BIÇAK SIRTI SEÇİM!

29-05-2015

Seçime yaklaşık bir hafta kaldı. Az gittik, uz gittik dere tepe düz gittik ve sonuca yaklaştık. Neler oldu? Neler olacak?

Seçim yaklaştıkça hararet de arttı. Anketler, araştırmalar ve tahminler havada uçuştu. Anketler de başlı başına bir sektör oldu.

Birbirinden çok farklı değerlere sahip anket değerleri görülünce ortada manipülasyon olduğu ortaya çıkmaktadır. Hangi firmanın hangi anketler ile manipülasyon yaptığı seçim sonrasında görülecek.

Farklı anketlerin itibarı düşecektir. Sonraki seçimler de güvenilir olmadıkları için dikkate alınmayacaklardır.

Anketler, tahminler v.s. bir tarafa gerçek olan bu seçimin bıçak sırtında geçtiği ve geçeceğidir.

Hesaplar bir türlü netleşmiyor. Nedeni ise ortada bir baraj var. Her şey barajın geçilip geçilemeyeceği ile alakalıdır.

HDP ve seçmeni “baraj aşılmıştır” diyor. Bu arada bu söylemi destekleyen ulusal medya ayağı ve bazı çevreler ısrarla bunu dile getirmektedir.

Diğer taraftan ise AK Parti ve seçmeni ise “baraj aşılmamıştır” diyor. Baraj aşılmamıştır söylemini ve iddiasını destekleyen medya ayağı ise bu görüşü destekliyor.

Görülen kısım ise baraj geçilse de geçilmese de az bir farkla olacağıdır. Az bir farkla baraj geçilse de birçok şeyi değiştirecektir.

Baraj geçilirse koalisyon hazırlıkları başlayacaktır. Hesaplar, kitaplar ve pazarlıklar; anlaşmalar, anlaşamamalar birbirini takip edecektir. Hükümet kurma ya da kuramama yüzünden piyasa etkilenme durumları ortaya çıkacaktır.

Baraj geçildiği için Anayasa değişemeyecek, dolayısıyla Başkanlık sistemi de askıda kalacaktır.

Baraj geçilmezse AK Parti rahat bir soluk alacak ve HDP' nin baraj sorunundan dolayı alamadığı milletvekilli adedinin çoğunu alacaktır.

Dolayısıyla kabineyi rahat kuracak ve Anayasa değişiklik çalışmalarına başlayacaktır.

Bu arada önceki seçimlerde baraj ile ilgili söylenen "İstikrar için Baraj gerekli" söyleminin bir dezavantajı olduğu da görülmektedir.

Bu da baraja yakın bir partinin barajı aşıp aşmaması ile ilgili neler değiştireceğidir.

Bıçak sırtı bir seçimle seçmen bir çok şeye karar verecektir. Rotanın değişip değişmeyeceğine karar verecek olan seçmen böylelikle geleceğin şekillenmesine de yol açacaktır.

Her ne olursa olsun seçimin adil bir şekilde geçmesini dolayısıyla herkesin hür iradesi ile seçime gitmesini diliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?