BARIŞ VE HUZURUN DEVAMI

25-05-2015

Bu hafta AK Parti milletvekili adaylarını konuk ettik. Hafta sonu Cumartesi kahvaltı konuklarımız Halen milletvekilli olan ve 7 Haziran seçimlerinde AK Parti tarafından birinci sıradan aday gösterilen Ziver Özdemir, üçüncü sıradan aday gösterilen Murat Güneştekin ve dördüncü sıra adayı Av. Adile Gürbüz idi.

Seçime iki haftalık bir süre olduğu için genellikle seçim ile alakalı sorular sorduk. Bunun yanında Batman ve Türkiye konulu sorularımız da oldu.

Milletvekili adaylarına neden AK Parti diye sorduk. AK Partinin huzursuzluğu devraldığını ama 2002 yılından bu yana istikrar ve huzuru hakim kıldığını ifade eden adaylar devamında ekonomik istikrarsızlık ve çatışma ortamından milletin bıktığını dile getirdiler.

 AK Parti’den önce Koalisyon hükümetlerinin refah getiremediğini, refah ve huzurun AK Parti ile geldiğini ifade eden Murat Güneştekin ve Ziver Özdemir’e, Adile Hanım da Olağanüstü halin AK Parti tarafından kaldırıldığını ilave ederek önemli bir noktaya değinmiş oldu.

Sivil anayasa arzusu ile başlayan AK Partinin Anayasayı neden değiştirmediğini sorduk. Bu soruyu halen Mecliste milletvekilli olan dolayısıyla Meclis çalışmalarından haberdar olan Ziver Özdemir’e sorduk. Ziver bey Meclis aritmetiğinde Anayasa değişimi için yeterli sayıya ulaşmadıklarını, ayrıca diğer partilerden de destek göremediklerinden Anayasa değişikliklerini gerçekleştiremediklerini ifade ettiler.

Yerel ile alakalı sorularımızdan biri olan Havaalanı sorununu gündeme alarak adaylara neden uzun süreli bir Havaalanı bakımı diye sorduk. Öncellikle havaalanı pistinin güvenliği söz konusu, dolayısıyla yolcular olarak bizim güvenliğimiz söz konusu olduğundan bu bakımın zorunlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Adaylar, devamında 6-7 aylık bakım programının yapılan görüşmeler ile kısaltıldığını da sözlerine eklediler.

Seçimle ile alakalı sorularımızdan; “7 Haziran seçimlerinde ne kadar oy almayı hedefliyorsunuz?” diye sorduk. Ziver bey bu soruya önceki seçimlerden daha iyi bir oy oranı ile seçimden çıkacaklarını söyleyerek soruya cevap vermiş oldu.

AK Parti’den son günlerde ayrılmalar olmakta bunları nasıl değerlendiriyorsunuz? Diye sorduk. Ziver bey, bu tür ayrılmaların kendileri için bir kayıp olmadığını söyledi. Ayrıca ”Varlıklı günde olup, yoklukta olmamanın riyakârlığın bir sonucu” olduğunu da sözlerine ekledi.

Seçim güvenliği ile alakalı soru soruyoruz. Devletin üzerine düşen Seçim güvenliği ile alakalı ne gerekiyorsa yapılacağını, Demokrasiden ve hukuktan bahsedenlerin söylemlerine uygun hareket etmeleri gerektiğini de ayrıca ilave etti.6–7 Ekim olaylarında birilerinin “Eli ve Yüzü kanlı” olduğunu söyledi.

Çözüm süreci ile ilgili çalışmalarda daha fazla hangi Partinin katkısının olduğunu soruyoruz. HDP’nin çözüm sürecinde hiçbir adım atmadığını, en fazla adımın AK Parti tarafından atıldığını ifade eden adaylar, “Çözüm sürecinin seslendirmesini HDP kadar yapmadık, ama icraata HDP’nin bizim kadar çalışması olmamıştır” diyerek Çözüm süreci ile ilgili sorumuza cevap verilmiş oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?