BARIŞ, HUZUR VE İSTİKRAR

26-10-2015

Hafta sonu konuklarımız AK Parti Milletvekilli Adayları idi. AK Parti Milletvekilli 1. Sıra Adayı Ataullah Hamidi başka bir programa katıldığı için gelememişti.

Ancak AK Parti 2. Sıra Adayı Ziver Özdemir, 3. Adayı Murat Çiçek, 4. Adayı Adile Gürbüz, İl Başkanı Diyaadin Uçar, Merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğul davetimize icabet ettiler.

Seçime bir hafta kala gerçekleştirdiğimiz bu programda okurlarımıza aracılık ederek onların sormak istediklerini de sorma imkânı bulduk.

Öncellikle bu seçim programında AK Parti birinci sıra adayının ısrarla vurguladığı “barış” ve dördüncü adayının sık sık dile getirdiği “huzur ve istikrar” cümlelerinin röportaja katılan vekil adaylarınca da dile getirilmesi böyle bir başlığı seçmemize neden oldu.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti özellikle bölgemizde bir önceki genel seçimlere göre oylarını düşürmüştü.

İlimizdeki oy oranı kaybı yüzde yirmi civarında idi. Neden bu kadar oy kaybı yaşandı?

Oy kaybının nedenleri ile alakalı analiz yapıldı mı?” Sorumuza Özdemir “7 Haziran öncesi Türkiye geneli için oy kaybının yaşandığını bölgemizde ise vekil sayısında trajik bir düşüş yaşandığını ve bunun da bölge insanının çözüm sürecine hassasiyet duymalarından kaynaklandığını söyledi. İlaveten bölge insanının HDP’nin barajı aşarak meclise taşınmasını ve çözüm sürecinin mecliste çözülmesini istediğinden irade beyanını bu şekilde gösterdiğini ifade etti.

Vekil adayı Özdemir, 7 Haziran öncesinde vatandaşta korku dünyası oluşturulduğunu, baskı ve tehditlerin olduğunu, bazılarının iyi niyetli olarak HDP barajı aşsın mantığı ile HDP’ye oy verdiğini dile getirdi.

28 Şubat ikna odaları gibi ikna ortamlarının oluşturulduğunu ve iknaların demokratik olmayan tehdit, şantaj ve korkutma ile gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çözüm sürecinde kırılma noktası nerede başladı?” diye soruyoruz.

Özdemir “1.Dünya savaşının başlaması nasıl Avusturya-Macaristan İmparatorluğu veliahdının Sırp Milliyetçisi tarafından öldürülmesi şeklinde gösteriliyorsa, Suruç olayı da çatışma başlangıcı olarak gösteriliyor. Oysaki öncesinde yaşananlar var. Örgüt çözüm sürecini baskı ve tehdit unsuru olarak kullanmıştır. Çözüm sürecinin iyi niyetle devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Ancak çözüm süreci bölge insanını PKK’nın insafına ve vicdanına havale etme şeklinde olmamalıydı” dedi.

Vekil Adayı Çiçek de çözüm sürecinde Kandil’in Öcalan’ı dinlemediğini ve Öcalan’ın silahlı unsurlarınızı sınır dışına çıkarın söyleminin boşta kaldığını ifade etti. Kandil’in, Abdullah Öcalan’ın yazılı ve sözlü hiçbir talimatına uymadığını ve böylelikle çözüm sürecinin akamete uğradığını dile getirdi.

4. Sıra Adayı Adile Gürbüz, Batman için vaatleri ve projeleri olduğunu bunlardan birinin de AMATEM (uyuşturucu ile mücadele ve tedavi merkezi) olduğunu söylüyor.

AMATEM konusunda Başbakanın eşi ile görüştüğünü ve Türkiye’nin dört bir yanında bu merkezlerin kurulacağını, önceliklerin Doğu ve Güneydoğu’da olacağını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi için Batman’ın pilot il olarak seçildiğini de ayrıca ilave etti.

Gürbüz bunun dışında da projelerinin olduğunu, özellikle kadın ve gençlere yönelik çalıştığını, kadın ve gençlerin çokça talep ettiği kadın merkezleri, gençlik evleri ve aile destek merkezlerinin kurulması için çaba göstereceğini de zikretti.

Seçime bir haftadan az bir süre kaldı. Seçimin barış ortamında geçmesi ve öyle sonuçlanması en büyük temennimizdir. Ayrıca seçim sonuçları ile ülkemizde barış,huzur ve istikrarın perçinleşmesini ümit ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?