45 DAKİKADA KİTAP-8

45 DAKİKADA KİTAP-8
22-08-2022

Bu serimizin ilk programını Eğitimci yazar Burhan Zengin ile yaptık. Burhan Zengin yıllarca çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

Aynı zamanda yazar olan Burhan Zengin tarih konusunda araştırmalarda bulunmaktadır. Hasankeyf Tarihi ve Mardin Tarihi ile ilgili kitapları ilgi çekicidir.

Baskıya verilmemiş kitapları da bulunmaktadır. Bunlardan biri de Nusaybin Tarihi olup bu kitap da okunmaya değerdir.

Yayınımıza özellikle Ilısu Barajının devreye girmesi ile su altında kalan Hasankeyf Tarihi adlı kitabı irdeleyerek başladık.

Hasankeyf’in sulara gömülmesi ile neler kaybettiğimizi öğrenmek istedik. Yeni Hasankeyf’e nelerin taşındığını öğrenmek istedik.

Ayrıca Mardin Tarihi kitabı nezdinde Kasımiye Medresesi ve Zinciriye Medresesinin özelliklerini öğrenmeye çalıştık.

Yazar Burhan Zengin ile yaptığımız yayını izlemeyenler için linki buraya bırakıyorum.

Serimizin ikinci programını Yazar Reşit Öztoprak ile yaptık. Yazar Reşit Öztoprak’a ait bir kitap bulunmakta olup adı “Ben” dir.

Yazar güzel bir konu seçmiş olup insanlık tarihi boyunca “Ben” demenin nelere mal olduğunu açıklamaya çalışmış.

Sorularımız da kitap içeriği ile uyumlu oldu. İlk “Ben” diyen Şeytan’ın bu benliği, kovulmasına neden oldu.

Hz. Âdem’in Hz Havva ile Cennetteki yaşantısı “Ben” demeleri ile son buldu. “Ben” Cennet yaşantısını Dünya yaşantısına tebdil etti.

Başka bir örnek ise Hz. Âdem’in çocukları ile ilgili oldu. Kabil’in “Ben”liği katil olmasına sebep oldu.

Güzel örneklerin verildiği bu programı izlemek isteyenler için linkimiz;

Serimizin üçüncü programı Ulusal düzeyde yazarlık yapmış ve bir dönem popülerliği yüksek olan Yazar İlhami IŞIK ile yapıldı.

Yazar İlhami Işık istediğiniz soruyu sorabilirsiniz diyerek çıtayı yükseltti. Davetimizi kırmayıp programımıza çıkarak mütevazılığini de göstermiş oldu.

İlhami Işık çok önemli sosyal sorumluluk uygulamalarını yürütmektedir. Bu konuda birçok kişi tarafından takdir edilmektedir.

Durumu olmayan insanların; elektrik, doğalgaz, su faturalarını sanal medyada isimlerini vermeden durumu olanlara yöneltmektedir.

Yazar İlhami IŞIK ile kitabı “Balıkçı’nın Feneri” üzerinde konuştuk. Her şeyden önce Balıkçı lakabının nereden geldiğini sorduk.

Diğer bir sorumuz ise Balıkçı Feneri’nin neyi temsil ettiği ile ilgili idi. Cevapları açık ve dikkat çekici idi.

Sadece kitap ile ilgili soru sormadık. Aynı zamanda Siyaset ile ilgili de birçok soru sorduk. Bu konuda cesur açıklamalar yaptı.

Bir dönemler Devlet’in yürüttüğü çözüm süreci görüşmelerinde görev alarak önemli bir fonksiyon icra etti.

Çözüm sürecini kim bitirdi? Diye sorduk. Cevabı her iki taraf da oldu. Bu konuda her iki tarafın da sorumluluklarını yerine getirmediğini söyledi.

Bir diğer sorumuz Çözüm süreci tekrar başlar mı? Devlete bağlı olduğunu ve seçim öncesi süreci tekrar başlatabileceklerini söyledi.

Ancak popülist davranıp oy alma amacıyla seçime çok az bir zaman kala başlatılırsa sonuç çıkmayacağını belirtti.

Bu yayınımız izlemeyenlerin izlemelerini tavsiye ederim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?