Basın ile buluşmadan satır araları

Basın ile buluşmadan satır araları
30-04-2023

AK Parti Batman milletvekili adayı Serkan Ramanlı Ramazan ayının son günlerinde Basın ile buluştu. İftarda Basın ile buluşan Ramanlı önemli açıklamalarda bulundu.

Basın buluşmasında basının sorunlarından, yeni anayasaya, Batmanın yol sorunundan kendilerine yapılan iftiralara kadar birçok konuya değindi.

İftardan sonra basın mensuplarından soru da alan Ramanlı sorulara gayet açık ve net cevaplar verdi. Basın mensupları buluşmasına basın mensuplarının çoğu katılmıştı.

Bizim de birkaç sorumuz oldu kendisine.

Sorduğum sorulardan biri vaatleri arasında yer alan yirmi beş yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı idi.

Bu vaatler için herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığını finansmanın nereden sağlanacağı ile ilgili soru sorduk.

 Ramanlı dedi ki:”Siyaset birçok konuda karar verdiği şeyi başarmaktadır. Önemli olan bir şeyi yapmak için kararlı olmaktır.”

Devamında; “Çok zor şeyler değil bunlar. Ailenin korunması ve devamı için bu projelerin yapılması gerekir”

İkinci bir sorum yine sosyal faaliyetler ile ilgili idi. “Evlenecek gençlere evlilik yardımı yapacağınızı söylüyorsunuz. Bu istisnasız herkese mi yapılacak?” diye sorduk.

Serkan Ramanlı şöyle cevap verdi:”Gençlerin evliliğinin önündeki engeli kaldıracağız. Evlenmeleri için gereken finansmanı sağlayacağız “

Akabinde daha önce benzer çalışmaların neden başarılı olmadığını ifade etti. Dedi ki:” Daha önce gençlere yardım adı altında faiz ödemeli para verildi. Böyle bir çalışmanın faydalı olmayacağı belli idi.”

Serkan Ramanlı bu açıklamalarından çok zaman geçmeden AK Partinin seçim beyannamesine ve vaatlerine bunların ilave edildiğini basından okuduk.

Buna göre evlenecek gençlere 150.000 faizsiz kredi verilecekti. Aynı zamanda yirmi beş yıl evli kalan kadınlara da emeklilik hakkı verilecekti.

Serkan Ramanlı yeni yapılacak anayasada kimseye dayatmanın olmaması gerektiğini söyledi.” Etnik, dini vs hiçbir dayatmanın olmaması gerekir.” dedi

Anayasa çalışmasının mutabakatla yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Sivil bir anayasanın süratle yapılması gerektiğini söyledi. Zira 1982 askeri anayasasından bir an önce kurtulmalıyız dedi.

Hiç kimsenin ırkından veya inancından dolayı hor görülmemesi gerektiğini ifade etti. İsteyen istediği şekilde inanır veya inanmaz dedi.

Basın mensubu bir arkadaş şöyle bir soru sordu. “Batman lobisini oluşturup bir araya nasıl getireceksiniz?”

Serkan Ramanlı “Ankara’dan ne istediğiniz çok önemlidir. Ankara’dan küçük şeyler isterseniz küçülürsünüz. Büyük şeyler isterseniz, büyürsünüz.”dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?