45 Dakikada Kitap-7

45 Dakikada Kitap-7
13-06-2022

Zaman hızla akıp gitmektedir. Daha dün gibi “45 dakikada kitap” adlı yayınımıza başladık. Dile kolay tam yirmi bir program gerçekleştirdik.

Allah kısmet ederse bundan sonraki, yirmi ikinci program olacak. Gerek yerel, gerek Ulusal, gerekse Yurtdışında yaşayan yazar konuk ettik.

Yedinci serimizin ilk konuğu genç bir yazar idi. Gençlere bir şans tanıyalım istedik. Zira gelecek gençlerindir.

Her ne kadar heyecanlı olduğunu ve daha önce böyle bir yayına çıkmamış olduğunu dile getirse de genç Yazar İrem Çelik’i motive ettik.

Nitekim her şeyin bir ilki var idi. Bu ilki bir an önce gerçekleştirmek daha kısa zamanda yol almak demekti.

Genç Yazarımız ilk yayını olmasına rağmen iyi performans gerçekleştirerek birçok yazardan daha fazla izlendi.

Genç Yazar İrem Çelik’in ilk kitabı bir roman idi. “Beyaz Papatyam” adlı romanı çoğunlukla kurgulanmış idi.

Kurgulamak elbette kolay bir iş değildi. Genç bir kızın başından geçenleri anlatan bir aşk romanı niteliğinde idi romanı.

Yazarımızın Romanını ve kendisini anlatan bu programı canlı izlemeyenler için yayın linki şöyledir.

İkinci konuğumuz Abdülselam Durmaz oldu. Abdülselam Durmaz 28 Şubat Post Modern darbenin mağduru olmuştu.

Cezaevinde 24,5 yıl yatarak gençliğini cezaevinde bırakmıştı. Ancak; “Şer gördüğünüz hayır, hayır gördüğünüz şer olabilir.” Hadisi burada kendini gösteriyordu.

Yazarımız her ne kadar cezaevinde uzun bir süre geçirmiş ve gençlik yıllarını Post Modern darbenin ellerine teslim etmek zorunda kalmış ise de çok güzel bir roman yazmış idi.

Epik Fantastik bir Roman günümüzde çok yazılan bir roman türü değil. “Harry Potter” ve “Yüzüklerin Efendisi” de aynı tür romanlar olsa da bu tür alternatif yerli romanların yazılması da sevindirici olmuştur.

 “İlma” adlı epik fantastik roman dört cilt halinde yazılmış olup geniş hacmiyle uzun bir sürenin ürünüdür.

 “İlma”  tam on dört yılda yazılmış olup büyük bir düşünce ve emeğin ürünüdür. Hayal ve kurgu elbette basit bir olay değildir.

Eseri okumadım ama çocuklarım için almayı düşünüyorum. Programı izlemediyseniz, izlemenizi tavsiye ederim.

Son olarak gazetemiz yazarlarından Mehmet Yavuz Çakal’ı konuk ettik. Yazarımız Mehmet Yavuz Çakal birikimiyle iki kitap yazmış idi.

Hoş bir söyleşi gerçekleştirdik. Tamamen samimi ve doğal bir ortamda gerçekleşen sohbetimiz sanırım verimli geçti.

Yazarımızın iki kitabı var. Bunlardan biri “Gerçeğe Doğru” diğeri ise “Hayatım Kuran’ın Neresinde?” olup ikisi de Yazarın makalelerinden oluşmaktadır.

Yazarımızın yetişmesine annesinin katkısı olmuş. Annesi sanırım eski Osmanlı kadınları gibi ferasetli bir kadınmış.

Asıl mesleği Veteriner olmasına rağmen Mehmet Yavuz Çakal kendini bilgi ve kültür yönünden yetiştirip gençlere faydalı olmayı amaç edinmiş.

Özellikle biz Müslümanların kaynağı ve kitabı olan Kuran’ı Kerim ile ilgili sorularımız oldu. Bu sorulara da içtenlikle cevap verdi.

Bu söyleşiyi kaçırdıysanız veya izleme imkânı bulamadıysanız buraya bırakacağım yayın linki vasıtasıyla izlemenizi tavsiye ederim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?