BİRKAÇ MÜHİM MESELE

06-07-2020

Belediye ve Emniyet Müdürlüğü ile ilgili birkaç mühim mesele var. Bunları dile getirmek elzemdir. Bazı meseleleri daha önce de ifade etmiş olabiliriz.

Ancak dile getirdiğimiz meseleler çözüm bulmadığı için tekrar etmekte fayda vardır. Zira tekrar edince belki sonuçlanır.

Şehir içi minibüslere bir türlü çözüm getirilmedi. Şehir içi minibüsler sanki trafik kurallarına tabi değilmiş gibi.

İstedikleri şekilde davranan Şehir içi minibüslere ne Belediye Zabıtası ne de Trafik Şube yeterli müdahaleyi yapmamaktadır.

Her tarafta sosyal mesafe kurallarına uyalım anonsu yapılmakta, uyarılar yeri geldiğince dillendirilmekte ve ceza kesilmektedir.

Oysaki bu kurallara Şehir içi minibüsleri uymamaktadır. Korona virüs yayılımının muhtemel yerlerinden biri de Şehir içi minibüslerdir.

Şehir içi minibüsler o kadar kalabalık yolcu taşımaktadır ki, Korona dâhil her türlü enfeksiyon hastalığının bulaşma riski yüksektir.

Yolcu taşıma kurallarına uymayan Şehir içi minibüsler ayakta yolcu taşıma nedeniyle her türlü kaza durumunda facialarla karşılaşılabilecektir.

Sadece ayakta yolcu taşıma ve istiap haddinden fazla yolcu taşıma değil her türlü trafik kurallı Şehir içi minibüsleri tarafından çiğnenmektedir.

Sürekli ve düzenli olarak Belediye Zabıta ekipleri ve Trafik ekipleri Şehir içi minibüslerini kontrol etmelidir.

Şehir içi minibüsleri sinyal vermemekte, farları yanmamakta, hatalı sollamakta, istedikleri her yerde yolcu indirmekte ve bindirmektedir.

Şehir içi minibüslerinin arka stop lambaları kırık olduğu için yanmamakta, kaportaları dökülmekte, kapıları çalışmamaktadır.

Şehir içi minibüslerinin koltukları kırık, içi ve dışı kirli ve daha sayamadığım birçok hataları ve kusurları bulunmaktadır.

Bir diğer mühim mesele Belediye yol temizlik araçlarıdır. Şehir içi trafiğinin yoğun olduğu yer ve zamanlarda temizliğin yapılması trafiği aksatmaktadır.

Özellikle işe ve okula gidiş-çıkış saatlerinde yol temizlik araçlarının yollarda olması kazalara davetiye çıkarmaktadır.

Belediye yol temizlik araçlarının, araçların park ettiği dar yollarda orta refüje yakın yol alarak temizlik yapması Temizlik araçlarının arkasında araç kuyruğu oluşmasına neden olmaktadır.

Belediye temizlik aracının yolu daraltması ve aracın yanından bazı araçların geçmek istemesi kazalara neden olmaktadır.

Yolların işlek olduğu zamanlarda temizlik yapılacağına temizliğin gece saatlerine kaydırılması daha faydalı olacaktır.

Bu arada diğer önemli bir mesele de defeatle dile getirilen ilaçlama konusudur. Maalesef yeterince ilaçlama yapılmadığı için yazın ortasına yaklaştığımız bu günlerde sinek ve böcekler artış göstermektedir.

Özellikle sulak ve yeşil alanlarda ilaçlamanın yeterince yapılması gerektiğini söylemek gerekir. İlaçlama daha yoğun ve sürekli yapılmasa bu yaz sinek ve böcekten daha çok çekeceğiz.

Şehir içi yolların giderek kötüleşmesi ve yolların kullanılamaz hale gelmesi konusunu söylemeden geçemeyeceğim.

Şehir içinde yolların çukurlaşması, tümsekleşmesi kazalara davetiye çıkarmaktadır. Araçların önüne çıkan çukurlardan dolayı ani fren yapılması araç kazalarına neden olmaktadır.

Yolların asfalt olmaması, asfaltın bozulması, stabilizeye dönüşmesi, çakıl olması, dalgalı olması vs gibi sebeplerden dolayı neredeyse her gün kaza olmaktadır.

Belediye her gün şehir içi yolları kontrol etmeli ve varsa eksik, kusurlu yolları düzeltme yoluna gitmelidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?