45 DAKİKADA KİTAP-1

45 DAKİKADA KİTAP-1
28-01-2022

Francis Bacon; “Bilgi, en büyük güçtür” diyor. Bilgi gerçekten güçtür. Bu bilgiyi elde etmek için okumak lazımdır.

Ünlü Fizikçi Pierre Curiee; “Endülüs medeniyetinden elimizde kalan 30 kitapla atomu parçaladık, eğer tüm kitaplar kalsaydı bugün galaksiler arasında dolaşıyor olacaktık.” Diyor.

Batılılar okumanın faydasını biliyor. Nitekim; trende, vapurda, otobüste, evde, tatilde kısacası her yerde ve her zaman kitap okumaktadırlar.

Biz ise maalesef yeterince okumuyoruz. Oysa dinimizin ilk emri “Oku” olmuştur. Okumayı anlamsız ve gereksiz gören bizler geriledikçe geriledik.

Toplumu ve insanlarımızı nasıl okumaya sevk edebiliriz? Düşüncesiyle ve Nemrut’un Hz. İbrahim için yaktığı ateşi söndürmede karıncanın su taşıma misalince biz de topluma bir nebze de olsa okuma alışkanlığı edindirebilir miyiz? Dedik.

Bu amaçla “ 45 Dakikada Kitap” adlı yayına başladık. Şu ana kadar 3 programımız yayınlandı. 4. Programı yayınlamaya niyet ederken Korona virüsüne yakalandım.

Allah kısmet ederse yeni programlarla seyircilerimiz karşısına çıkacağız. İlk Programımız Prof. Dr. Şemsettin Dursun ile başladı.

Şemsettin Hocanın 3 kitabı yayınlanmış. Kavramlar Analizi, Hayatı Anlamlı Kılmak ve son kitabı Gönül Dili ve İletişim.

Şemsettin Hoca hayata pozitif bakan ve hayatı anlamlı kılmak için gayret eden bir yazar. Bunu köşe yazılarında ve kitaplarında görüyoruz.

Hayatı anlamlı kılmak adlı kitabını okudum. Makalelerden oluşan bu kitabı

 iletişim, motivasyon ve pozitif bakış açısıyla oluşmuş.

Branşı Matematik olmasına rağmen edebiyat konusunda da başarılı olmuş. Yazarlığa nasıl başladığını ve yazar olmak isteyenlere tavsiyelerini programda kendisinden aldık.

Dolu dolu geçen programı seyredebilirsiniz.

***

İkinci yayınımız Doç. Dr. Davut OKÇU ile idi. Davut OKÇU Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde Öğretim Görevlisi.

Çeşitli İl ve İlçelerde Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış. Yılların getirmiş olduğu birikimi ile yazarlık yapmaya başlamış.

OKÇU’nun yayınlanmış 3 adet kitabı var. Karakter ve değerler eğitimi, Yezidilik ve Yezidiler ve İslam hukukunda Eğitim ve Öğretim hakkı.

Bilgi ve donanım bakımından seyirci tarafından takdir edilen yazarın araştırmaya yönelik “Yezidilik ve Yezidiler “ kitabı epey ilgi gördü.

Birçok seyirci Yezidiler ile ilgili bilgileri olmadığını, kimi seyircinin ise bilgilerinin yüzeysel olduğunu ve program sayesinde Yezidiler hakkında bilgi edindiğini söyledi.

Seyirciler tarafından farklı birçok sorunun sorulduğu programı izlemeyenler için linki; buraya bırakıyorum.

***

Üçüncü yayınımız ise Muhammed Zeki Mirzaoğlu (Kurt) ile yapıldı. Hocamızın yeni çıkacak eseri ile toplamda 12 kitabı mevcut.

İslam alemine yansıyan birçok konuyu ele alan kitaplarından bazıları; Vahdet, Demokrasinin Meşruiyet sorunu.

Yasa koyucu olarak Peygamber, Nezaket ve Görgü Metodolojisi, Taklidin karanlığından İçtihadın aydınlığına, Siyer.

Kitapları genelde araştırmaya yönelik olup geniş bir kaynakçaya dayanmaktadır. Aynı zamanda hacimli eser özelliğini de barındırmaktadırlar.

Eser çok olunca soru sayısı da arttı. Dolayısıyla 45 dakikalık program bize yetmediği için programın süresini aştık.

Döngümüz tamamlanınca bazı yazarlarımızla belki ikinci defa yayın yapma imkanını elde edebiliriz.

Bu programı izleyemeyenler için linkimiz şöyledir. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?