45 DAKİKADA KİTAP-3 VE YENİ PROJELERİMİZ

45 DAKİKADA KİTAP-3 VE YENİ PROJELERİMİZ
14-03-2022

Programımız tüm hızıyla devam ediyor. Hızını ve niteliğini artırma amacımız da devam ediyor. Bu yazımızın sonuna doğru yeni projelerimizi de yazacağım inşallah.

            Serinin son üçlüsünü de yaptık. İlk Programımız Cahit Çekmen ile idi. “Barutsuz Savaş” adlı kültür ve bilinç kitabını tanımış olduk.

            Cahit Çekmen ile hoş bir söyleşi yaptık. Seyircilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık. Cahit Çekmen gerçekten kendini yetiştiren bir yazardı. Seyircilerden de olumlu not aldı.

            “Barutsuz Savaş”; Küreselleşmenin bizi nasıl sarmaladığını, her yönüyle bizi nasıl kuşattığını ayrıntılı bir şekilde açıklamaktadır.

            “Barutsuz Savaş”; Kültür emperyalizmi ile tek tip insan yetiştirilmek istendiğini böylece Kapitalizmin tüketimi yaygınlaştırma amacına hizmet ettiğini söylemektedir.

            Sağlık endüstrisi ve ilaç sektörünün Uluslar arası ilaç firmalarının tekelinde olduğu yasal düzenlemelerin bunlara hizmet ettiği ifade edilmektedir.

            İzlemeyen seyircilerimiz için Cahit Çekmen ile yaptığımız programın linkini buraya bırakıyorum.

            Serimizin ikinci programını Boyundan aşağı felçli olan Abbas Karabulut ile yaptık. Yazar Abbas Karabulut azmin zaferine bizi şahitlik etti.

            Çok az kişinin yapabileceği bir şey yapmıştı. Tam 15 kitabı yayınlanmıştı. Yayını yapmadan birkaç önce “Evrensel Düşünce “ adlı kitabı da yayınlanmıştı.

            Programa gelmesinde bile iki üç gencin rolü olmuştu. Yeğenleri onun için seferber olmuştu. Kimi taşıdı onu kimi de programda ona asistanlık yaptı.

            Tüm engellere rağmen hayata tutunması ve bulunduğu durumdaki tevekkülü bizim için takdire şayan bir durumdur.

            İzlemeyen seyircilerimiz için Abbas Karabulut ile yaptığımız programın linkini buraya bırakıyorum.

            Serimizin son programı 8 Mart gününe yani Kadınlar Gününe denk geliyordu. Günün anlam ve önemine binaen kadın yazar ile programımızı yapma gereği duyduk.

            8 Mart Kadınlar gününde Kadın Yazar Nadire Batu ile söyleşi yaptık. Nadire Batu’nun 2 adet kitabı bulunmaktadır.

            İlk kitabı olan “Mutluluğun Formülü” adlı kitabını okuma fırsatını buldum. Kitap manevi yönlerle kendini geliştiren insanın mutlu olacağını ifade etmektedir.

            İnsanın sadece bedeni beslemekle mutlu olamayacağını aynı miktarda hatta daha fazla ruhu da beslemesi gerektiğini ifade etmektedir.

            Kitabın içeriğinde Bediüzzaman ve Mevlana’dan alıntı birçok özlü söz ve ifade bulunmaktadır. Kitabı okurken sık sık Bediüzzaman’ın Risalelerine atıfta bulunulmaktadır.

            İkinci kitabı ise ;“Hayattan Nasıl Tat Alabiliriz?” yine hayatın olumlu yönlerini ele almakta ve pozitif bakış açısını ön plana çıkarmaktadır.

            İzlemeyen seyircilerimiz için Nadire Batu ile yaptığımız söyleşinin linkini buraya aktarıyorum.

Her hafta farklı bir yönü, farklı bir perspektifi ve bakış açısını ön plana çıkarmak istemekteyiz. Bu açısından yeni projeler mevcut.

Bu açıdan bu hafta ilk olarak İş Dünyası, İş bulma, İş ararken nelere dikkate almalıyız? Vs. gibi özellikle çalışma hayatına yönelik program hedefliyoruz.

İlk programımızı bu sorulara cevap bulabilecek ve İş Dünyası ile ilgili bir yazarımızı Besim Eviz’i yayına çıkarmayı hedefliyoruz.

Besim Eviz aynı zamanda Batman İş Kurumu İl Müdürü olduğu için ve konu ile ilgili 4 kitabı olduğu için faydalı bir program olacağına inanıyoruz.

İkinci olarak hafta içinde Batman’a gelecek yılların Üstadı ve “Kendini Arayan Adam” romanı ile tanıdığımız Halit Ertuğrul müsait olursa hafta içinde konuk etmek isteriz.

Üçüncü olarak İstanbul’dan “İz bırakan Kalemler”  yazarı ve koordinatörü Esra Ceylan’ı önümüzdeki hafta konuk etmek isteriz.

            Serimizin son haftasını Fransa’ya bağlanıp Nedim Gürsel ile söyleşi yaparak bitirmek istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?