BELEDİYE İYİ YOLDA

12-03-2018

Belediyenin icraatları göz dolduruyor, fark ediliyor ve takdir ediliyor.

Yolların ara ara yıkanması, cadde ve sokakların temiz tutulması sevindirici çalışmalardır.

Çöplerin muntazam bir şekilde toplanması, belirli dönemlerde kaldırımların köpüklü su ile yıkanması şehrin temiz kalmasını sağlayan uygulamalardır.

Belediyenin temizlik uygulamaları standart ve olması gereken uygulamalardır diyebilirsiniz. Ancak bu tür çalışmaları daha önce görmediğimiz için dikkatimizi ve ilgimizi çekmektedir.

Belediye sosyal faaliyetler konusunda çığır açmış diyebiliriz. Belediyenin Kültür Merkezinde gençlere yönelik kurslar, eğitimler vs dışında her ay düzenli olarak yapılan halka açık gösteri ve programlar çabası.

Belediye spor tesislerine ve sporculara da önem verdiğini göstermiştir. Elli dönüm arazi üzerinde kuracağı spor tesislerinde hemen hemen her spor dalı üzerine etkinlik olacak.

Belediyenin Kapalı spor tesislerinde havuz, spor dalları ile ilgili etkinlikler ve fitness türü egzersiz ve etkinliklerde bulunma şansının olması şehrimiz için mutluluk verici.

Belediyenin otobüs filosuna yeni otobüsler eklemesi şehir içi trafiğini rahatlatıcı bir durumdur. Umarız ki Otobüslerin sayısı artar. Zira Şehir içi minibüslerin tıka basa yolcu bindirmesine bir dur demek artık.

Otobüs duraklarında Kitaplık olması da güzel bir uygulama. Bugün olmasa da yarın elbette okunacaktır. Zamanla insanlar duraktaki kitapları okumaya alışacaktır.

Belediyenin Kültür Sanat merkezine Ahmet Güneştekin isminin verilmesi olumlu bir adımdır. Zaman zaman yazarların bu merkezde Konferans salonunda söyleşi yapmaları ve konferans vermeleri Belediyenin sponsor olduğu Kültür etkinleri olarak takdire şayandır.

Taziye evlerine bir öğün yemek servisi yapılması ve Belediyenin yemek masraflarını karşılaması halk tarafından hoş karşılanan sosyal bir faaliyettir.

Bölge Devlet Hastanesine sabah vaktinde Mobil araçla başlayan çorba ikramı, poğaça ve çay ikramı hasta ve hasta yakınlarını sevindirmiştir.

Dörtyol kavşağından Belediye kavşağına kadar olan yolun ışıklandırması ve ferah bir şekilde dizaynı trafiği rahatlamış ve renkli bir görüntü oluşmasına vesile olmuştur.

Vizyon projesi minimal bir ücret ile bitirilince aynı zamanda tasarruf edilmiştir. Belediye otobüslerinin çevre dostu yakıt yakmaları ortama kirli gazların salınımını engellemiştir.

Zira daha önce kara ve zehirli dumanların atmosfere salınımına ses çıkarılmamasını garipserdim.

Refüjlerde ve kavşaklarda renk cümbüşü çiçeklerin bulunması, yeni yeni parkların yapılması, ışıltılı şelalelerin parklara inşa edilmesi vs daha nice faaliyet ve uygulamalar Belediyenin iyi yolda olduğunu göstermektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?