BELEDİYE’DEN BEKLENTİLERİMİZ

09-10-2016

İlimiz, Belediye hizmetleri açısından epey geri kalmış durumdadır. Temel Belediye hizmetlerinde neden bu kadar geri kaldığımızı sorgulama yerine bundan sonra neler yapılabilir diye konuşmak gerekir. Bir defa yollarımız herkesin malumu, çukur ve tümseklerle doludur.Batman’da lüks arabalar ile bu tür yollardan geçmek gerçekten cesaret gerektiren bir durumdur.

            Yollarımızın kış ayları gelmeden asfaltlanması gerekir.Önümüzde az bir zaman var.Dolayısıyla bu kısa zaman aralığında çok çalışarak bu eksikliği büyük ölçüde giderebiliriz.

            Kayyum atandıktan sonra hızlı bir çalışmanın başlatıldığını Gültepe Okul kompleksi etrafının yol çalışmalarından,Adliye etrafının asfaltlanması, Çarşının asfaltlanmasından görüyoruz.

            Dileriz bu çalışmalar kısa sürede neticelenip diğer mahalle ve yollara başlansın.İstenen, yapılan çalışmaların ayrı bir çalışma gerektirmeyecek kalite ve verimlilikte olmasıdır.

            Diyarbakır caddesi ve Eski Devlet Hastanesi kavşağında  gün içerisinde defalarca trafiğin tıkandığını görmekteyiz.Sanırım daha önce yazdıklarım konusunda bir vurdumduymazlık yaşandı ki çözüm oluşmadı.

            Eski Devlet Hastanesi kavşağı için şu anki çözüm Köprülü kavşak yapılmasıdır. Gültepe mah ile Diyarbakır caddesi arası bağlantı ışıksız yani doğrudan geçiş şeklinde olmalıdır.

            Müftülük kavşağında yapılan çalışmalar da bir an önce bitirilmelidir. Ulaşım sorununu çözebilmek için “Raylı sistemi” Havaalanından Belediye önüne kadar ilk etap için faaliyete almak gerekir.

            Zilek kaynak suyu artık Batman’a kazandırılmalıdır. Bunun için DSİ’nin yaptığı çalışmaları destekleyici ve ilerletici çalışmalara başlanmalıdır.

            İluh deresi ıslah çalışmaları aktif hale getirilmelidir. İluh deresi kanal boyunca kirletici faktörlerden kurtarılmalı ve kanal boyu park yapılmalıdır.

            Şehir içinde yer alan Atatürk Parkı, 8 Mart Kadınlar parkı, Esentepe gibi yerler güvenli hale getirilerek ailelerin rahat ve güvenli oturabileceği alanlar haline dönüştürülmelidir.

            Esentepe; Mesire yerleri, Cami, Çocuk parkları v.s. gibi düzenli ve temiz alanlardan oluşacak şekilde yeniden dizayn edilmeli ve bally, uyuşturucu kullananların mekanı olmaktan çıkarılmalıdır.

            Belediye otobüs sayısı artırılmalı ve mevcut otobüsler bakımdan geçirilerek etrafı ve çevreyi kirletmeleri önlenmelidir. Özellikle kullandıkları yakıtların çevre kirliliğine yol açmamaları sağlanmalıdır.

            Batman Çayı Islah çalışmalarında etkin rol alınmalı ve Islah yapılacak güzergah boyunca koşu parkurları, oturma bankları ve mesire yerleri yapılmalıdır.

            İçme suyu borularından mevcut Kanserojen Asbest izolasyon malzemelerinin sökülmesi sağlanmalıdır.

            Şu ana kadar yapılamayan Bina ve Site altlarına otopark yapılması sadece projelerde gözükmemeli fiziken gerçekleştikten sonra Belediye’ce onay verilmelidir.

            Gördüğünüz gibi sorunlar çok ve yapılması gerekenler de çok. Biz ise sadece söylüyoruz. İcraat ise Belediyeden.

            Eğer gayret ve niyet olursa kısa sürede Şehir kendini toparlar. Hayırlı İşler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?