BATMAN SEVDALISI BİR BÜROKRAT

28-12-2015

Batmanlı bürokrat sayısı diğer illerin bürokrat sayısına oranla daha az. Bunun yanında Batmanlı üst bürokrat sayısı bir elin parmaklarından da az.

Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Başkan ve Başkan Yardımcısı sayısında yeterli başarıyı gösterememişiz.

Bugüne kadar davet edip söyleşi yaptığımız konukların nerede ise tümü “Batmanlılık bilinci”ne sahip olmamız gerektiğini belirtmişlerdir.

Değerli bir Batmanlıyı konuk ettik bu hafta. Belki kısıtlı olanaklarla büyümüş ve okumuş ama azimle yetişmiş.

Başarılı bir eğitim hayatını Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitiren İbrahim Halil Kırşan’dan bahsediyoruz.

Bugüne kadar çok az insana nasip olan bir makama gelmiş. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Kırşan, bundan kısa süre önce bu görevle birlikte 1.5 milyon aboneye sahip olan Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğünü ve yakın zaman önce de TTA Gayrimenkul A.Ş  Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştü.

Kırşan, üst bürokrasiye geldim, istediğimi aldım artık rahatıma bakayım demiyor ve kendi ifadesi ile bir ayda birden fazla olmamak koşulu ile memleketi Batman’a uğruyor. Bilgisi ve tecrübesi, mütevaziliğinin önüne geçmiyor.

Hizmet etmeyi ve özellikle Batmanlılara yardım etmeyi çok seviyor.

Kendisi ile konuşurken Batmanla ilgili ne kadar çok çalıştığını, Batmanın sorunlarını bilmesinden ve bu sorunlara projeler ve çözüm önerileri sunmasından anlıyoruz.

Batman Sonsöz Gazetesi olarak konuğumuzu belirledikten sonra okurlarımıza dönüp konuğumuza iletmek istedikleri bir soru veya sorunlarının olup olmadığını öğreniyoruz.

İşte geçen hafta da bunu yaptık ve okurlarımızın sorularını alıp Kırşan’a ilettik.

Okurlarımızın sorunlarından haberdar olduğunu ve çözümler için de gayretlerinin olduğunu öğrendik. Batman için çaba sarf eden, Batman için çalışan konuğumuz zaten ayda bir rutin uğrayarak Batman sevdasını ispat etmiş oluyor.

Bu anlamda taziye, düğün, açılış v.s. münasebeti ile sık sık gidip gelen Kırşan, Batman’ın gelişimini, sorunların çözümlerini yerinde görmüş oluyor.

İster Ankara’da ister Batman’da Batmanlılık bilinci olsun diye Batmana bağlı bir ilçeyi, köyü v.s. zikretmektense Batmanlı olduğumuzu zikretmemiz bizi birbirimize daha kısa sürede bağlayacak ve böylelikle aidiyet duygusundan dolayı Batman için çalışmamıza vesile olacak. İşte bu bilince sahip olan KIRŞAN aynı zamanda bu bilinci de aşılmak istiyor.

İluh Deresi ıslah projesi ve rekreasyon, Batman Barajı çevre düzenlemesi, uçak seferlerinin artırılması, Batman Barajının İşletme Müdürlüğü olması, Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımların artırılması, elektrik enerji yatırımları,Tıp Fakültesi kurulması,Üniversite kapasite artırımı ve daha bir çok konu hakkındaki sorularımıza cevap veren konuğumuzun sorunlara duyarlı olduğunu elindeki notlardan ve istatistiki bilgilerden anlıyoruz.

Tüm soru ve sorunların cevaplarını ve çözüm önerilerini gazetemizin röportaj sayfasında bulabilirsiniz. Dolayısıyla burada ayrıca ele almaya gerek duymuyorum

Sayın Kırşan, Bölgemizde ve özellikle Batman’ımızda huzurun devamı halinde kalkınmanın, yatırımların ve dolayısıyla istihdamın önü alınamaz bir tırmanış göstereceğini özellikle belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?