’ın cıvıl cıvıl gazetecilerinden biri. Renkli kişiliği ile zihinlerde yer edinmiş.

Kutlamamıza katılan Matris Matbaacılık Sahibi Hüseyin Ay ve gazetemizin sıkı takipçilerinden Batmanlı esnaf Hüseyin Usalan, mütevazi kişilikleriyle takdir ettiğim isimler.

Yine bizi yalnız bırakmayan dostumuz, arkadaşımız Yılmaz Raman... Kendisi değerli bir isim ama şimdilik bu köşeyi boş bırakacağım, zira bana bir sözü vardı, o sözü yerine getirip getirmemesine bağlı olarak dolduracağım.

Kutlamamıza gecikmeli olarak katılan Yazı İşleri Müdürümüz Ubeydullah Baş, TRT Temsilcisi Hacı Şirin Yılmaz, Cihan Ajansının Temsilcisi Emrah Kocabey ise fotoğraf karelerine girme şansını kaybeden iki isimdi. Bir dahaki seneye daha erken gelmeleri rica olunur.

Sözün özü, sadece kutlamamıza katılanlara değil, kutlama mesajları göndererek bizi onure eden, çiçek ve pasta yollayarak keyiflendiren herkese kocaman teşekkür ediyoruz...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?