BATMAN GÜVENLİ Mİ?

11-10-2020

Cumartesi sabahı Batman Çalışan Gazeteciler Derneğinin davetlisi olarak İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ile söyleşide bulunduk. 
Emniyet Müdürümüzü Samimi ve içten gördüm.

Sorularımıza açık ve net cevaplar verdi. Sorulan her soruya açık yüreklilikle cevap vermeye çalışan Emniyet Müdürümüzle hoş bir sohbet geçirdik.

Sorularımız; halkın dert yanarak bize bildirdiği, kendimizin gözlemleri, olmasını istediklerimiz, olur mu dediklerimiz ve halkın yararına gördüklerimizdi.
Sorularımızdan biri uyuşturucu ile mücadelede nerede olduğumuz idi. Uyuşturucu ile mücadelede yeterince başarılı mıydık?

12 Ekim Pazartesi okullar kısmen açılacaktı. Okullar yeterince güvenli miydi? Okulların çevresinde tedbirler alınmış mıydı?
Emniyet Müdürümüz tüm bu sorulara açık ve net cevaplar verdi. Müdürümüz Okul önlerinde ve çevresinde gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

Buna göre Okul önlerinde Polis ekipleri gözetim ve denetlemesini yapacak. Buna ilave olarak Okul çıkış saatlerinde trafik ekiplerinin de görev alacağını söyledi.
Metruk binalar, Mezbele yerler vs gibi yerlerde uyuşturucu tacirlerinin dolaşımını engellemeye çalıştıklarını söyledi.

Özellikle Metruk binaların yıkılmasına çalıştıklarını ilave etti. Uyuşturucu ile mücadelede epey yol aldıklarını özellikle belirtti.
İl Emniyet Müdürümüz “Uyuşturucu ile mücadelede epey yol kat ettik. Ancak henüz her şey bitmiş değil. Mücadelemiz devam etmektedir.” 

Emniyet Müdürümüze ikinci sorumuz Otogar Cinayeti ile ilgili idi. Aslında özelde Otogar cinayeti gibi gözükse de bu tür vakaların yaşanmaması dileğimiz idi.
Belki eski bir olay, belki geçmişte kalmış bir olay ve hatta şu anki İl Emniyet Müdürümüzün olmadığı bir dönemde yaşanan bir olaydı.

Ancak bu tür vakalar yaşanmamalı idi. Hatanın nereden kaynaklandığı araştırılmalı ve çözüm bulunmalı idi.
Amacımız üzüm yemek idi. Çözümün bulunması ve bir daha göz göre insanlar öldürülmemeli idi. Çaresi var ise kurtarılmalı idi.

Emniyet Müdürümüz olayın yaşandığı dönemde kendisinin Batman İl Emniyet Müdürü olmadığını ancak olayı soruşturduğunu söyledi.
Olayın kapalı bir mekânda geçtiğini, vatandaşın olaya müdahale ettiğini, ortamın kalabalık olduğunu söyledi.

Polis silah kullanma yetkisine dayanarak silahını kullanma durumunda kalsaydı belki başka ölümler olurdu.
Zira zeminin parlak fayanslarla döşeli olduğunu ve ateşlenecek silahtan çıkan merminin birkaç kez yön değiştirebileceğini söyledi.

Birkaç kez yön değiştiren merminin kalabalığa isabet etmesinin mümkün olduğunu Polisin bunu göze almadığını sözlerine ilave etti.
Bir diğer sorum Parklarda özellikle de Çocuk Parklarında güvenliğin sağlanıp sağlanmadığı yönünde idi.

Çocuk Parklarında yeterince güvenlik kamerasının olup olmadığını sordum. Şehrin genelinde kameraların sayısı yeterli miydi?
Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Şehrin genelindeki kameraların yeterli olduğunu ve tüm kameraların kontrol edildiğini söyledi.

Ayrıca çocuk parklarının da gözetim altında olduğunu kameraların da yeterli sayıda olduğunu söyleyerek sözlerini bitirdi.
İl Emniyet Müdürümüz ile yapılan söyleşimiz verimli geçti. 
İnşallah sonuçları hayırlı olur

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?