BELEDİYE YÖNETİL(Mİ)İYOR MU?

17-06-2019

 

Kayyum’dan sonra Belediye eski haline mi gelecek kaygısı vardı bende.

Sadece bende değil görüştüğüm birçok kişide bu kaygı vardı.

Kayyum’dan sonra Belediye’yi değerlendirmek için bir süre gözlemlemek gerekirdi.

Yapılan işler, aksayan işler nelerdir diye bakmak gerekirdi.

Biz de elbette dışarıdan bir gözlemci olarak Belediye’yi ve Belediye’nin çalışmalarını gözlemledik.

Kayyumdan sonraki Belediye, Kayyumdan önceki Belediye kadar kötü değildi. Ancak istenen düzeyde olmadığı söylenebilir.

Elbette somut örneklerle bunu açıklamak gerekir. Zira nerede yanlış yaptığını, nerede kötü olduğunu somut kriterler olmadan değerlendirirsek haksızlık yapmış oluruz.

Malum yaz ayları girişinde ve özellikle Haziran ayında börtü-böcek çok olur. Bu sene de öyle oldu. Özellikle haşereler ve kelebekler çok fazla idi.

Gözlemlediğim kadarıyla haşereler ile ilgili herhangi bir ilaçlama yapılmadı. Ya da en azından yeterli bir mücadele yapılmadı ki, mücadeleyi biz yaptık ve hala yapıyoruz.

Çöp toplama konusunda çalışmalar yeterli değil. Kayyumdan önceki durum kadar kötü değil ancak istenen düzeyde olmadığını söylemek gerekir.

Ayrıca çöp kamyonlarının gündüz trafiğinde çöp toplaması da yanlış bir durumdur. Her an bir kazaya yol açacak çöp kamyonlarının gece çöp toplaması daha uygun olur.

Yeşillendirme çalışmaları yeterli değil. Mevcut olan yeşil alanların, ağaçların ve otların yer yer kuruduğu gözlemlenmektedir.

Zabıtanın çalışmaları yeterli değil. Hatta zabıta ortada gözükmemektedir diyebiliriz. Bu yüzden kaldırım işgalleri artmış durumdadır.

Halkın kaldırım işgalleri ile şikâyetleri giderek artmaktadır. Özellikle çay ocaklarının sandalyelerinin kaldırımda olması halkın yürüyüşüne engel olmaktadır.

Bazı dükkân ve mağazaların kamu alanlarını işgal ettikleri görülmektedir. Belediye bu konuda duyarsız mı? İlgisiz mi? Merak ediyorum.

Önceden var olan işgalleri defalarca yazmama rağmen kayyum döneminde de bu işgaller sürdüğü için artık bir şey diyemiyorum.

Şehir içi minibüslerine kayyum da bir düzen getiremediği için o konuda da bir şey diyemiyorum zira şehir içi minibüsleri konusunda o kadar çok şikâyet var ki hangisini söyleyelim bilemiyorum?

Gerçi, zaman zaman birçoğunu söyledik. Ancak kayyum dönemi dâhil bir çözüm getirilemedi. Sorunlar olduğu gibi devam etmektedir.    

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?