BATMAN HER YERDE OKUYOR…

29-10-2018

“Batman her yerde okuyor” sloganıyla düzenlenen ve Batman’da ikinci olan Kitap fuarı çok güzel bir şekilde geçti.

Kalabalık bir kitle tarafından ziyaret edilen Fuar geçen yıla oranla daha güzel bir konumda kurulduğu için insanların rağbet etmesine yol açtı.

Yediden yetmişe herkesin uğradığı bir mekân olan ve bazen kalabalık yüzünden geçmekte zorlandığınız bir alan halini aldı.

Bazı eksiklikleri vardı elbette.

Örneğin havalandırma sistemi mevcut olmadığı için güneşli havalarda boğucu oluyordu.

Yağmurlu günlerde ise içeriye yağmur sularının damladığını ve kitapları ıslattığını fark ettik.

Yağmur kesildikten sonra da iç ve dış sıcaklık farkı yüzünden içeride nem oluşturup su damlacıkları iç tavanda birikim yaparak kitapların üzerine aktı.

Ayrıca fuar içinde veya hemen bitişiğinde bir mescit, lavabo vs olmasında fayda vardı. Ancak bunların eksikliği hissedildi.

Tüm bunlara rağmen çocukların kitaplara dokunuşu ve ilgisi, gençlerin yazarlara sordukları sorular ve yapılan sohbetler gelecek için güzel umutlar yeşertti.

“Batman her yerde okuyor” öyle ki her kesimden ve her yaştan insan kitapları ziyaret etti. Kitapları inceledi.

Kitaplar güzel dostlardır. Kitaplarla arkadaş olmak, dokunmak, koklamak, anlamak ve okumak bir toplumun geleceğine yön veren şeylerdir.

İnşallah Batman sadece kitap fuarlarında değil her yerde okuyacak. Bunun için kitap kafeler, okuma salonları, Cami Külliyelerindeki kütüphaneler birer aracı olacak.

Batman’a genelde fuarların kurulmasını, özelde ise kitap fuarının kurulmasını sağlayan, öncülük yapan Batman Valimiz Ahmet Deniz’e Batmanlılar adına teşekkür ediyorum.

Manisa Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Ahmet Deniz’in böyle hayırlı hizmetleri elbette unutulmaz. Yeni Valimiz Sayın Hulusi Şahin için de hayırlı olsun diyorum.

Artık Batman her yerde okusun istiyoruz. Her yerde bakmak yerine okumalı Batman. Kahvelerde, çay ocaklarında, pastanelerde, hastanelerde, şehir içi minibüs ve otobüslerde okuyan insanları görmeliyiz artık.    

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?